Namaste, kaunis iho! Kasvojooga silottaa sibeliusryppyä ja tekee kauniin olon – kokeile helppoja liikkeitä
Kauneus
Namaste, kaunis iho! Kasvojooga silottaa sibeliusryppyä ja tekee kauniin olon – kokeile helppoja liikkeitä
Kasvojoogametodin kehittäjä Pia Airaskorpi lupaa, että kasvojooga tekee ihosta terveen ja kauniin näköisen. Haluatko silottaa sibeliusryppyä, karistaa kaksoisleukaa vai kenties vain tehdä itsellesi hyvää? Katso ohjeet ja nauti!
Teksti

Kuvat

2.9.2020
 |
Kauneus ja Terveys

Pia Airaskorpi, KORPIA-kasvojoogan kehittäjä, 38, Kööpenhamina:

”Kiinnostuin kasvojoogasta neljä vuotta sitten, kun olin raskaana. Vaikka tavoittelin ihonhoitoa, siitä tuli myös henkinen kokemus. Kasvojooga antoi rentouttavan oman hetken ja hyvää fiilistä. Saatoin tehdä itse hyvää itselleni.

Kehittämäni kasvojooga alkaa aina hieronnalla, joka lämmittelee lihakset. Käsien paino estää ihoa venymästä ja toimii vastuksena mutta myös rauhoittaa mieltä.

– Ikääntymistä ei voi pysäyttää, mutta jokainen voi vaikuttaa siihen, miten iho ikääntyy, oman kasvojoogametodin kehittänyt Pia Airaskorpi sanoo.

Liikkeet ovat yksinkertaisia ja helppoja tehdä. Jo 3–6 minuuttia päivässä riittää, ja 11 minuutissa saa treenattua koko kasvot. Liikkeissä ei voi epäonnistua, kun ne tekee ohjeiden mukaan.

Joka asentoon ja ilmeeseen on syy. Kasvojoogani ei siis ole ilveilyä. Olen työskennellyt 20 vuotta sairaanhoitajana, joten tunnen anatomian. Kasvojooga venyttää kasvojen ja kaulan lihaksia, mikä vahvistaa ja muotoilee niitä.

Kun lihakset ihon alla vahvistuvat, pinta näyttää sileämmältä. Treeni vilkastaa myös verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä polttaa rasvaa.

Jos aamulla on pöhöttynyt olo, kasvojoogalla saa aktivoitua nestekiertoa ja raikkaan ilmeen kasvoille. Ihon sävy paranee heti ja turvotus laskee.

Itse olen saanut apua erityisesti kaksoisleukaan. Rasvakertymä on vähentynyt ja profiilini on jäntevämpi. Ikä vaikuttaa tuloksiin, koska lihasmassa vähenee vuosi vuodelta. 60–70-vuotias saa pientä apua. 40–50-vuotiaalle treeni tuo näkyvämpiä tuloksia ja ylläpitää lihasmassaa.

Kasvojooga tekee ihosta terveen ja hehkuvan näköisen. Se voi myös auttaa hyväksymään itsensä ja ulkonäkönsä paremmin.

Kun hoidan itseäni, saan levollisen mielen ja hymyn huulille. Koen olevani kaunis. Ihonhoito kosmetiikallakin on tärkeää, mutta millään ulkoa lainatulla ei voi ikinä parantaa sisäistä oloa.”

Kokeile kolmea helppoa kasvojoogaliikettä

1. Enkelin suudelma: häivytä kaksoisleukaa

Näin se vaikuttaa: Vahvistaa kaulalihaksia, muotoilee leukalinjaa ja leukaa. Häivyttää kaksoisleukaa. Kohottaa rintoja.

1. Ota oikean käden etu- ja keskisormi ja laita ne leuan kärjen päälle. Paina napakasti. Paine saa olla keskivoimakas.

2. Käännä ensin leukaa oikealle noin 80 astetta. Nosta sitten leukaa ja nenää ylös. Tunnet kierron kaulassa ja niskassa. Paina samalla sormilla leukaa kuin vetäisit sitä liikettä vastaan. Tunnet jännitteen leuan alla ja kaulassa. Olo on ylväs.

3. Työnnä huulia eteenpäin tötterölle kuin antaisit suukkoja. Älä kuitenkaan supista suuta, se rypistää huultenympäryksiä. Oikea asento löytyy, kun mietit puhaltavasi putkeen, et pilliin. Pidä asento 8 sekuntia.

4. Vapauta huulet ja laske leuka alas. Tee liike toiselle puolelle: käytä vasenta kättä ja käännä leukaa vasemmalle. Toista kolme kertaa molemmille puolille.

Tärkeää: Pidä hartiat alhaalla koko liikkeen ajan. Älä tee ääriliikkeitä, varsinkaan jos sinulla on niska-hartiaongelmia.

2. Kulmakarvapyyhkäisy: silota sibeliusryppyä

Näin se vaikuttaa: Silottaa kulmakarvojen väliin tulevaa kiukku- eli sibeliusryppyä. Helpottaa silmäluomien  ja kasvojen turvotusta. Vilkastaa verenkiertoa koko päässä.

1. Laita molempien käsien etu- ja keskisormi V-kirjaimen muotoon. Tuo keskisormien päät kulmaluiden sisänurkkiin lähelle nenänvartta. Etusormien päät jäävät otsalle.

2. Paina sormenpäillä napakasti lähtöpisteitä sekunnin ajan. Paine saa olla keskivoimakas. Pyyhkäise sitten sormet kevyesti mutta napakasti kohti ohimoita kuin muotoilisit kulmakarvalinjaa tai swaippaisit puhelimen näyttöä.

3. Katso suoraan eteen, mieluummin hieman yläviistoon kuin alas. Ajattele liikettä tehdessä yläluomen ja kulmien lihaksia, niin naama pysyy pinkeänä.

4. Rentouta ja toista. Tee kolme toistoa.

Tärkeää: Muista hengittää! Jännitä liikettä tehdessä kallonpohjan lihaksia niin, että painat niillä sormia vastaan. Tunnet painetta niskan tyvessä. Lihasten aktivointi vilkastaa verenkiertoa aivoissa asti.

3. Nälkäinen lisko: Hoida koko kasvoja

Näin se vaikuttaa: Silottaa pieniä juonteita otsassa ja silmien ja suun ympärillä. Tukee ihon kollageenintuotantoa. Vahvistaa kasvolihaksia. Vilkastaa silmän hermojen ja lihasten toimintaa.

1. Laita kädet ohimoille.

2. Paina käsilläsi päätä varovasti taaksepäin samalla, kun työnnät kasvoja eteenpäin. Tunnet pientä painetta kallonpohjassa.

3. Muodosta suusta hitaasti O-kirjaimen muotoinen niin, että huulet peittävät hampaat. Katso samalla ylös ja liikuta silmiä sivulta toiselle kahdeksan kertaa.

4. Rentouta asento ja toista. Tee 3 x 8 toistoa.

Tärkeää: Kiinnitä huomiota siihen, että liikutat vain silmiä, etkä nosta otsaa. Otsaan ei siis saa tulla kurttuja. Jos sinulla on kaksoisleukaa, tarkista leuan asento ja työnnä sitä hiukan eteenpäin. Muista hengittää ja pidä hartiat rentoina.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 10/2020.

Korjattu Airaskorven nimi 23.9.2020.

Kommentoi +