Mitä jos parantaisit jaksamistasi värinällä, mikrobeilla tai hermostotreenillä? Katso 10 kiinnostavinta hyvinvointiuutuutta
Hyvinvointi
Mitä jos parantaisit jaksamistasi värinällä, mikrobeilla tai hermostotreenillä? Katso 10 kiinnostavinta hyvinvointiuutuutta
Voit parantaa arjen jaksamista ja omaa vointiasi pienilläkin hyvinvointiteoilla. Valitsimme kymmenen kiinnostavaa tuotetta ja tapaa.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 6.9.2023
Kauneus ja Terveys
Therabody Smart Goggles 199 e, therabody.com.

Rentoudu laput silmillä

Silmille puettava hyvinvointimaski lupaa apua stressiin, ahdistukseen ja uniongelmiin värinän, hieronnan ja lämmön avulla. Laitteen vaikutus perustuu SmartSense-tekniikkaan, joka vaikuttaa autonomiseen hermostoon rentouttavasti. Maskista voi saada apua myös päänsärkyyn ja rasittuneisiin silmiin. Sitä käytetään silmät suljettuina vartin verran päivässä. Valittavana on oma ohjelmansa keskittymistä, rentoutumista ja unta varten. Toimintoja on helppo säätää yhdestä napista myös maski kasvoilla. Laite ladataan USB-kaapelin avulla.

NOBE Forest Drops Microbiome Booster 39,90 e.

Pisara luontoa

Suomalainen Re-Connecting Nature -metsä­mikrobiuute tarjoaa hyvää tekevän metsäaltistuksen entistä helpommin ja monipuolisemmin. Monesta kosmetiikkatuotteesta tuttua uutetta saa nyt myös tehotippoina, joita voi sekoittaa minkä tahansa kasvo- tai vartalovoiteen joukkoon yhdestä kolmeen pisaraa kerralla. Metsä­mikrobiuute auttaa tutkitusti vahvistamaan, tasapainottamaan ja uusiutumaan ihoa. Lisäksi uute vähentää punoitusta ja ärsytystä sekä vilkastaa kollageenin tuotantoa. Hajusteettomat tehotipat ovat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja sopivat kaikille ihotyypeille. Uutteelle ominainen tummanruskea väri hälvenee iholla.

Smoon Naiades Period Swimsuit (XS–XXL) 89 e, menkkapikkarit.fi.

Kestävämpi uikkari

Kuukautisuimapukua voi käyttää vuotopäivinä ilman mitään muuta suojaa mukavuudesta ja varmuudesta tinkimättä. Haaraosa imee sisäänsä vuotoa kahden perinteisen tamponin verran. Suojaava ominaisuus on ulospäin huomaamaton ja toimii myös virtsankarkailuun. Silikonipohjainen tiiviste pitää vuodon ja hajut puvun sisällä myös kankaan kastuessa. Käytön jälkeen puku huuhdotaan kylmällä vedellä ja pestään käsin tai koneessa. Uudelleen käytettävät kuukautissuojat auttavat vähentämään kertakäyttöisistä suojista kertyvää jätettä merkittävästi.

Jordan Change -hammasharja kahdella vaihtopäällä 4,15 e, harjaspäät 2,99 e/2 kpl.

Vaihtamalla paranee

Vaihtoharjaspäät ovat tuttu juttu sähköhammasharjasta, mutta nyt niitä on saatavilla myös perinteiseen hammasharjaan. Kun harjakset alkavat hapsottaa tai menevät linttaan, koko harjaa ei enää tarvitse heittää roskiin ja muovia säästyy. Tarkalleen ottaen muovia kuluu vaihtoharjaspäitä käyttäessä 82 prosenttia vähemmän kuin jos ostaisi joka kerta uuden muoviharjan. Kevyen hammasharjan varsi ja harjaspää on valmistettu kierrätysmuovista harjaksia lukuun ottamatta. Kun varsi on liian kulunut käyttöön, sen voi kierrättää muovina. Harjaspäät lajitellaan sekajätteeseen.

Perifit+ Kegel -harjoituslaite sovelluksella 189 e, fi.perifit.co.

Lantionpohjan PT

Lantionpohjan lihaksia vahvistavaa laitetta voi käyttää niin makuulla, istuessa kuin liikkuessakin. Emättimeen laitettava laite on reilut kuusi senttiä pitkä ja vajaat kolme senttiä paksu. Joustavana ja kaarevana se mukailee kehon muotoja ja liikkeitä, joten käyttö on mukavaa. Sensorit raportoivat lihastreenin tulokset blue­toothilla älysovellukseen. Sovellus tsemppaa kehitykseen ja muistuttaa harjoittelemaan. Sen avulla voi jopa pelata tasohyppelypelejä lantionpohjalihaksia supistamalla ja rentouttamalla. Laite sopii myös erityyppisten pidätysvaikeuksien ja laskeuman hoitoon.

Ducray Kertyol PSO Daily Balm 21 e.

Pehmeä arvo

Notkea mutta tehokas voide ravitsee ja rauhoittaa, vahvistaa ihon suojakerrosta sekä hillitsee kutinaa. Se pehmentää ihoa tuntuvasti jo muutamalla käytöllä. Yksi voiteen aktiivisista ainesosista on celastrol. Sen vaikutuskohdistuu suoraan keratinosyytteihin eli ihon pintakerroksen soluihin. Ainesosan luvataan vähentävän ihottumaläiskien ilmaantumista ja parantavan siten ihoa myös ulkoisesti. Polidocanol taas tehoaa kutinaan. Apteekkisarjan voide on suunniteltu psoriaasiin taipuvaiselle iholle, mutta se sopii myös kuivan ihon kosteutukseen yli 12-vuotiaille.

Hermostotestaus 120–150 e ja jatkokäynnit 90–95 e/tunti.

Helpota hermostoa

Taistele ja pakene -tilasta on hyötyä hätätilanteissa, mutta toistuvasti turhaan aktivoituva äärireaktio on raskas kaveri arjessa. Toiminnalliseen neurotieteeseen perustuva sensomotorinen valmennus pyrkii purkamaan kehoa ja mieltä kuormittavia primitiivirefleksejä. Ne voivat aiheuttaa esimerkiksi väsymystä, kipuja, pelkotiloja, räjähdysherkkyyttä ja keskittymisvaikeuksia. Valmennus alkaa hermostotyypin kartoituksella, minkä jälkeen laaditaan harjoitusohjelma. Palvelua tarjoavat esimerkiksi Bodysense Coaching pääkaupunkiseudulla, Hyvän olon konttori Järvenpäässä ja Motivox Sastamalassa.

RFSU Thrilling Vibes -vibraattori 38,75 e.

Nauti yksin tai yhdessä

Modern sexual wellness -trendin ytimessä on ajatus seksistä voimavarana kaikissa elämänvaiheissa ja -tilanteissa ilman häpeää. Osa ilmiötä ovat uudenlaiset seksivälineet, joissa on tyyliä, väriä ja hauskuutta ja joita myydään myös kosmetiikka- ja luontaistuotekaupoissa sekä marketeissa. Hauskasti nimettyjä värikkäitä välineitä valmistaa Smile Makers, eleettömän elegantteja Get Maude ja luonnonkivestä tehtyjä Gemstone. RFSU:n silikonivibraattorin voi taivuttaa haluamaansa muotoon ja siinä on 12 eri värinä- toimintoa. Vesitiivistä laitetta voi käyttää myös suihkussa.

Eija Hinkkala: Muuta asenteesi, muuta elämäsi (Bazar 2023) 25,90 e. Saatavilla myös e- ja äänikirjana.

Ravistele ajatuksiasi

Asenne on supervoima, jolla voi vaikuttaa hyvinvointiin lähtökohdista ja olosuhteista huolimatta. Näin uskoo ja neuvoo valmentaja Eija Hinkkala. Ajatuksia, tunteita ja uskomuksia ravistelevassa kirjassaan hän antaa työkaluja muutokseen – sulkematta silmiä mahdollisilta mutkilta matkan varrella. Asennemuutos ei ole helppo, mutta se on mahdollinen, sillä asenne koostuu opituista ajatuksista, tunteista ja uskomuksista. Myönteistä asennetta voi edistää poisoppimalla kielteisestä. Hinkkala muistuttaa, että optimistit voivat fyysisestikin paremmin kuin pessimistit.

Minnea D-vitamiini 50 μg 19,20 e/300 kpl, 100 μg 19,20 e/200 kpl, 150 μg 21,90 e/150 kpl, apteekit

Tue vastustuskykyä

D-vitamiini tukee luontaista vastustuskykyä ja edistää kalsiumin imeytymistä, mikä on tärkeää luustolle ja hampaille. Vitamiinia syntyy iholla auringonvalon vaikutuksesta, mutta varsinkin pimeään vuodenaikaan sitä tarvitaan myös purkista. Kotimaisen valmistajan vitamiinikapseli on sokeriton, laktoositon, gluteeniton, hiivaton ja maidoton. Kapselin auringonkukkaöljy tehostaa rasvaliukoisen vitamiinin imeytymistä elimistöön. Saatavilla on kolme vahvuutta: 50, 100 ja 150 μg. D-vitamiinin turvallinen saantiraja EU:ssa on EFSA:n mukaan 50 mikrogrammaa päivässä 1–11-vuotiaille ja 100 mikrogrammaa yli 11-vuotiaille. 150 mikrogramman päiväannosta suositellaan vain niille, jotka tietävät D-vitamiinitasonsa olevan alhainen. Tiesithän, että jos päivittäistä kapselia on vaikea muistaa, D-vitamiinia voi ottaa esimerkiksi kerran viikossa isomman annoksen?

Juttu on julkaistu Kauneus ja Terveys -lehdessä 11/2023.

Kommentoi +