Feminiinienergia leviää somessa – ja tämän vuoksi se on myrkyllistä
Misogyniapoliisi
Feminiinienergia leviää somessa – ja tämän vuoksi se on myrkyllistä
Virallisen Misogyniapoliisin tutkiva silmä on iskenyt somessa rehottavaan #feminiinienergiaan. Sellaisen levittäminen on hirveä rötös, sillä poliisin mukaan feminiini- ja maskuliinienergioita ole olemassakaan, eikä feminiinienergian lisääminen ratkaise yhteiskunnallisia ongelmia. Mitä mieltä sinä olet? Anna äänesi!
Teksti

18.10.2022
 |
Eeva

Misogyniapoliisi on tällä kertaa kiinnittänyt huomiota sosiaalisessa mediassa rehottavaan vaatimukseen lisätä feminiinienergiaa. Se on sosiaalisessa mediassa trendaava käsite, jolla pyritään hahmottamaan sukupuolet kahtena ja toisilleen vastakkaisina.

Vastaparina feminiinienergialle esitetään maskuliinienergia. Monenlaiset some-valmentajat esittävät naisille, että näiden energioiden ”tasapaino” on vastaus juuri sinun kokemiisi ongelmiin niin työssä, parisuhteessa kuin elämässä yleensäkin.

Instagramista löytyy yli tuhat julkaisua, kun hakusanana on #feminiinienergia.

Perustelut misogynialle

Jospa saisin oman leiman, lätkisin kaikkiin somen #feminiinienergia-postauksiin Misogyniapoliisi varoittaa -lätkän, vähän Saara Särmän luoman klassikon Congrats, You Have an All Male Panelin tyyliin.

Feminiinienergia on nimittäin misogyniapoliisin näkökulmasta misogyniaa ja erittäin rikollista huuhaata, samassa tutkintalaatikossa kuin kristallit tai enkelit.

Misogyniapoliisikoirakin jo tietää, ettei sukupuoli ole mikään kaksinapainen järjestelmä eikä mitään feminiini- ja maskuliinienergioita ole olemassakaan, se on aivan liian yksinkertaistettu selitys ihmisenä olosta.

Misogyniapoliisikoirakin jo tietää, ettei sukupuoli ole mikään kaksinapainen järjestelmä.

Ihminen saa tietysti hakea lohtua elämäänsä mistä haluaa, mutta misogyniarikkeeksi homma muuttuu silloin, kun feminiinienergiaa ryhdytään tarjoamaan ratkaisuksi naisten yhteiskunnallisiin ongelmiin.

Monet näihin energioihin hullaantuneet some-valmentajat kehottavat nimittäin naisia olemaan passiivisia, lempeitä, olemaan ”kilpailematta” miesten kanssa ja pukeutumaan naisellisesti, mitä ikinä se tarkoittaakaan.

Naisten ei pidä olla vihaisia, ärtyneitä, kiihkeitä ja aktiivisia poistaakseen maailmasta vääryyksiä tai vaikka tehdäkseen uraa, sillä se on maskuliinista ja karkottaa miehet.

Sillä tietysti homma pyörii lähinnä sen ympärillä, minkä kuvitellaan olevan niin sanotusti miesten mieleen.

Ajatuksena on, että naisen pitää muuttua feminiinisemmäksi ja jatkaa ikuista itsensä tarkkailua ja kontrollointia, miehen ja maailman ei tarvitse muuttua.

Feminiinienergia edustaa ikivanhanaikaista, sukupuolistereotypioihin perustuvaa patriarkaatin naisnäkemystä, jossa nainen on tunne, luonnonlapsi, heikko, epä-älyllinen, hoivaaja-esteetikko. Aate on vain yritetty jälleen kerran hämäyksen vuoksi kääriä uudennäköiseen käärepaperiin.

Nyt on aika äänestää tuomiosta

Nyt on sinun vuorosi. Äänestä ja anna tuomiosi. Onko some-valmentajien markkinoima feminiinienergia ratkaisu naisten yhteiskunnallisiin ongelmiin? Pitäisikö naisten saada lisää feminiinienergiaa esimerkiksi näiden some-valmentajien keinoilla?

Sisältöä ei voida näyttää
Valitsemasi suostumukset estävät tämän sisällön näyttämisen. Muokkaa asetuksia evästeasetuksissa.
1 kommentti