Kauniit kiharat, muttei lämpövaurioita hiuksiin, kyllä kiitos! Näillä kikoilla se onnistuu
Kauneus
Kauniit kiharat, muttei lämpövaurioita hiuksiin, kyllä kiitos! Näillä kikoilla se onnistuu
Haluatko kauniit arkikiharat, mutta olet kuullut liian usein varoittelua siitä, miten lämpö voi pilata hiukset? Huoli on turha, kun muistaa muutaman säännön.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 21.3.2022
Trendi

Four Reasons -kouluttaja Harri Paananen lupaa, että hiuksia saa kihartaa useammin kuin juhliin, kun muistaa nämä kikat.

1. Säädä raudan lämpötila hiusten kunnon mukaan.

Mitä enemmän hiusta on käsitelty, sen matalampaa lämpöä on hyvä käyttää. Vaalennetuille hiuksille hyvä lämpötila on 160–180 astetta, värjätyille hiuksille 200 astetta ja terveelle, paksulle tai käsittelemättömälle 210–230 astetta. Tarkista siis rautaa ostaessasi, että lämpötilaa voi säätää. Tutki samalla, että sen reunat ovat pyöristetyt, jolloin se liukuu paremmin eivätkä irtohiukset jää rautojen reunojen väliin.

2. Liikuta rautaa.

Treenaa raudan käyttöä niin, että osaat pitää rautaa liikkeessä koko ajan. Jo lyhyt kuumuus riittää hiusten kihartumiseen. Jos rauta jää yhteen kohtaan, lämpötila nousee hiuksissa liian korkeaksi ja ne voivat pahimmillaan katketa.

3. Hallitse hiusten jäähtymistä.

Jos haluat pysyvät ja voimmakkaat kiharat, pidä kiharrettua osiota kädessäsi jäähtymisen aikana tai kieputa sitä paremmin muotoonsa. Silloin se ei jäähtyessään avaudu liikaa.

4. Muista lämpösuoja.

Osassa niistä on vain suoja, osassa myös pitoa. Jos haluat laineet, valitse ensimmäinen.

Jos kiharrin suhahtaa lämpösuojan laittamisen jälkeen, se on merkki paitsi aineen luonnollisesta höyrystymisestä myös siitä, että vähempi ainetta saattaisi riittää.

Jos taas olet kuullut kikan laittaa lakkaa ennen kihartamista, älä ota vinkkiä käyttöön. Se saattaa tarttua liian tiukkaan kiinni hiuksiin ja kihartaminen vaikeutuu.

5. Freesaa kiharoita.

Lämmöllä kiharretut hiukset pysyvät taipuisina niin kauan, kunnes ne kastellaan. Kiharat pysyvät parempana, jos laitat ne yöksi kiinni esimerkiksi neljälle pampulalle. Silloin ne näyttävät aamulla melkein uusilta.

Juttu on julkaistu Trendissä.

Kommentoi +