Taiteilija Johanna Oras pääsi ruokaremontilla eroon pitkään piinanneista vatsavaivoista: "Olen nyt elämäni kunnossa"
Ihmiset
Taiteilija Johanna Oras pääsi ruokaremontilla eroon pitkään piinanneista vatsavaivoista: "Olen nyt elämäni kunnossa"
Taiteilija Johanna Oras kärsi lapsesta alkaen vatsavaivoista, huonosta aineenvaihdunnasta ja ummetuksesta. Elämäntaparemontilla oli yllättävät seuraukset.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 4.2.2021
Kauneus ja Terveys

Taidemaalari Johanna Oras, 50:

”En ole punninnut itseäni sen jälkeen, kun kaksi vuotta sitten aloitin elämäntapa­remontin. Tavoittelin sillä ennen kaikkea hyvää oloa. Vaatekokoni pieneni siinä sivussa kuin huomaamatta.

Elämänmuutoksen kimmokkeena olivat vatsavaivat, joista olin kärsin lapsesta lähtien. Minulla oli kauan huono aineenvaihdunta ja ummetusta.

Kävin funktionaalisen lääketieteen asian­tuntijan vastaanotolla. Kartoitimme syömistottumukseni, mielitekoni ja inhokkiruokani.

Ruokaremonttini käynnistettiin kolmen kuukauden vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Kiellettyjen aineiden listalla olivat peruna, pasta, riisi sekä vilja- ja maitotuotteet.

Valikoin lautaselle kalaa, valkoista lihaa, kasviksia, marjoja ja hedelmiä. Kolmen kuukauden jälkeen ruoka-aineita palautettiin ruokavaliooni yksitellen.

Noin puolen vuoden jälkeen huomasin suoleni toiminnan ja vireyteni parantuneen selvästi.

Nyt olen elämäni kunnossa. Olen päässyt eroon paitsi vatsavaivoista ja päänsärystä myös tunnesyömisestä ja roskaruoan himosta.

Voin syödä kohtuudella mitä tahansa, sillä osaan kuunnella kehoni viestejä. Ennen saatoin palkita itseni pussillisilla perunalastuja ja irtokarkkeja. Nykyään ylenpalttinen sokerin syöminen lähinnä ällöttää minua.

Takanani on pitkä laihdutushistoria. Tyytyväisin olen siitä, että olen päässyt eroon jojoilusta."

Kommentoi +