Jenni Haukio, Saara Aalto ja Mira Potkonen valittiin Vuoden Eevoiksi 2017
Ihmiset
Jenni Haukio, Saara Aalto ja Mira Potkonen valittiin Vuoden Eevoiksi 2017
Vuoden Eeva 2017 -äänestys on ratkennut. Voittajat saavat A. Tillanderin arvokkaat korut. 
Teksti

15.3.2017
 |
Eeva

Eevan lukijat äänestivät Vuoden Eevaa 2017 kolmessa kategoriassa. Vuoden vaikuttajaksi valittiin tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio. Suomen Unicefin suojelijana Haukio ideoi viime vuonna Pieniä tarinoita -kampanjan, joka pyrkii edistämään lasten oikeuksia. Maailmanlaajuiseen kampanjaan osallistui kirjailijoita 45 eri maasta.

Vuoden tähdeksi  valittiin laulaja Saara Aalto. Hänen uskomaton lahjakkuutensa ja muuntautumiskykynsä Iso-Britannian X-Factor -laulukilpailussa hurmasi myös suomalaiset katsojat. Katso Saaran terveiset äänestäjilleen tästä:

https://www.youtube.com/watch?v=QXQVfoGvBkU

Vuoden tulokas nyrkkeilijä Mira Potkonen yllätti Rion olympialaisissa. Hän voitti pronssia 60-kiloisten naisten sarjassa. Katso Miran tervehdys tästä:

https://www.youtube.com/watch?v=de6GzsGP3h8

Kaikki kolme voittajaa palkittiin A. Tillanderin kultaseppämestari Jouni Salon käsityönä valmistamalla riipuksella, jonka arvo on 3700 euroa.

Vuoden Eeva -korussa on kymmenen timanttia ja seitsemän sinisafiiria. Korun materiaalina on käytetty vuorikidettä ja 18 karaatin valkokultaa.

Vuoden Eevat valittiin nyt 41. kerran. Äänestyksen tarkoituksena on palkita naisia, jotka ovat erityisesti ansioituneet ja olleet näin kannustavina esimerkkeinä.

Valinnat julkistettiin keskiviikkona 15.3.2017 Vuoden Eeva -juhlassa Savoy-teatterissa osana Kirja vieköön! -tapahtumaa.

Kommentoi +