Luksus – mikä maksaa, kun voiteen hinta on yli 500 euroa?
Kauneus
Luksus – mikä maksaa, kun voiteen hinta on yli 500 euroa?
Imago ja tehokkuus nostavat kosmetiikkatuotteiden hintaa. Ylellisiä tuotteita eivät osta vain rikkaat.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 24.7.2018
Kauneus ja Terveys

1. Mikä luksuskosmetiikassa maksaa?

Tutkimustyö, uudet keksinnöt sekä laadukkaat ja harvinaiset raaka-aineet. Lisäksi luksustuotteiden hintaa nostavat huippuunsa hiottu koostumus, kaunis pakkaus ja tunnettu tavaramerkki. Myös käsityö maksaa: esimerkiksi Chanelin ja Guerlainin parfyymien koristenauhat solmitaan pullojen kauloihin yhä käsin.

2. Mikä on uutta luksusta?

Ylelliset luonnonkosmetiikkatuotteet. Luomuöljy tai -seerumi voi maksaa satoja euroja siinä missä synteettisesti valmistettu. Luonnonkosmetiikkatuotteissakin ostaja maksaa huippuraaka- aineiden lisäksi tavaramerkistä sekä ekologisesta imagosta.

Myös kehittyneet koostumukset ovat nykyajan luksusta. Jos anti-age-voide oli aiemmin aina tuhti, nyt se voi olla myös erittäin kevyt.

3. Onko kallis tuote tehokkaampi?

Voi olla. Esimerkiksi voiteissa ja seerumeissa on enemmän tehoaineita kuin keskihintaisissa tai edullisissa tuotteissa. Uudet ihonhoidon keksinnöt otetaan ensimmäiseksi käyttöön juuri luksuskosmetiikassa. Usein koostumus on riittoisampi, eli ainetta tarvitsee kerralla vähemmän. Esimerkiksi ylellinen silmänympärysvoide riittää jopa vuodeksi.

4. Kuka luksuskosmetiikkaa ostaa?

Kaikenikäiset aikuiset naiset ja yhä enemmän myös miehet, kertovat valmistajat. On harhakuvitelma, että luksuskosmetiikkaa hankkisivat vain kovapalkkaiset, rikkaat ja ikääntyneet. Moni tavallinenkin nainen sijoittaa voiteisiin mutta tinkii esimerkiksi muodista tai matkustelusta. Ylellisen kosmetiikkasarjan asiakasta ei välttämättä tunnista vaatetuksen perusteella

5. Mikä erottaa luksustuoksun tavallisesta hajuvedestä?

Ylellisissä tuoksuissa käytetään parempia raaka- aineita ja suurempia pitoisuuksia.

Esimerkiksi yleisesti käytetystä jasmiinista on saatavilla monenlaatuisia versioita. Luksussarjat käyttävät kukasta uutetta, joka maksaa jopa moninsatakertaisesti edullisten hajuvesien perusjasmiiniin verrattuna.

Huipputuoksujen suunnittelijat eli tuoksunenät ovat alansa huippuja. Kaikista ylellisimmät, uniikit tuoksut sekoitetaan asiakkaille tilauksesta. Tällaista palvelua tarjoaa esimerkiksi Guerlainin Pariisin-myymälä. Räätälöity uniikkihajuvesi maksaa useita tuhansia euroja.

Nämä tuotteet maksavat jopa yli 500 euroa

Kollageenin ja elastiinin tuotantoa vilkastaa sekä ihon kuntoa parantaa La Merin Genais sance Serum Essence. 550 e.

Ihoa uudistaa, pehmentää ja kirkastaa Chanelin Sublimage L’Essence -kasvoseerumi. 551 e.

Kasviuutteilla ihoa kosteuttaa, silottaa, kiinteyttää ja kirkastaa Sisleyn Supremÿa La Nuit -yövoide. 627 e.

Ihosolujen toimintaa vilkastaa Sensain koishimaru-silkkiuutetta sisältävä Ultimate The Cream -kasvovoide. 754 e.

Kommentoi +