30-vuotias, muista kosteutus ja aurinkosuoja – näin hoidat ihoasi oikein joka päivä
Kauneus
30-vuotias, muista kosteutus ja aurinkosuoja – näin hoidat ihoasi oikein joka päivä
Osaatko arvioida itse, mitä ihosi tarvitsee? Lue, miten iho muuttuu ja millaisia tehoaineita kannattaa käyttää juuri tässä iässä. Anna ihollesi, mitä se tarvitsee!
Teksti

Kuvat
,,

22.4.2020
 |
Kauneus ja Terveys

Mitä ihossasi tapahtuu

Kollageeni alkaa vähentyä noin 25-vuotiaana noin prosentin vuosivauhdilla, ja nyt alamäki jatkuu. Kollageeni huolehtii ihon täyteläisyydestä, joten vaje näkyy hienoina juonteina ihon pinnalla.

Silmien ympärille tulee ilmeryppyjä. Ihon pintakuivuus on tyypillinen ongelma kaikissa ikäryhmissä ja kaikille ihotyypeille Suomen ilmaston vuoksi. Pintakuivuus voi tehdä ihostasi samean ja aiheuttaa luufinnejä. Hormonaaliset muutokset voivat saada ihosi kukkimaan.

Raskaus vaikuttaa yksilöllisesti. Voit saada kasvoillesi kauniin hehkun – tai epätasaisen ihonsävyn. Moni saa pigmenttiläiskiä juuri odotusaikana. Hormonit lietsovat myös epäpuhtauksia ja aikuisiän aknea.

Myös PCOS eli munasarjojen monirakkulaoireyhtymä voi selittää aknen. Atopia, perioraalidermatiitti (POD) eli suunympärysihottuma tai rosacea eli ruusufinni voi vaivata. Hae ihosairauksiin apua kokeneelta kosmetologilta tai ihotautilääkäriltä.

Hoida kotona

Puhdista iho hyvin sekä kosteuta ja suojaa sitä. Se on tärkeintä tässä iässä.

Käytä päivittäin kosteuttavaa hyaluronihapposeerumia ja kosteusvoidetta, jossa on antioksidantteja eli vitamiineja. C- ja A-vitamiini tukevat kollageenisynteesiä. A-vitamiini auttaa ensimmäisiin ryppyihin ja myös akneen.

Aurinkosuoja on tarpeen joka päivä, varsinkin jos käytät A-vitamiinia. UVA- ja UVBsäteet tekevät tuhojaan pilviselläkin säällä. Valovauriot näkyvät ihossa viiveellä, joten ala ehkäistä niitä viimeistään nyt.

1. C-vitamiinia. Ole Henriksen C-Rush Brightening Double Creme -päivävoide 79 e. 2. Puhdistus ja hehkua. Garnier Micellar Rose Water -misellivesi 7,90 e.
3. Hyaluronihappoa. Lumene Valo Nordic C Glow Boost Essence -seerumi 29,90 e. 4. Aurinkosuojaa. Paula’s Choice Smoothing Primer Serum (SK 35) -suojavoide 39 e. 5. A-vitamiinia hellävaraisessa muodossa. Medik 8 Crystal Retinal 1 -yövoide 58 e.

Hoida kauneushoitolassa tai lääkärissä

Voit kokeilla kosteuttavia ja kirkastavia kasvohoitoja. Kollageenin tuotantoa vilkastavat mikroneulaus, happokuorinta ja A-vitamiinihoidot.

Pigmenttiläiskiä voit vaalennuttaa hapoilla ja laserilla. Lisää kosteutta tai täyteläisyyttä saat myös hyaluronihappopistoksilla. Somesukupolven trendi on ottaa pistoksia leukalinjaan, jotta se näyttäisi kuvissa hyvältä joka kulmasta.

Malli ja yrittäjä Natalia Vodianova, 37.

Vinkit antoivat:

SKY-Cidescokosmetologi, EAT Hannele Aallos/ Kauneuskoulutus Baroque, Tampere. Ollut alalla 35 vuotta. Kouluttaa kosmetologeja.

Erikoiskosmetologiestenomi Lauri Salmi/ Ihonhoito Salmi, Helsinki. Ollut alalla 15 vuotta. Kauneushoitolayrittäjä ja tuotekouluttaja

Pistoshoitoihin erikoistunut lääkäri Richard Vikor, Ruotsi. Allergan Medical Instituten kouluttajalääkäri.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 04/2020.

Kommentoi +