Martina Aitolehti treenaa kahdesti päivässä
Ihmiset
Martina Aitolehti treenaa kahdesti päivässä
Martina Aitolehti tunnetaan rämäpäisenä oman tiensä kulkijana. Harva tietää, että hän on oikeasti hyvin kiltti.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 2.5.2019
Kauneus ja Terveys

Hurjapää ja perheenäiti

Martina Aitolehti, 36, on suosittu hyvinvointibloggaaja ja -valmentaja, joka tunnetaan muun muassa Gladiaattorit- ja Martina ja hengenpelastajat -tv-ohjelmista.

Hän voitti vuonna 2013 Splash-uimahyppykilpailun vaikeimmalla hypyllä, mitä kisassa oli koskaan tehty. Martina harrastaa triathlonia ja aikoo osallistua vuoden päästä täysmatkalle (3,8 km uintia, 180 km pyöräilyä ja maratonjuoksu). Hän asuu miehensä ja kahden tyttärensä kanssa Helsingissä.

Millainen olet oikeasti?

Ihmiset kuvittelevat, että tietävät minusta kaiken. Todellisuudessa vain ystäväni tuntevat minut kunnolla. Olen kiltti, todella kiltti. Olen omapäinen, kunnianhimoinen ja määrätietoinen. Luotan itseeni valtavasti. Se on auttanut minua saavuttamaan unelmiani. Olen epäonnistunut usein, mutta en pelkää virheitä.

Mikä on rohkein tekosi?

Fyysisesti rohkein oli uimahyppy kymmenestä metristä vuonna 2013 Splash-kilpailussa. Tein kaksi ja puoli volttia ja voitin kisan. Enää en uskaltaisi. En ole silti koskaan pelännyt, että kuolen hurjissa tempauksissani. Rohkeinta on ollut se, että olen mennyt täysillä unelmiani kohti. Elämässä pitää tehdä asioita, joita haluaa tehdä. En tahdo katsoa taaksepäin ja katua tekemättömiä asioita..

Miksi viet kehosi äärirajoille?

Urheilu on iso intohimoni. Äärirajoilla oppii asioita itsestään. Silloin ymmärtää kehon ja mielen merkityksen ja rajat. Triathlonin aikana ehtii miettiä paljon asioita. En ole koskaan aikonut luovuttaa tai epäillyt, ettenkö jaksaisi loppuun asti.

Martina treenaa kisakaudella kuudesti viikossa. Hän ui, pyöräilee ja juoksee sekä kehittää lihaskuntoa. Päivässä voi olla kahdetkin treenit.

Miten olet selvinnyt vaikeista asioista, kuten siskosi kuolemasta ja petetyksi joutumisesta?

Olen hyväksynyt, että mitä tahansa voi tapahtua kenelle vain, milloin vain. Se kuuluu elämään. Kaikki joutuvat kohtaamaan surua. Minä olen siitä vain julkinen esimerkki. Vaikeat asiat kasvattavat ja saavat ajattelemaan eri kantilta. Suhtaudun päihteisiin nykyään hyvin vakavasti, sillä edesmennyt siskoni oli narkomaani.

Miten syöt, jotta jaksat treenata?

Syön sopivassa suhteessa hiilihydraatteja, rasvaa ja proteiinia. Pidän smoothieista ja kalasta. Leipää syön harvoin, koska se on mielestäni turha ruoka, vaikka onkin hyvää. En käytä juurikaan maitotuotteita, sillä keho ei tarvitse niitä. Olen opettanut tyttärenikin juomaan kauramaitoa. Haluan nauttia raikasta, värikästä ja ravitsevaa ruokaa. Kun herkuttelen, syön karkkia.

Mitä ikä on opettanut sinulle?

Vanheneminen on rauhoittanut minua. Turha hömpsötys on jäänyt pois. Olen tehnyt blogiini My day -videoita, ja tunsin oloni todella tyhmäksi. Tuntuu typerältä tuoda itseään esiin turhaan.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 11/2018.

Kommentoi +