Elokuvat

Unelmat ja todellisuus törmäävät Inari Niemen jouluelokuvassa

Tämä elokuva ei kerro idyllisestä aatosta, jossa varpunen laulaa jouluaamuna ja lahjat paketoidaan kultaisiin kääreisiin.

Lahjoja ei edes ole, sillä ne ovat luomutilaa pyörittävän nuorenparin, Unnan (Anna Paavilainen) ja Tuuren (Eero Ritala) mielestä kaupallista hapatusta. Joulupöydän kinkkukin on tehty eettisesti seitanista.

Maaseutuidylliin matkaa eronnut viisikymppinen Helena (Milka Alroth), joka viettää ensimmäistä joulua yksin aviomiehen lähdettyä nuoremman naisen matkaan. Mukana seuraa tomera ystävä Ulli (Mari Rantasila), jonka mielestä Helenan pitäisi jo lopettaa ex-miehen perään itkeskely ja jatkaa elämää.

Inari Niemen käsikirjoittaman ja ohjaaman Joulumaa-elokuvan asetelma on herkullinen: joukko toisilleen tuntemattomia ihmisiä vuoden perinteisimmän juhlan äärellä. Jokaisella on mielipide täydellisestä elämästä, joka ei kuitenkaan ole toteutunut odotusten mukaisesti.

Tarina kuvaa osuvasti myös sukupolvien ideologioiden törmäystä. Keski-ikäisten ilmeet ovat näkemisen arvoiset, kun luomutilan nuori isäntäpari kertoo opetelleensa lampaiden keritsemistä Youtube-videolta.

Milka Alroth tekee loistavan roolin haavoitettuna ja eksyksissä olevana naisena. Martti Suosalo vakuuttaa rakkautta janoavana yksinäisenä sutena ja Eero Ritala unelmiinsa pettyneenä hipsteri-isänä.

Arvio löytyy myös Eevan numerosta 12/2017.

Unelmat ja todellisuus törmäävät Inari Niemen jouluelokuvassa

  • Notice: Undefined index: wp_review_item_title in /var/www/repos/src/wordpress/theme/eeva/wp-review/default.php on line 102

Yhteenveto

Elokuvan asetelma on herkullinen: joukko toisilleen tuntemattomia ihmisiä vuoden perinteisimmän juhlan äärellä.

4.0
Lukijoiden arvosana: 5
Jätä oma arviosi klikkaamalla omenoita tai kirjoittamalla kommentin
Sending
Käyttäjien arvosana 0 (0 arviota)

Huomioithan, että kaikki lehtitilauksiin liittyvät asiat hoituvat vain www.a-lehdet.fi/asiakaspalvelu
kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@a-lehdet.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sending

Edellinen artikkeliSeuraava artikkeli