Suvi Tiilikainen ja muut kauneusammattilaiset kertovat, millä suosikkituotteilla he hoitavat allergista tai herkistynyttä ihoaan
Allergia
Suvi Tiilikainen ja muut kauneusammattilaiset kertovat, millä suosikkituotteilla he hoitavat allergista tai herkistynyttä ihoaan
Hajusteherkkä kampaaja, aknesta kärsinyt meikkaaja ja ihottumaa tuskaillut kulmakarva-aktivisti paljastavat tuotteet, joilla oireet ovat helpottaneet.
Teksti

Kuvat
,

15.5.2023
 |
Kauneus ja Terveys

Meikkaaja Mervi Markkanen: Aknen lepyttäjä

”Kärsin liki nelikymppiseksi asti pahasta aknesta, jonka takia en edes avannut kotiovea ilman meikkiä. Pahimmillaan kasvoni näyttivät liilalta kuplamuovilta. Lopulta vasta ehkäisypillerit auttoivat. Ihoni on vaatinut tarkkaa hoitoa senkin jälkeen.

Tärkeintä on kasvojen peseminen putipuhtaaksi riittävästi vaahtoavalla putsarilla ja vedellä. Tämä puhdistusgeeli poistaa meikin ja epäpuhtaudet. Se puhdistaa myös ihohuokoset talista. Ihon kosteutuksessa suosikkejani ovat Sensai Cellular Perfomance Lotion II Moist -hoitoneste ja -emulsio sekä Bioeffect-sarjan tuotteet. Viisikymppisenä olen kiitollinen terveestä ihostani. Voin käyttää jopa nestemäisiä meikkivoiteita ilman, että saan näppyjä.”

Tuote: Clarins Gentle Foaming Cleanser 29 e

Mervi Markkanen hoitaa ihoaan Clarins Gentle Foaming Cleanserillä.

Kulmakarva-artisti Suvi Tiilikainen: Ihottuman ainoa ystävä

”Saatuani esikoiseni vuonna 2010 suuni ympärille ilmestyi kutisevia näppyjä. Ne osoittautuivat suunympärysihottumaksi perioraalidermatiitiksi. Mitä enemmän peitin näppyjä meikillä, sitä pahemmin iho ärtyi. Antibiootteja paremmin auttoivat kosmetologin antamat happohoidot ja monen asian välttäminen. Luovuin aurinkovoiteista, saunomisesta ja kahvista. Ihoni sieti pitkään vain tätä hajusteetonta, öljytöntä meikkivoidetta.

Suolistoni kunto heijastui vuosia ihooni. Kolme vuotta sitten minulla todettiin haavainen paksusuolentulehdus. Kun sain siihen lääkityksen, suun­ympärysihottuma katosi.”

”Suolistoni kunto heijastui vuosia ihooni.”
Suvi Tiilikainen

Tuote: Clinique Superbalanced Makeup 36 e

Suvi Tiilikaisen iho sietää hajusteetonta Clinique Superbalanced Makeupia.

Meikkaaja-kampaaja Riia Koivisto: Ruusufinnin rauhoittaja

”Kuutisen vuotta sitten kasvoni alkoivat lehahdella punaiseksi ja poskipäille ilmestyi kuivaa kraateria. Olin aika epätoivoinen. Sain helpotusta ruusufinniin ledivalohoidosta, jota otan 1–2 kertaa vuodessa sarjahoitona. Karsin myös tuotteet minimiin.

Pelastukseni on ollut kotimainen paikallisgeeli, joka rauhoittaa punoitusta ja tulehdusta. Teen kaksoispuhdistuksen AlumierMD-sarjan puhdistusmaidolla ja V10 Plus -sarjan geelillä. Öljyt ärsyttävät ruusufinniä, joten en käytä öljypitoisia tuotteita edes meikissä. Oxygenetixin, L’Oréal Paris’n ja Sisleyn öljyttömät meikkivoiteet ovat suosikkejani.”

Tuote: BTB13 Medical Rosacea + Acne Treatment Gel 29,50 e

Riia Koiviston ruusufinniin on tehonnut BTB13 Medical Rosacea + Acne Treatment Gel.

Meikkitaiteilija, myyjä Annie Muukka: Atooppisen ihon ravitsija

”Atooppinen ihottumani puhkesi uudelleen viisi vuotta sitten ja on pahinta silmien ja huulten seudulla. Käytän kasvovoidetta silmän­ympäryksillekin: se voi turvottaa mutta vie kiristelyn ja kutinan.

Kosteuttavien tuotteiden kerrostaminen on pelastukseni. Käytän aamuin illoin hoitonestettä, vesi- ja öljyseerumia sekä kasvovoidetta. Suosikkini on kotimainen öljyseerumi, joka ravitsee ja tuo hehkua ihoa ärsyttämättä. Talvella käytän myös lääkevoidetta. Meikkaan joka päivä, koska ilman meikkivoidetta ihoni kuivuu. Hyvän hoidon ansiosta voin käyttää myös puuterimaisia meikkejä.”

”Putsaan atooppisen ihoni ja meikit aina puhdistusöljyllä. Se ei kuivata eikä ärsytä kuivaa ja herkkää ihoani.”
Annie Muukka

Tuote: Lumene [Lumo] Nordic Bloom Vitality Silottava & Elvyttävä öljyseerumi 32,90 e

Annie Muukkan atooppiselle iholle sopii Lumene [Lumo] Nordic Bloom Vitality Silottava & Elvyttävä öljyseerumi.

Kampaamoyrittäjä Anniina Mustajärvi: Hajusteyliherkän työkaveri

”Herkistyin hajusteille kymmenen vuotta sitten. Kaikki alkoi hienojakoisesta hiuskiinteestä, joka kävi henkeen. Minulle tuli paha olo ja kärsin toistuvista hengitystieoireista. Kun vaihdoin töissä ja kotona kosmetiikan hajusteettomaan, olo helpotti.

Tuoksuttomassa kampaamossani kaikki hoito- ja muotoilutuotteet, hiusvärit ja permanenttiaineet ovat hajusteettomia. Lisäksi käytössä on tehokas ilmanpuhdistin. Moni asiakas arvostaa sitä, ettei meillä ’tuoksu kampaamolta’. Hajusteyliherkille kehitetyn kotimaisen sarjan lakka on ollut suosikkini jo vuosia. Se antaa vahvan pidon ja UV-suojan.”

Tuote: Sim Sensitive DS Strong Hold 19 e

Hair & Beauty by Blacklake -kampaamon yrittäjä Anniina Mustajärvelle sopii Sim Sensitive DS Strong Hold -hiuslakka.

Juttu on julkaistu aiemmin Kauneus ja Terveys -lehdessä 04/2023.

Kommentoi +