Teatteri

Harmony Sisters -trion huikea tarina näyttämöllä

Petriikka Pohjanheimo, Raisa Vattulainen ja Maiju Saarinen esittävät todella upeasti Harmony Sisters -trion ikimuistoista musiikkia. Kuvat: Aki Loponen.

Haikeanihana Harmony Sisters -trio on yksi osa Suomen satavuotiasta historiaa. Elina Snickerin käsikirjoitus kuvaa hämmästyttävän monipuolisesti Vera, Maire ja Raija Valtosen elämää Lahden kaupunginteatterin esityksessä. Sisarusten lahjakkuuden ja menestyksen rinnalla kulkevat niin sodan kauhut kuin kipeät henkilökohtaiset menetyksetkin, joista tyttöjen äitiä esittävä Eeva-Kirsti Komulainen koko näytelmän ajan vahvasti kertoo.

Aineiston runsaus on myös ongelma. Värikkäästä materiaalista olisi voinut saada jopa kaksi näytelmää: poikkeuksellisen menestystarinan ja sen lisäksi traagisen yksityis- elämän tarinan. Sisarusten hurja menestys niin Suomessa kuin levottomassa Euroopassa ja toisaalta yksityiselämän moninaiset käänteet tekevät näytelmästä nyt hieman hätäisen. Odotin myös suurempaa roolia George de Godzinskylle, joka itse asiassa löysi sisarukset.

Mutta musiikkiesitykset ovat komeita. Siskoksia esittävät Maiju Saarinen, Petriikka Pohjanheimo ja Raisa Vattulainen saavat kaikki kappaleet, kuten Pieni sydän ja Sataman valot, svengaamaan. Joskus kuuluu myös alkuperäinen äänitys, joka soljuu saumattomasti esitykseen.

Teksti: Tuula Kasanen

Harmony Sisters Lahden kaupunginteatterissa. Arvio löytyy Eevan numerosta 4/2017.

Äitiä esittävän Eeva-Kirsti Komulaisen kerronta nivoo tarinan yhteen.
Harmony Sisters -trion huikea tarina näyttämöllä

  • Notice: Undefined index: wp_review_item_title in /var/www/repos/src/wordpress/theme/eeva/wp-review/default.php on line 102

Yhteenveto

Nostalginen lauluyhtye palaa luoksemme Lahden kaupunginteatterissa.

3.0
Lukijoiden arvosana: 5
Jätä oma arviosi klikkaamalla omenoita tai kirjoittamalla kommentin
Sending
Käyttäjien arvosana 0 (0 arviota)

Huomioithan, että kaikki lehtitilauksiin liittyvät asiat hoituvat vain www.a-lehdet.fi/asiakaspalvelu
kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@a-lehdet.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sending

Edellinen artikkeliSeuraava artikkeli