Leskeksi jäänyt Marja Tiura: "Tuntuu, että sisälläni on koko ajan kuin jokin ylimääräinen paino"
Ihmiset
Leskeksi jäänyt Marja Tiura: "Tuntuu, että sisälläni on koko ajan kuin jokin ylimääräinen paino"
Rakas puoliso pysyi Marja Tiuran rinnalla vaikeina vuosina. Suhteen piti kestää kaikki maailman myrskyt. Liian varhaiseen kuolemaan Marja ei kuitenkaan osannut varautua.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 30.10.2019
Eeva

Kiirastorstaina puolitoista vuotta sitten Marja Tiuran perheen piti lähteä hiihto-matkalle Pohjois-Suomeen. Aviomies, toimittaja Olli Ainola, tunsi kuitenkin olonsa kuumeiseksi. Ainolan huonon olon syyksi paljastui vakava verisairaus.

Tammikuussa 2019 taistelu oli ohi.

Tutkimusten mukaan suru näkyy aivoissa samassa paikassa kuin fyysinen kipu, joten on luonnollista, että sureminen tekee kipeää. Marja allekirjoittaa tämän.

Miehen sairauden ja kuoleman rinnalla on kulkenut myös huoli itsestä ja omasta voinnista: jos hänkin sairastuu, kuinka hänen Emil-poikansa sitten käy? Yksitoistavuotiaan lapsen tukeminen menee oman surun edelle.

Viimeksi kuluneen vuoden aikana Marja on pelännyt monta kertaa olevansa itsekin vakavasti sairas. Hän on käynyt tutkimuksissa, ja hänestä on otettu erilaisia kokeita.

”Olen valvonut öisin ja pelännyt, että minullakin on jokin kasvain. Olen purrut hampaita unissani niin, että niitä halkesi, ja kipuja on ollut milloin missäkin. Tuntuu, että sisälläni on koko ajan kuin jokin ylimääräinen paino, joka ei häviä millään.”

Lue koko haastattelu Eevasta 11/2019.

Kommentoi +