Ole avoimin mielin ja treenaa rentoutta! Näin sinusta tulee hauskempi ihminen
ihmissuhteet
Ole avoimin mielin ja treenaa rentoutta! Näin sinusta tulee hauskempi ihminen
Jaa noloja kokemuksia, huomaa arjen komiikka ja muista, että lähes kaiken voi korjata jätskillä ja tarroilla. Asiantuntijat neuvovat, miten ryhdyt hauskaksi tyypiksi.
Teksti

Kuvat

23.12.2022
 |
Kauneus ja Terveys

1. Tee itsellesi iloa tuovia asioita

”Hauskan ihmisen tunnistaa siitä, että hänen seurassaan on helppo olla. Hän on rento eikä ota itseään tai mitään liian vakavasti.

Jos haluat olla entistä hauskempi, opettele olemaan rento. Mene tilanteisiin avoimin mielin. Jos jotain yllättävää tapahtuu, mukaudu siihen, mitä tulee. Tee asioita, jotka tuovat itsellesi iloa, koska silloin ilo tarttuu muihinkin.

Työssäni Linnanmäellä tarvitsen huumoria joka tilanteessa. Olen lähes aina hyvällä tuulella, mutta kukaan ei ole nauravainen koko ajan. Silloin tuntuu hyvältä kohdata nauravia asiakkaita.

Kaikista tilanteista voi löytää huumoria, kunhan vain osaa katsoa sillä silmällä. Töissä on harvoin hetkiä, joita ei voi korjata jätskillä tai tarroilla.”

Olivia Casagrande, Ravintolatoimintojen vuoroesihenkilö, LinnanmäkiFull height

2. Hyödynnä kömmähdykset

”Teekkarihuumori on oma huumorin lajinsa, jossa lähinnä pyritään kertomaan mahdollisimman huonoja puujalkavitsejä. Luulen, että se on syntynyt vastapainoksi insinööriopinnoille ja -työlle, jotka nojaavat muuttumattomiin luonnonlakeihin. Huumori vapauttaa niiden säännönmukaisuudesta.

Lähde liikkeelle itseironialla. Mieti jokin itsellesi tapahtunut nolo juttu ja kerro siitä ystävälle. Jos juttu hymyilyttää toista edes vähän, voit olla iloinen ja ylpeä, koska olet onnistunut olemaan hauska. Seuraavaksi voit kertoa jutun muutamalle ihmiselle ja jossain kohtaa jopa isolle joukolle.

Nolojen asioiden kertominen kannattaa. Siitä tulee vapautunut olo ja haitallinen itsekritiikki vähenee.”

Vesa Taskinen, teekkari

3. Huomaa, mikä huvittaa sinua

”Huumori on järjissä pitävä voima, joka auttaa yli vaikeuksien. Nauru ei suinkaan aina kumpua ilosta vaan se voi kummuta vaikkapa epävarmuudesta tai häpeästä.

Ihmiset nauravat asioille, jotka he tunnistavat. Siksi eri ihmisiä naurattavat eri asiat ja huumorin muodot. Periaatteessa kaikelle voi nauraa, kunhan se ei ole ilkeää naurua. Se on aina väärin.

Jos haluat olla hauskempi, ole läsnä ja huomaa arjen komiikka. Jos koira pissaa matolle, siitä on turha suuttua. Vahinko kannattaa ottaa huumorilla ja murehtia matonpesua myöhemmin.

Uskon siihen, että kun nautin siitä, mitä teen, muillakin on hauskaa. Nautin erityisesti siitä, kun pääsen nauramaan itselleni.”

Hanna Kanerva, Ammattiklovni, Tmi LadycraneColumnWideFullFull height

Juttu on julkaistu Kauneus ja Terveys -lehdessä 11/2022.

Kommentoi +