Kun kirjailija Paula Norosta stressaa, hän katsoo asioita lentäjän silmin: "Taivaalta katsottuna kaikki näyttäytyy eri perspektiivissä"
Ihmiset
Kun kirjailija Paula Norosta stressaa, hän katsoo asioita lentäjän silmin: "Taivaalta katsottuna kaikki näyttäytyy eri perspektiivissä"
Kirjailija ja tv-esiintyjä Paula Noronen tasoittaa ruuhkahuippujaan lentäjäystävältään kuulemansa ajatuksen avulla. Voimalista-juttusarja kertoo, mistä asioista ajankohtaiset ihmiset saavat voimaa.
Teksti

Kuvat
,

3.11.2020
 |
Kauneus ja Terveys

Paula Noronen on 46-vuotias kirjailija ja tv-esiintyjä, joka hyppää laskuvarjolla ja sienestää. Hän asuu Helsingissä puolisonsa, kahden lapsensa ja koiransa kanssa. Paula ruotii urheilumaailmaa MTV3:n Penkinlämmittäjät -paneeliohjelmassa.

Biisi: Ystäväni kertoi, että hän kuuntelee Tina Turnerin The Best -kappaleen aina ennen uutta ja jännittävää työtilannetta. Kokeilin samaa, ja biisistä tosiaan tulee voimakas olo.

Kukka: Minulla on rakkaussuhde violetteihin orvokkeihin. Ne tuovat vahvasti mummon mieleeni. Hänellä oli tapana antaa minulle nimipäivälahjaksi orvokkeja ja itsetehtyjä aniksentuoksuisia sämpylöitä.

Mummo antoi aina orvokkeja nimipäivälahjaksi.

Lempimaisema: Mökkisaunan nuhjuisen ikkunan läpi siintävä meri on minulle mielenmaisema, josta saan voimaa paikasta ja vuodenajasta riippumatta. Lauteilta avautuvaa näkymää tuijottaessani tiedän, että saan hetken rauhoittua, vain olla ja ihmetellä.

Tuoksu: Meillä on lagotto-rotuinen koiranpentu, jonka tassut tuoksuvat tuntemattomasta syystä popcornilta. Siinä on jotain todella viehättävää. Koira opettaa minulle tässä hetkessä olemista.

Kaupunki: Berliinissä on helppo hengittää, ja rakastan kaupungin rosoisuutta. Nautin sen kaduilla kuljeskelemisesta ja siitä, kun voin vain katsella ympärilleni. Mieleeni on jäänyt vahvasti esimerkiksi näyttelijä David Hasselhoffille omistettu museo. Siellä on esillä muun muassa kuva hänestä Berliinin muurilla ja pienoismalli hänen roolihahmonsa Ritari Ässän KITT-autosta. Huumori ja ironia auttavat jaksamaan.

Ajatus: Lentokapteenituttavani on kertonut, että lentäessään hän väistämättä ajattelee ihmisen pienuutta maailmassa, sillä taivaalta katsottuna kaikki näyttäytyy eri perspektiivissä. Olen saanut hänen ajatuksestaan voimaa kiireisinä ja stressaavina aikoina. Asiat eivät tunnu enää niin dramaattisilta, kun ymmärtää, ettei koko maailma pyöri oman navan ympärillä.

Kommentoi +