Laulaja Johanna Pakonen näkee peilissä kivannäköisen naisen: ”Minun ei tarvitse perustella kehoani kenellekään”
Ihmiset
Laulaja Johanna Pakonen näkee peilissä kivannäköisen naisen: ”Minun ei tarvitse perustella kehoani kenellekään”
Laulaja Johanna Pakonen uskoo, ettei syömishäiriöstä toivu täysin. Silti hän on oppinut tykkäämään kehostaan eikä anna muiden määritellä sitä. Ihana juuri näin -juttusarjassa esitellään naisia, jotka tekevät somesta aidompaa.
Teksti

Kuvat
,,,

Julkaistu 12.2.2021
Kauneus ja Terveys

Ihana juuri näin -juttusarjassa esitellään naisia, jotka tekevät somesta aidompaa.

"Esiintyjänä olen arvostelun kohteena niin lavalla kuin mielipidepalstoillakin. Milloin olen ollut jonkun mielestä liian laiha, milloin liian iso. Vatsani kokoa seurataan, ja saan uteluja perheenlisäyksestä.

Enää en ota siitä paineita vaan ­ajattelen, ettei minun tarvitse perustella kenellekään, minkä näköinen tai kokoinen olen. En tee kehollani töitä.

Syömishäiriöni puhkesi lukioikäisenä. Harrastin lentopalloa, jossa pukeudutaan pieniin sortseihin. Jouduimme huutelun ja arvostelun kohteeksi.

Olin sitä ennen harrastanut kilpatanssia, joka on erittäin ulkonäkökeskeinen laji. Ulkonäköpaineet vaikuttivat minuun herkässä iässä, ja lopulta sairastuin.

Vielä 33-vuotiaanakin olin niin pieni, että nollakoon vaatteet roikkuivat ylläni. Silti ajattelin, että olen iso. Kävin salilla vähintään viidesti viikossa.

Kun laulamisesta tuli ammattini, tein yli 200 keikkaa vuodessa. Minulla oli jaksamisen kanssa ongelmia, koska en syönyt kunnolla.

Parantumiseni alkoi 34-vuotiaana, kun tulin ensimmäisen kerran raskaaksi. Odotusaikana minun oli huolehdittava ravinnostani, sillä olin vastuussa muistakin kuin itsestäni. Ajatusmaailmani muuttui vähemmän minä- ja ulkonäkökeskeiseksi.

Vääristynyt kehonkuva jäytää minua silti hieman loppuelämäni. En usko, että syömishäiriöstä paranee täysin.

Kun sovitan vaatteita kaupan sovituskopissa, tunnen oloni epämiellyttäväksi. Ehkä se johtuu valaistuksesta, peileistä tai siitä, että valitsen usein vääränkokoisia vaatteita, jotka eivät istu vartalolleni.

Kotona tunnen oloni hyväksi enkä arvostele itseäni. Siellä peilistä katsoo takaisin kivannäköinen nainen.

Kasvoissani on ruusufinni, joka punertaa varsinkin saunan jälkeen. En ole silti tuntenut itseäni rumaksi sen takia tai muutenkaan. Mietin, mitä hyvää voisin tehdä iholleni, jotta se voisi entistä paremmin.

Pidän erityisesti lihaksikkaista jaloistani ja olkapäistäni. Synnytysten jälkeen rinnoistani tuli isot ja muodokkaat, ennen ne olivat pienet. Nekin ovat kivat.

Haluaisin päästä jälleen kuntosalille, sillä erottuvat lihakset ovat kauniit ja tahtoisin kiinteytyä. Koronapandemia takia en ole käynyt salilla kuukausiin.

Ikääntymisessä minua vaivaavat välillä nivel­säryt. Aloitin lentopallon pelaamisen pitkän tauon jälkeen, eikä kehoni toivu urheilusta enää samoin kuin ennen. Siitä huomaan ikäni, muusta en.

Kuvaan itseäni Instagramiin, enkä ole palkannut ammattikuvaajaa. Harvoin muokkaan kuvia tai käytän filttereitä, mutta toki yritän etsiä kasvokuviin mahdollisimman edullisen valon.

Naururyppyni saavat näkyä. Olen 44-vuotias, ja ikäiseni ihmiset ovat harvoin rypyttömiä."

@johannapakonenofficial Ihanaa viikonloppua. Mun syysloma jatkuu vielä reilun viikon verran. On ollut hyvä päätös pitää kerran vuodessa kunnon breikki keikoista. Tällä viikolla olen opetellut olemaan yksin (ekaa kertaa 6 vuoteen) koko viikon ja hyvää on tehnyt, vaikka todella outoa on ollut, kun tepsuttelevia jalan ääniä ei kuulu, eikä kukaan ole vailla äitiä koko ajan.

Johanna Pakonen

on 44-vuotias ­laulaja, tanssinopettaja ja vuoden 2002 tangokuningatar. Hän asuu kahdeksanvuotiaan tyttärensä kanssa Oulussa.

Auringon hehkua

Johannan luottotuotteet tuovat iholle kesän.

Hiusten vahvistaja

Minulla on luonnonkiharat hiukset. Tämä suihke vahvistaa niitä ja suojaa lämmöltä. Ihan mahtava tuote tukalleni.

Label.M Protein Spray 24,90 e.

Kylmä virkistäjä

En voi elää ilman kosteuttavia kasvonaamioita. Säilytän niitä jääkaapissa. Ne ovat ihania saunan tai pitkän viikonlopun jälkeen.

Biotherm Life Plankton ­Essence-in-Mask 33 e.

Päivetys purkissa

Käytän usein aurinkopuuteria. Sitä kun sipaisee kasvoille, iho näyttää terveen päivettyneeltä.

Diego dalla Palma Special Tanning Cake -aurinkopuuteri 44,40 e.

Keikkojen luottokaveri

Keikkaillessani saan kivan värin itseruskettavalla. Tämä on luottotuotteeni, joka ei sotke.

Vita Liberatan Fabulous Self ­Tanning Gradual Lotion 23,95 e.
Kommentoi +