Manuela Bosco tykkää rypyistään ja harmaista hiuksistaan: "Ikääntyminen on mahtavaa – kiinnostuneena odotan, miten sydämeni ja sieluni vielä kehittyvät"
Ihmiset
Manuela Bosco tykkää rypyistään ja harmaista hiuksistaan: "Ikääntyminen on mahtavaa – kiinnostuneena odotan, miten sydämeni ja sieluni vielä kehittyvät"
Taiteilija Manuela Bosco on huomannut, että kun hän arvostaa itseään, hän vetää magneetin lailla lisää hyvää elämäänsä.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 11.6.2021
Kauneus ja Terveys

Nuorena yleisurheilijana itsetuntooni vaikutti vahvasti menestykseni kentällä. Jos menestystä ei tullut, en tuntenut oloani hyväksi.

Minusta tuntui tuolloin, etten hallinnut elämääni, joten yritin kontrolloida sitä ruoan avulla: söin terveellisesti mutta liian vähän. Olin myös hyvin lihaksikas, eikä kehoni tuntunut omalta.

Kun olin parikymppinen, isäni kuoli. Se oli suuri vedenjakaja elämässäni. Halusin tietää, mistä kaikessa on kyse.

Ymmärsin, että olen osa kaikkeutta. Aloin luottaa johdatukseen ja itseeni. Lopetin kilpaurani 24-­vuo­tiaa­na. Urheilun lopettamisen ­jälkeen kipuiluni ulkonäöstä ja vahva kontrollintarpeeni ovat vähentyneet pikku hiljaa.

Kauneudenhoitorutiinini on yleensä yksinkertainen. Käyn suihkussa ja taputtelen kasvoille kasvovettä sekä vartalolle öljyä. Levitän kasvoille meikkivoidetta ja rajaan välillä silmät kajalilla.

Ripsiväriä en laita. Tulin kymmenen vuotta sitten allergiseksi synteettiselle kosmetiikalle, joten käytän vain luonnonkosme­tiikkaa.

Ikääntyessäni ihoni on muuttunut. Minulle on tullut ryppyjä ja valkoisia hiuksia, joista tykkään. Aion pitää luonnollisen hiusvärini ja annan harmaiden näkyä.

Ikääntyminen on mahtavaa. Olen vielä nuori tyttö ja kiinnostuneena odotan, miten sydämeni ja sieluni kehittyvät ja jalostuvat.

Olen saanut kolme lasta seitsemän vuoden aikana eli imettänyt melkein seitsemän vuotta putkeen. Vartaloni on ollut kovilla, mutta se on sitkeä.

Kehoni on nykyään pienempi ja kevyempi kuin kymmenen vuotta sitten, sillä raskaudet ovat imeneet siitä mehuja. En ole enää kovin lihaksikas verrattuna aikaisempaan. Kehoni tuntuu omalta.

Kun maalaan, syön epäsäännöllisesti ja pieniä määriä töiden välissä. En muutenkaan tykkää syödä kovin isoja annoksia, muuten aika menee ruoan sulatteluun.

Olen kasvissyöjä, ja syömme aika usein pastaa ja salaatteja. Lautasellani on paljon hedelmiä mutta myös karkkia ja suklaata.

Liikuntaa en ole harrastanut säännöllisesti enää sen jälkeen, kun sain lapset. Kävelen niin paljon kuin mahdollista ja välillä käyn kundaliinijoogassa.

Minun ja mieheni Tuuren uusperheessä on viisi lasta. Oman ajan löytäminen ei ole aina helppoa, mutta teemme asioita myös itseksemme.

Välillä innostun työstäni niin paljon, että unohdan huolehtia itsestäni. Viime joulun tienoilla olin hyvin väsynyt. Olen siksi vähentänyt työlle antamaani aikaa ja antanut sitä enemmän itselleni.

Kun arvostan itseäni, vedän magneetin lailla lisää hyvää elämääni. Aika, jonka annan sieluni hoidolle, näkyy myönteisesti kaikessa, mitä teen.

”Välillä unohdan huolehtia itsestäni.”

Manuela Bosco

on 38-vuotias ­taiteilija, näyttelijä, kirjailija ja entinen yleisurheilija. ­Manuelalla on kolme lasta. Hänellä ja muusikko Tuure ­Kilpeläisellä on viisilapsinen uusperhe.

Manuelan luottotuotteet

1. Kosteuttaja Koreasta ”Tämä korealainen kasvovesi kosteuttaa kuivaa ihoani niin hyvin, että välillä en levitä sen päälle mitään muuta hoitotuotetta.” Whamisa Organic Flowers Toner Deep Rich 49,90 e. 2. Hiusten päivävoide ”Vegaaninen jätettävä hoitoaine tekee hiuksistani pehmeät ja kiiltävät. Sitä voi käyttää myös käsivoiteena.” WeDo Moisturizing Day Shift, 19,90 e. 3. Ystävät vuosien takaa ”Seerumi pitää ihoni kos­teana ympäri vuoden, myös pakkastalvina. Olen käyttänyt sarjan tuotteita vuosien ajan.” Olivia Klein Hydra Serum 48,40 e. 4. Tuoksuherkälle sopiva ”Olen herkkä monille tuoksuille, mutta tämä vaniljainen öljy sopii minulle. Kosteutan sillä vartaloni kuivaa ihoa.” Monoi Tiki Tahiti Vanilla 19,50 e.

@manuelabosco I feel at my wholest when I paint. I feel strong, sensitive, feminine, masculine, sexy, creative, vulnerable, magical, erotical, sensual, intuitive, wild, messy, focused, disaster and beautiful. I almost never take pictures while I work but now we had a short photoshoot and I felt to publish these artphotos with you. Like coming out from the painting.
Kommentoi +