Meikkaaja Elisa Paloranta: ”Aloin meikata vasta kolmekymppisenä”
Ihmiset
Meikkaaja Elisa Paloranta: ”Aloin meikata vasta kolmekymppisenä”
Nuorempana meikkaaja ja yrittäjä Elisa Paloranta sai kuulla olevansa ruma, mikä jätti arvet itsetuntoon vuosikymmeniksi. Aikuisena hän kuitenkin rakastui kosmetiikkaan niin paljon, että perusti kosmetiikkamerkin.
Teksti

Kuvat

16.6.2021
 |
Trendi

Milloin aloitit meikkaamisen?

Meikkasin ensi kertaa 28-vuotiaana, kun olin muuttanut Angolasta Suomeen. Ihastuin kosmetiikkaan ja meikkeihin, kun työskentelin mallina ja halusin opetella meikkaamaan itseänikin. Katsoin YouTube-videoita ja opettelin. Innostuin niin paljon, että hain opiskelemaan meikkaajaksi Stadin ammattiopistoon.

Mikä merkitys meikkaamisella on sinulle?

Kasvoin ympäristössä, jossa naiset eivät meikanneet paljon. Lapsuudenperheessäni sain kuulla olevani kaunis, mutta kun vanhempani kuolivat, tätini kasvatti minua toisin. Hän lyttäsi minua ja haukkui rumaksi. Kun sitten opiskelin meikkaajaksi, katsoin ensi kertaa kunnolla peiliin ja ajattelin, että näytän kauniilta. Aloin luoda itselleni eri tyylejä värikkäillä meikeillä ja oivalsin, että minä olen taiteilija ja kasvoni ovat kuin kangas, jolle voi maalata minkä vain taideteoksen. Löysin itseni kosmetiikan kautta.

Mieleenpainuvin meikkisi?

Vihreä smokey eyes -meikkini. Se oli ensimmäisiä tekemiäni meikkejä, ja jaoin siitä videon myös Facebook-sivuillani. Sain paljon kannustusta avata oman YouTube-kanavan, ja kaksi vuotta sitten perustin Elisa Paloranta -kanavani.

Millainen meikki on sinusta kaunis?

Tykkään kevyestä meikkivoiteesta, mutta ihailen arabityylistä meikkaamistapaa, jossa korostetaan silmiä ja huulia ja muotoillaan kasvojen luustoa esiin contouring-tyylillä. Pidän luustostani, joten korostan etenkin poskipäitäni. Haluan korostaa myös huuliani rajauskynällä ja huulia pullistavalla punalla. Lapsena ja nuorena olin surullinen ja ujo, joten ehkä siksi rakastan nyt rohkeita ja iloisia värejä.

Meikkisääntö, jonka voisi heittää romukoppaan?

Lisää peitevoidetta ennen meikkivoidetta äläkä toisinpäin, kuten usein neuvotaan. Silloin iho näyttää virheettömältä.

Olet luonut oman ihonhoito- ja meikkibrändin Exalted Cosmetics. Miten idea syntyi?

Olen kotoisin kulttuurista, jossa ei paljon meikata, ja jossa monien iho vanhenee kauniisti. Halusin, että tuotteet sopivat lastenkin iholle. Siksi sain idean ihonhoitobrändistä, ja merkkini lanseerattiin vuosi sitten. Halusin laajentaa valikoimaa meikkeihin, koska minun oli vaikeaa löytää värikkäitä tuotteita, kuten pigmenttisiä luomivärejä ja huulipunia, joilla voisi leikitellä. Nyt valikoimassa on huulituotteita, luomiväripaletti, silmänrajauskynä, peitevoide ja ripsiväri.

Mikä on meikkipussisi kallein tuote?

Yves Saint Laurentin 300 euron seerumiprimer, joka sisältää kaviaaria. Jottei mieheni säikähdä, en uskalla kertoa, paljonko olen käyttänyt meikkeihin rahaa. Mutta jos jostakin tuotteesta tykkään, olen valmis maksamaan siitä. Myös edullisia hyviä brändejä on, kuten Nyx Professional Makeup.

Meikkisi on usein näyttävä. Viihdytkö meikittömänä?

Kyllä, olen ilman meikkiä useimmiten. Meillä on kuusi lasta, joten monesti on helpompi olla ilman tai vain kevyellä meikillä. Panostan meikkiin etenkin työtapaamisissa ja illalla ulos lähtiessäni. Unelmieni meikkihetkessä vietän tunnin aikaa omassa maailmassani ja mietin meikkini asuun sopivaksi. Esimerkiksi t-paidan ja farkkujen kanssa käytän vain peitevoidetta ja korostustuotetta ja silkkivaatteen kanssa haluan tehdä klassisen ja samettiselta näyttävän meikin.

Jos haluaa muuttaa omaa meikkityyliä nopeasti, helposti ja edullisesti, miten se tehdään?

Riippuen meikkityylistäsi, tee joko värikäs silmä- tai huulimeikki ja huomaat eron heti.

Miten neuvoisit vasta-alkajaa meikkaamaan?

Istu peilin ääreen ja kokeile! Peitevoiteesta, ripsiväristä ja nudesta huulikiillosta on hyvä aloittaa.

Juttu on julkaistu aiemmin Trendissä.

Kommentoi +