Hyvästi, läväri! Näin saat lävistysreiän umpeen
Kauneus
Hyvästi, läväri! Näin saat lävistysreiän umpeen
Jäikö 2000-luvulta muistoksi festariläväri? Plastiikkakirurgian erikoislääkäri vastaa, miten lävistysreiän saa umpeen, jos se kaduttaa.
Teksti

Kuvat

7.10.2019
 |
Trendi

1. Aika. Ohuimmat reiät, kuten korvisreiät, umpeutuvat usein itsestään. Myös genitaali­alueella limakalvon lävistysreiät umpeutuvat yleensä korun poistamisen jälkeen. Jos haluaa eroon kasvojen lävistysrei’istä tai napakorun rei’ästä, aika ei auta – vaan kirurgi.

2. Kirurgi. Kun korun ottaa pois, reiän voi korjauttaa plastiikkakirurgilla. Paikallispuudutuksen jälkeen tämä poistaa lävistysreiän tunnelin, johon on kasvanut ihosoluja. Lopuksi haava suljetaan ihopoimujen suuntaisesti. Näkyviin jää pieni, viivamainen arpi. Operaatiosta voi tulla pieniä mustelmia.

3. Vertaistuki. Lävistysreiän umpeuttaminen maksaa noin 1200–2500 euroa riippuen siitä, montako reikää korjataan ja onko iholla paha repeämä. Tyypillisesti plastiikkakirurgi korjaa korvanlehtiä, joista lapsi on repinyt korviksen. Jos hinta hirvittää ja reikä ei haittaa kovin paljon, kärsitäänkö vain yhdessä?

Asiantuntijana plastiikkakirurgian erikois­lääkäri LT Timo Pakkanen Sairaala Siluetista.

Juttu on julkaistu aikaisemmin Trendissä.

Kommentoi +