Kirkastavat (ja trendikkäät) kasvohoidot, jotka varaamme heti uudelleen: mikroneulaus ja happopinnoitus
Kauneus
Kirkastavat (ja trendikkäät) kasvohoidot, jotka varaamme heti uudelleen: mikroneulaus ja happopinnoitus
2020 vuoden ajankohtaisimmat kasvohoidot mikroneulaus ja happopinnoitushoito vakuuttivat Trendin testaajaraadin. Nämä hoidot varaamme, kun haluamme kasvoille ekstrahehkua!
Teksti

Kuvat

4.6.2020
 |
Trendi

Mikroneulauksen testaaja: ”Varasin heti uuden neulausajan”

Hoito: BTB13 Micro-Meso Theraphy -hoito, 60 min, 114 e, Day Spa Yade, Helsinki.

Testaaja: Olen tyypillinen mesoterapia-asiakas: eletyt vuodet ja murheet näkyvät juonteina etenkin otsassa, ja alan ymmärtää, mitä ihon veltostuminen voi tarkoittaa. Ihoni on myös pintakuiva. Odotan, että hoito auttaisi tuotteita imeytymään paremmin ja voisi sarjahoitona vähentää juonteiden näkymistä. Eikä minua haittaisi lainkaan, jos maksa­läiskien alut vaalenisivat. En ole käynyt ennen hoidossa, jossa ihon pinta rikotaan neuloilla, joten hoito jännittää.

Hoidon lupaus: Mikromesoterapia lupaa aktivoida ihon kolla­geenisynteesiä ja korjata erilaisia ihon ongelmakohtia, kuten pigmenttihäiriöitä, aknearpia ja laajentuneita ihohuokosia. Hoidossa voidaan myös käsitellä juonteita ja aktivoida veltostunutta ihoa.

Kosmetologi Maria Rantanen kertoo, että hoidon teho perustuu siihen, että ihoon aiheutetaan pienillä neuloilla mikrovaurioita. Silloin iho alkaa korjata itseään.

Hoitoa ei kannata sekoittaa perinteiseen mikroneulaukseen, jossa ihoa käsitellään piikkirullalla. Mikromesoterapia on tehokkaampi hoito, jolta voi odottaa myös isompia tuloksia. Hoidossa käytetään suomalaisen BTB13-merkin tuotteita.

Hoidon vaiheet: Ensin iho puhdistetaan huolellisesti ja iholle tehdään happokuorinta. Sitten suurin osa ihosta rei’itetään 36-neulaisella, kynämäisellä välineellä. Se kuulostaa pahalta, mutta tuntuu lähinnä sähköhammasharjalla harjaamiselta ja on nopeaa: iho rei’itetään vain kerran.

Isompia ongelmakohtia käsitellään 12-neulaisella välineellä, ja se kyllä pistää. Kun suupieliäni käsitellään, tekisi mieli kääntää kasvot pois kynän alta. Onneksi hoito on nopeasti ohi.

Vaikka iho rei’itetään, verta ei vuoda. Ammattitaitoinen hoitaja osaa säätää neulaamissyvyyden ihon paksuuden mukaan ja vain siihen ihon kerrokseen, jossa kollageeni­synteesi tapahtuu.

Lopuksi seerumi imeytetään erityisellä nanohoitopäällä rei’itettyyn ihoon, ja päälle laitetaan peptidinaamio.

Heti hoidon jälkeen ei kannata hikoilla, koska hiki voi saada kasvot kirvelemään. Samana päivänä ei saa enää meikata tai käydä saunassa.

Lopputulos: Ihan kuin kasvoni olisivat käyneet avannossa ja saaneet kylmäsokin! Veri tuntuu virtaavan nopeammin ja koko kasvojen pinta on aktiivinen.

Luulen, että kasvoni ovat tulipunaiset, mutta ei, vain minä huomaan ihon aktiivisuuden. Ehkä korjausprosessi alkoi saman tien!

Napakka, hieman kiristävä tunne säilyy muutaman tunnin, ja sen jälkeen iho tuntuu poikkeuksellisen pehmeältä. Seuraavina päivinä se tuntuu ahmivan seerumeita ja voiteita.

Isommat muutokset näkee vasta kolmen kerran jälkeen, joten varaan uuden ajan parin kuukauden päähän. Tämä on pitkästä aikaa hoito, josta innostun!

Happopinnoituksen testaaja: "Hoito teki ihosta heleän”

Hoito: pHformula Touch Therpy -happopinnoitehoito ja Skinscan-ihoanalyysi, 60 min, 95 e, pHformula -hoitolat.

Testaaja: Ihoni on pintakuiva ja samea. Kaipaisin kuulautta, eloa ja väriä. En ole perillä ihotyypistäni – välillä se tuntuu kuivalta, välillä rasvoittuvalta. Odotan, että ihoanalyysi auttaa minua ymmärtämään ihotyyppiäni paremmin.

Hoidon lupaus: Hoito keskittyy ikääntymisen ennaltaehkäisyyn ja kuivuuden hoitamiseen. Happopinnoitushoito hoitaa myös pigmenttimuutoksia ja sameaa väriä.

Hoidon vaiheet: Ensin tehdään ihoanalyysi. Yllätyn tuloksista: ihoni ei olekaan kovin herkkä vaan ennemminkin normaali. Iholleni ei myöskään ole ehtinyt juurikaan juonteita (siitä sait, kolmenkympin kriisi!), mutta teini-iän huolimattomuus auringossa on tehnyt ihoon piileviä pigmenttimuutoksia.

Sitten iholle tehdään Touch Therapy -käsittely. Siinä painellaan ja hierotaan kasvojen painepisteitä ja stimuloidaan kehon paranemisprosessia. Rentouttavaa! Minulle tehtävä Inside Out Ageing & Dryness -käsittely keskittyy verenkierron tehostamiseen, ikääntymisen ennaltaehkäisyyn ja kuivuuden hoitamiseen. Käsittely valmistaa ihoa myös pinnoituskäsittelyyn ja tehostaa sen vaikutuksia.

Ennen varsinaista pinnoitusta tehdään vielä herkkyystesti, joka määrittelee ihon kunnon ja reaktioherkkyyden.

Sitten levitetään ensimmäinen happokerros, ja sitten toinen. Iholla käväisee kuumotus, joka rauhoittuu pian.

Lopuksi levitetään rauhoittava naamio. Annan laittaa sitä myös silmille ja suulle, mutta niin ei kannata tehdä, jos ei pysty olemaan silmät ja suu kiinni 10 minuuttia

Lopputulos: Iho punoittaa yllättävän vähän, vaikka ajatus happopinnoitteesta tuntui rajulta. Iho näyttää hyvinvoivalta ja kuulaalta. Hikoilua tulee välttää 24 tuntia ja iholla täytyy käyttää voimakasta suojakerrointa kaksi viikkoa.

Muutaman seuraavan päivän ajan iho on ajoittain kireä. Etenkin otsan iho hilseilee, mutta ihon runsas kosteuttaminen auttaa. Kun hoidosta on kulunut puolitoista viikkoa, iho tuntuu edelleen kuulaammalta ja eloisammalta.

Juttu on julkaistu aikaisemmin Trendissä.

Kommentoi +