Mikä tukka! Sabina Särkkä paljastaa kolme tapaa, joilla hän luo rennon kiharapilven
Ihmiset
Mikä tukka! Sabina Särkkä paljastaa kolme tapaa, joilla hän luo rennon kiharapilven
Malli ja somevaikuttaja Sabina Särkkä-Kivimäki tietää, miten pitkä ja paksu tukka kiharretaan kolmessa minuutissa.
Teksti

Kuvat

20.5.2020
 |
Trendi

Miten pidät huolta hiuksistasi?

Pesen hiukset kolmen päivän välein. Panostan pesutuotteisiin, jotka sopivat luonnollisille, pitkille ja paksuille hiuksille. Käytän keltaisuutta taittavaa, kirkastavaa sampoota ja hoito­ainetta. Levitän joka ilta latvoihin hyväntuoksuista Kerastasen Elixir Ultime Huile Originale -hiusöljyä. Jos föönaan tai käytän muotoilurautaa, käytän alla lämpösuojavoidetta, jossa on myös kosteussuoja. Föönaus vie yleensä 15 minuuttia. Föönaan aina, jos haluan paremman lopputuloksen kampaukselle. Joskus myös pelkkä föönaus riittää hiustenmuotoilussa. Yöksi sidon hiukset rennolle nutturalle donitsilla. Se ei katko hiuksia tai jätä vahvaa ponnarirajaa.

Hiusvärisi on luonnollinen. Miten maltat olla värjäämättä?

Olen aina tykännyt rennosta, luonnollisesta lookista. Teini-iässä muut testasivat sinisiä, vihreitä ja punaisia hiuksia, ja katsoin niitä jo silloin vähän kauhuissani. Tykkään siitä, että kesäisin aurinko vaalentaa hiuksiani. Olen kuullut, että moni menee kampaajalle toiveissa samanlainen hiusväri kuin minulla. Se on kuulemma vaikeaa toteuttaa, koska hiuksissani on oma väri ja paljon eri sävyjä.

Paras vinkkisi rentoihin kiharoihin?

Kiharran kuivat hiukset osioissa GHD:n kiharruspuikolla. Nostan puolet hiuksista klipsillä ylös ja aloitan alimmista. Kiharran hiukseni isoissa osioissa. Pysyvämmän lopputuloksen saa, kun nostaa osiot klipseillä ylös ”jäähtymään asentoonsa”. Välissä meikkaan ja lopuksi avaan ja harjaan hiukset. Ennätykseni on kolme minuuttia, mutta yleensä kiharrus vie kymmenisen minuuttia. Kiharran myös joskus vain latvat ja harjaan hiukset läpi, ja silloin tuloksena on enemmän föönaus­kampaus taipuisilla latvoilla.

Kiharan saa tosi erinäköiseksi pitämällä puikkoa eri kulmissa. Viimeksi olen keksinyt kihartaa samaa hiusosiota eri suuntiin. Pidän puikkoa suorassa ja kiharran latvaosion kasvoista ulospäin. Lopun osion kiharran kasvoja kohti. Lopputulos on tosi kiva ja rento.

Nopeat kiharat saa myös letittämällä hiukset ja painamalla suoristusrautaa pitkin lettiä. Jos olen matkoilla, suihkin hiuksiin suolasuihketta ja letitän hiukset. Hyvä pohjustus on tärkeää kiharakampauksissa. Käytän muotoiluvoidetta pyyhekuiviin hiuksiin ja nostan kuivia hiuksia kohottavalla suihkeella ja tupeerauskammalla.

Ovatko hiukset kruunusi?

Ala-asteella minua kiusattiin isosta tukastani. Minulle ilkuttiin: ”Voisit lakaista lattian hiuksillasi, koska ne ovat niin pitkät.” Hiukseni erottuivat aika hyvin, koska olin silloin aika pienikokoinen. Äiti on aina laittanut hiukseni kauniille leteille ja kehottanut harjaamaan hellävaraisesti.

Tukkani on helppo, ja tykkään pitää sitä auki. Heittelen tukkaa puolelta toiselle, eikä jakauksen paikalla ole niin väliä. Rento ja vallaton tukka kuvastaa minua. Tunnen oloni itsevarmaksi, kun hiukset ovat suojanani. Jos joskus joutuisin luopumaan pitkistä hiuksistani, kyseessä olisi varmasti vakavampi juttu, jossa hiukset olisivat täysin toisarvoinen asia.

Mitä teet hiuksille treenipäivinä?

Sidon ponnarille. Mutta jos pidän ponnaria pitkän päivän, päänahkani tulee hieman kipeäksi, koska hiukseni ovat aika painavat. Jos en ole hikoillut paljon, en pese hiuksia. Jos ohjelmassa on jokin meno, johon pitää laittautua, pesen hiukset treenin jälkeen. Puhtaista hiuksista tulee ihana olo, ja kampaus näyttää silloin myös paremmalta.

Mitä toivot kampaajaltasi?

Yleensä latvoistani siistitään pari senttiä. Muuten tykkään saada päähierontaa ja testailla uutuushoitoja. Viimeksi kokeilin Kerastasen K Water -hoitoa, joka on saanut inspiraatiota Kim Kardashianin silkinsileästä hiustyylistä. Hoito tekee hiuksista lasisen sileät ja kiiltävät. Kyselen myös tuotesuosituksia ja kampausvinkkejä. Tällä hetkellä opettelen tekemään hiuksiini muutaman ison vintage-Hollywood-laineen. Se on tosi vaikeaa!

Rohkein hiusmuutoksesi?

Kävin ensimmäisen kerran kampaajalla 14-vuotiaana. Silloin kampaaja pätkäisi hiukseni märkinä polkaksi ja leikkasi myös otsatukan. Aikuisena olen kokeillut lyhyempää long bob -mallia kerran, koska se on ollut pinnalla. Se oli hieno, mutta viihdyn parhaiten pitkähiuksisena.

Kaksi vuotta sitten kokeilin sivuverho-otsista, koska ruotsalaisen bloggaajan Matilda Djerfin hiukset olivat niin ihanat. Otsikseni kasvoi pois parissa kuukaudessa, koska hiukseni kasvavat niin nopeasti. Nykyään leikkaan kerroksia etuhiuksiin. Ne kehystävät kasvoja ja keventävät pitkää hiusmallia.

Juttu on julkaistu aiemmin Trendissä.

Kommentoi +