Rintaliivien oikealla koolla on väliä
Tyyli
Rintaliivien oikealla koolla on väliä
Rintaliivien tulisi olla päällä mukavat ja huomaamattomat. Lue 15 neuvoa oikeankokoisten rintaliivien ostoon
Teksti

Kuvat

Julkaistu 27.3.2019
Kauneus ja Terveys
 1. Rintaliivien oikeaa kokoa varten tarvitaan kaksi mittaa: rintojen korkeimmalta kohdalta ja rintojen alta. Koska suomalaiset ostavat rintaliivejä harvoin, vain 1,8 rintaliivit vuodessa, kannattaa rintaliivien koko mittauttaa joka kerta.
 2. Kokeile rinnakkaiskokoa. Jos kokosi on yleensä B75, myös rintaliivit kokoa C70 tai A80 voivat istua hyvin.
 3. Muista, että vaikka painosi ei olisi muuttunut, rintojen koko voi vaihdella kuukauden eri päivinä. Tämä johtuu kuukautiskierrosta. Myös raskaus ja imetys muuttavat rintojen kokoa. Imetyksen jälkeen rinnat pienenevät ratkaisevasti. Vaihdevuosien alussa elimistöön kerääntyy nestettä, ja rintojen koko muuttuu. Koon jojottelu jatkuu vuosien karttuessa.
 4. Älä luota pelkkään kokomerkintään. Saman valmistajan erimalliset rintaliivit voivat olla erikokoiset kuin toiset.
 5. Älä osta rintaliivejä sovittamatta.
 6. Jos rintaliivit ovat oikeaa kokoa ja mallia, ne eivät paina. Rintaliivien pitää istua napakasti. Alareunan alle saa mahtua vain kaksi sormea.
 7. Rintaliivit eivät saa roikkua olkainten varassa, eivätkä olkaimet saa jättää olkapäihin ikäviä painaumia.
 8. Jos rintaliivit ovat sinulle sopivat, rinnat pysyvät liikkuessakin kupeissa eikä niihin jää tyhjää. Rinnat eivät valahda rintaliivien alapuolelle, vaikka nostaisit kädet ylös.
 9. Rintaliivien keskikohdan pitää istua napakasti vartaloa vasten, takakappaleen pysyä suorassa linjassa ja olkaimien olla paikoillaan. Rintojen korkein kohta asettuu olkapään ja kyynärtaipeen puoliväliin.
 10. Jos rintaliivien selkäkappale nousee ylös, ympärysmitta on liian suuri. Kokeile pienempää kokoa.
 11. Jos rintaliivien olkaimet valuvat alas, ympärysmitta on liian suuri. Jos rintaliivit tuntuvat liian napakoilta, voi kyse olla liian lyhyiksi säädetyistä olkaimista tai olkaimet ovat liian sivussa hartioidesi leveyteen nähden. Muuta olkainten pituutta tai kokeile mallia, jossa olkaimet menevät ristiin tai ovat lähempänä kaulaa.
 12. Jos kaarituki painaa kainaloa, kuppi on liian iso tai vääränmallinen. Jos kaarituki painaa rintoja, kuppi on liian pieni. Kokeile oikeaa kokoa tai toista mallia.
 13. Jos rinnat pursuavat kupeista, kupit ovat liian pienet. Ota isompi kuppikoko.
 14. Jos kuppeihin jää tyhjää, kupit ovat liian suuret. Ota pienempi kuppikoko tai toinen malli.
 15. Jos toiseen kuppiin jää tyhjää, laita pienemmän rinnan kuppiin lisätäyte, joita rintaliiviliikkeet myyvät.
Kommentoi +