Kanna hiuksesi itsevarmasti – trendikkäin hiustyyli on sekä hienostunut että rento
Kauneus
Kanna hiuksesi itsevarmasti – trendikkäin hiustyyli on sekä hienostunut että rento
Hiuskriisi! Ei enää. Parturi-kampaaja ja freelancekouluttaja Annika Allenius antaa parhaat vinkit, joilla löydät oman juhlatyylisi ja voit keskittyä pääasiaan, nauttimaan juhlasta.
Teksti

Kuvat

17.4.2020
 |
Kauneus ja Terveys

"Pidätkö kuohkeasta, sileästä vai räväkästä tukasta? Se on tärkeä kysymys ennen juhlia. Moni miettii, sopiiko kampaus vaatteeseen, mutta yhtä tärkeää olisi, että se sopii juuri sinulle.

Itse juhlin usein kiharoissa. Kiharruksen jälkeen joko kiinnitän tukan puoliponinhännälle ja lisään solkia tai suihkautan tyveen hiuspuuteria ja jätän hiukset auki.

Olen aina tykännyt letittää muiden hiuksia, ja minussa asuu taiteilijasielu. Siksi teen asiakkailleni mielelläni lettejä myös juhliin. Niistä saa hyvin erihenkisiä. Voin tehdä letistä boheemin tai vaikka irokeesin.

Letit sopivat myös ohuttukkaisille. Hiukset kannattaa krepata ennen letitystä ja käyttää rakennesuihketta sekä hiuspuuteria. Ne antavat rakennetta ja volyymiä.

Yleisin hiuspulma on, ettei tukkaa osata laittaa kotona samalla tavalla kuin kampaamossa. Suurin syy siihen ovat vääränlaiset tuotteet. Kampauksen teko on jossain määrin väline­urheilua.

Tukasta saa isomman, kun sen pesee tuuhentavalla eikä silottavalla sampoolla. Föönaaminen tuo kaivattua kuohkeutta.

Ennen kuivaamista hiuksiin levitetään lämpösuojatuote, joka antaa rakennetta ja pitoa.Muotoilutuotteista kannattaa valita muotovaahto tai rakennesuihke ja hiuspuuteri tai kuivasampoo. Ne sopivat etenkin suomalaisille tyypilliselle, ohuelle tukalle.

Kiharat pysyvät paremmin, kun ne tekee pienissä osioissa ja muotoilurauta on oikeassa asennossa.

Suuret, laskeutuvat kiharat saa, kun pitää rautaa pysty­asennossa ja hiusosion leveys vastaa raudan leveyttä. Kestäviin ”Instagram-kiharoihin” kannattaa valita laite, jonka halkaisija on 25–30 mm.

Jos haluaa maksimaalista volyymiä tyvestä latvaan tai glamourlaineet, rautaa on hyvä pitää vaaka-asennossa.

Anna tukan jäähtyä rauhassa kiharruksen jälkeen, tai se suoristuu nopeasti. Harjoitus tekee mestarin. Kokeile kampausta ainakin kerran ennen juhlia.

Hiusten mallilla ja kunnolla on myös väliä. Ohuita, pitkiä hiuksia ei kannata kerrostaa, sillä se syö hiuksista jo valmiiksi pientä massaa. Paksun tukan keventäminen taas auttaa: esimerkiksi laineet pysyvät paremmin, kun tukka painaa vähemmän.

Hiuksista kannattaa pitää huolta myös juhlien välissä. Mitä paremmassa kunnossa ne ovat, sitä kiiltävämpi kampauksesta tulee.

Jos tukka on hauras, lämpö­käsittely eli kiharrus ja suoristus kannattaa säästää juhliin. Se kuluttaa aina hiuksia. Teen näin itsekin, koska hiukseni ovat hyvin pitkät ja niitä on vaalennettu.

Lyhyttukkaiset tuskailevat usein juhlakampausten kanssa. Lyhyeen tukkaan saa helposti näyttävyyttä pinneillä, pannoilla ja pienillä huiveilla. Ne ovat nyt trendikkäitä, ja niitä voi käyttää paljon kerralla. Huivin voi solmia pannaksi tai käyttää sitä letin, poninhännän tai nutturan koristeena.

Toinen helppo juhlatyyli lyhyille hiuksille on wet look eli märältä näyttävä kampaus. Föönaa hiukset taakse muoto­vaahdon kanssa. Levitä niihin sitten runsaasti geeliä ja suihkuta hiuslakkaa.

Polkkatukka näyttää ihanalta, kun tekee jakauksen reilusti toiselle sivulle. Kiharra runsas puoli laineille ja kampaa toinen sileäksi ja kiinnitä pinneillä.

Suomalaisnaiset haluavat, että hiukset ovat kunnossa juhlia varten. Hiuksia värjätään ja leikataan eniten ennen juhlakausia eli alkutalvesta ja keväällä.

Nyt ovat muotia juhlakampaukset, jotka ovat sekä hienostuneita että rentoja: hiukan sotkuinen nuttura ja laineet, jotka näyttävät edellisenä päivänä tehdyiltä.

Moni on turhan vaatimaton. Jokainen meistä on kaunis omalla tavallaan. Anna persoonasi näkyä, luota tyyliisi ja kanna se itsevarmasti. Hyvä fiilis näkyy myös ulospäin!”

Annikan vinkit hiusten laittamiseen

1. Käytä hiusasusteita. Niitä saa olla päässä kerralla paljon. Kokeile huivia, pantaa, kimaltavia pinnejä ja solkia.

2. Kokeile juhlaponinhäntää, jos tukkasi on pitkä. Kampaa hiukset sileiksi ja kiinnitä poninhäntä takaraivon korkeimmalle kohdalle. Peitä hiuslenkki hiusasusteella (kuten donitsilla, huivilla tai soljella) tai kierrä pieni osio tukkaasi lenkin peitoksi. Kiinnitä osion latva pinnillä poninhännän alle. Suorista tai kiharra latvat.

3. Kieputa! Se tuo hiuksiin rakennetta. Erota hiuksista pieniä osioita. Kierrä osiot itsensä ympäri ja kiinnitä ne latvasta pinnillä. Voit kieputtaa koko tukan ja kiinnittää poninhännälle tai nutturalle. Voit myös kieputtaa vain osan ja jättää loput tukasta auki.

Juttu on julkaistu Kauneus ja Terveys -lehdessä 15-16/2019.

Kommentoi +