Maarit Tastulan eksoottiset kookos-mustikkaruudut
Ihmiset
Maarit Tastulan eksoottiset kookos-mustikkaruudut
Toimittaja Maarit Tastula oppi maailmalla, että ruoka on arvokas lahja. Kotona kokatessaan hän tuntee olevansa villi ja vapaa, sääntöjä vailla.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 12.10.2018
Eeva

Kookos-mustikkaruudut

noin 16 palaa

Pohja ja muruseos:

175 g jääkaappikylmää voita

3½ dl vehnäjauhoja

2 dl kaurahiutaleita

1½ dl kookoshiutaleita

2½ dl fariinisokeria

1½ tl leivinjauhetta

Täyte:

500 g (noin 8 dl) mustikoita (tuoreita tai jäisiä)

1 rkl sitruunamehua

1 tl sitruunan kuorta raastettuna

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2½ rkl maissitärkkelystä

Lisäksi:

vaniljajäätelöä tai -kastiketta

  1. Valmista ensin täyte. Mittaa kattilaan mustikat, sitruunamehu ja kuoriraaste.
  2. Keitä sekoitellen 5–10 minuuttia, kunnes mustikat ovat pehmenneet.Lisää joukkoon keskenään sekoitetut sokerit ja maissitärkkelys. Sekoittele ja anna poreilla pari minuuttia, kunnes seos on kiinteää.
  3. Siirrä sivuun jäähtymään, ja valmista murutaikinapohja. Paloittele jääkaappikylmä voi kuutioiksi ja kumoa leikkuuterällä varustetun monitoimikoneen kulhoon.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kulhoon. Anna koneen käydä, kunnes seos on murumaista. Voit halutessasi tehdä taikinan nyppimällä voin ja kuivat aineet kulhossa käsin murumaiseksi seokseksi.
  5. Vuoraa suorakaiteen muotoinen uunivuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla.
  6. Ota 2½ desilitraa muruseosta erilleen. Levitä loput vuoan pohjalle tasaisesti ja painele tiiviiksi ruoka­lusikan selällä. Lisää vuokaan mustikkatäyte. Ripottele päälle loput muruseoksesta.
  7. Paista 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes taikina on saanut hieman väriä. Nosta levy leivinpaperin avulla pois vuoasta ja anna jäähtyä. Leikkaa levy neliöiksi.
  8. Tarjoa lisänä vanilja­jäätelöä tai -kastiketta. Ohessa maistuu mustikkainen jälki­ruokaviini. ●
Kommentoi +