Korealaista ihonhoitoa helposti
Kauneus
Korealaista ihonhoitoa helposti
Poimi parhaat palat korealaisesta ihonhoidosta. Näin ratkaiset kolme yleistä iho-ongelmaa.
Teksti

Kuvat

12.4.2019
 |
Kauneus ja Terveys

Pulma 1: Puhdistus kuivattaa ihon

Laita öljyä alle

Hyvä ihonpuhdistus on helpoin tapa pitää kasvojen iho kunnossa, käyttääpä meikkiä tai ei. Moni kuitenkin karttaa perusteellista pesua, koska pelkää, että se kuivattaa ihoa.

Korealaisen ihonpuhdistusrutiinin kulmakivi on kaksoispuhdistus. Ensin käytetään puhdistusöljyä, sitten puhdistusvaahtoa. Ideana on, että näin iholta lähtee varmasti kaikki lika ja meikki. Tehokkaasta puhdistuksesta huolimatta pinta ei kuivu.

Kun vaiheita on kaksi, ihoa ei myöskään tule hanganneeksi turhaan lisätehon toivossa.

1. Lumenen Sisu Deep Clean Purifying Cleansing Oil -puhdistusöljy 19,90 e. 2. The Skin Housen Essential Cleansing Oil -puhdistusöljy 20,50 e.

Pulma 2: Ihon pinta kuivuu

Ota hoitonestekuuri

Kosteuden puute on yleinen vaiva, vaikka iho ei olisikaan rakenteellisesti kuiva. Ongelmaa hoidetaan usein väärin. Pelkkä paksu voide ei välttämättä kohenna ihon kosteustasapainoa parhaalla tavalla.

Korealaisessa ihonhoidossa kasvoille juotetaan hoitonestettä kerrostamalla. Puhdistuksen ja kasvoveden jälkeen iholle taputellaan hoitonestettä käsin pieni määrä kerrallaan ja annetaan imeytyä. Tämä toistetaan useita kertoja. Päälle levitetään seerumi, voide ja aurinkosuoja.

Hoitoneste vie kosteutta ihoon ja helpottaa seerumin imeytymistä. Voide lukitsee kosteuden ihoon.

1. Tony Molyn The Chok Chok Green Tea Watery Essence -hoitoneste 32,90 e. 2. Mizonin Water Volume First Essence -hoitoneste 15,90 e.

Pulma 3: Aurinkovoide tahmaa

Valitse ohut suoja

Aurinkovoide olisi jokaiselle tärkein tuote ihon ikääntymisen ja ihosyövän ehkäisyn kannalta. Silti sen käyttö jää monelta väliin, koska aurinkorasvat koetaan liian tahmeiksi, hitaasti imeytyviksi ja kiilteleviksi varsinkin meikin alla.

Korealaisessa ihonhoitorutiinissa aurinkosuoja levitetään iholle aina viimeisenä, ja se on huippuohut. Myös suojakerroin on aina riittävän korkea (50) ja voiteet suojaavat sekä UVB- että UVA-säteiltä.

1. Skin 79:n Water Wrapping Non-Chemical SPF 50 Sun Block -aurinkosuojavoide 22,70 e. 2. Holika Holikan SPF 50 Moisture Sun Gel -aurinkosuojageeli 14,95 e.

5 kysymystä asiantuntijalle

Korealaisesta kosmetiikasta kirjan kirjoittanut Virve Fredman vastaa.

1. Korealainen, 10-vaiheinen ihonhoitorutiini kuulostaa monimutkaiselta. Onko se sitä?

Ei. Se on yleisin harhaluulo. Kaikkia vaiheita ei ole pakko tehdä joka päivä eikä aamuin illoin. Minulta rutiini vie aamulla 5 minuuttia, illalla 10 minuuttia.

2. Miksi hyvä iho on korealaisille niin tärkeä?

Koreassa kaunis iho ja ulkonäkö ovat osa hyvinvointia – ja keino erottua massasta. Ulkonäöllä on iso merkitys työnhaussa, ja usein freesimmän näköinen saa paikan. Kauneusleikkauksiakaan ei kainostella, vaan vanhemmat voivat antaa yläluomileikkauksen valmistujaislahjaksi.

3. Onko kaikkien mahdollista saada hyvin kosteutettu iho?

Valtaosan kyllä. Jos ihotyyppi on kuiva, eli ihosta puuttuu keramideja, se on hankalaa. Jos kärsii kosteusköyhyydestä, sitä saa helpotettua.

4. Mikä on kirjasi tärkein viesti naisille?

Haluan kannustaa ennaltaehkäisevään ihonhoitoon. Moni hoitaa vasta ongelmia. Kirjan vinkkejä voi toteuttaa muillakin kuin korealaisilla tuotteilla. Esimerkiksi Lumenella on hoitoneste. Marketeistakin saa tosin jo korealaisia brändejä.

5. Paljasta jokin oma kauneuspulmasi ja ratkaisu siihen?

Silmänympärykset ovat murheenkryynini. Olen käyttänyt silmänympärysvoidetta 14-vuotiaasta, mutta tummat silmänaluset vaivaavat. Lempivoiteeni niille on Louis Widmerin Eye Contour Cream. Jos se loppuu, miehenikin kyselee sen perään.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 3/2019.

Kommentoi +