
Tellan suklaakakku
8–10 annosta
1 levy (200 g) taloussuklaata
150 g voita
3 kananmunaa
1 dl sokeria
¾ dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
noin 1 dl hasselpähkinöitä
Voitele tasapohjainen irtopohjakakkuvuoka hyvin. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai varovasti mikrossa.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita vähän jäähtynyt suklaa-voiseos keltuaisten joukkoon. Lisää vehnäjauhot ja valkuaisvaahto varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan. Ripottele karkeasti rouhitut pähkinät kakun pinnalle. Paista 175 asteen lämmössä 30–40 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä tahmeaksi.
Jäähdytä ja irrota vuoasta. Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön kera.
Jurin jäätelö
noin 1 litra
1 purkki (397 g) kondensoitua, makeutettua maitoa
1 iso purkki (0,33 l) kuohukermaa
Mittaa maito ja kerma kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi, noin 5 minuuttia. Halutessasi voit lisätä seokseen tässä vaiheessa makuaineita, kuten marjoja tai suklaapaloja, mutta suklaakakun lisäkkeeksi sopii maustamaton.
Kaada seos litran vetoiseen astiaan, suojaa se kelmulla ja pakasta vähintään 6 tuntia. Pyöräytä jäätelöstä pieni pallo suklaakakun päälle juuri ennen tarjoilua.