Maria Lund: ”Olen itseni pahin kriitikko”
Ihmiset
Maria Lund: ”Olen itseni pahin kriitikko”
Laulaja Maria Lund kasvoi jo lapsena kiltiksi suorittajaksi. Se auttoi sopeutumaan vaikeissa elämäntilanteissa mutta tukahdutti omat toiveet.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 26.2.2020
Eeva

Laulaja Maria Lund, 36, on viime aikoina pyrkinyt kohtelemaan aiempaa lempeämmin sisällään asuvaa pikkutyttöä. Sitä tyttöä, joka on lapsesta saakka kätkenyt omat toiveensa kiltteyden haarniskan alle.

”Kiltteys asuu minussa yhä, mutta nyt ymmärrän, että en voi loputtomasti padota asioita sisälleni ja aina vain sopeutua. Vaikka kuinka yrittäisin, en voi ikinä miellyttää kaikkia”, Maria pohtii.

Oivallusten ohella Marian elämässä on tapahtunut suuria muutoksia: kymmenen vuotta kestänyt liitto muusikko Valtteri Tynkkysen kanssa päättyi elokuussa 2018.

Maria jäi asumaan parin lasten, Jyrin ja Laran, kanssa perheen rakentamaan taloon Hankasalmelle.

”Lapseni ovat kasvattaneet itsevarmuuttani eniten. Vaikka opin kantamaan vastuuta jo nuorena, vasta vanhemmuus on vienyt tuon taidon uudelle tasolle. Lasten kanssa eteen tulee koko ajan tilanteita, joissa on vain uskallettava toimia.”

Maria on viime aikoina pohtinut paljon myös parisuhteen kaavaa. Kahden ihmisen erilaisia luonteenpiirteitä, lapsuudenperheen malleja, voimavaroja ja haavoja, jotka kulkevat mukanamme myös uusiin suhteisiin, halusimme sitä tai emme.

”Uudessa suhteessa jokainen meistä ynnäilee tiedostamatta kumppanin plussia ja miinuksia. Sitä huomaa, että jaaha, tässä kohtaa ajattelemme ja toimimme eri tavalla, mutta ehkä voimme silti sopeutua.”

Maria kertoo tutustuneensa ensimmäistä kertaa ihmiseen, jonka kanssa ei ole tarvinnut tehdä kompromisseja.

”Se on ihmeellistä. Olen löytänyt rinnalleni miehen, joka rakastaa minua juuri tällaisena ja jolle riitän omana itsenäni."

Lue koko haastattelu Eevasta 3/2020.

Kommentoi +