Hilkkamainen huivi, hapsut ja muut kevään yllättävät muotitrendit, joihin on helppo hurahtaa
Tyyli
Hilkkamainen huivi, hapsut ja muut kevään yllättävät muotitrendit, joihin on helppo hurahtaa
Haalaribuumi jatkuu ja paljetit loistavat myös kesällä! Näihin muotitrendeihin hurahdetaan vuonna 2022.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 8.4.2022
Trendi

1. Haalaribuumi

Haalaribuumi sen kun jatkuu, mutta sen linja tiukentuu. Jane Fondan täytyy myhäillä tyytyväisenä: ihonmyötäinen trikoohaalari eli catsuit on kevät- ja kesämuodin villi kortti. Säärystimien sijaan sen voi asustaa bleiserillä tai pitkällä liivillä, vyöllä, korkokengillä ja näyttävillä koruilla.

Haalari 49,99 e, Mango.

2. Säihkyvät paljetit

Pikkujoulukauden luottomateriaali saa ensi vuonna kesätöitä: säihkyvät paljetit valloittivat myös kevään ja kesän muotia esitelleet muotinäytökset. Paljetit kirjaimellisesti valuvat muodissa alaspäin: toppien ja mekkojen lisäksi useista mallistoista paljetit kuorruttavat housuja. Kokeile yhdistää kiiltävä pinta arjessa silkkipuseroon, kašmirneuleeseen tai t-paitaan.

3. Unisex-mallistot

Muotitalojen puuhissa korostuu kaksi suuntausta: yhteistyö- ja unisex-mallistot. Unisex-vaatteissa ei sinänsä ole mitään uutta, mutta siinä on, että yhä useampi valmistaja koostaa niistä nyt koko mallistonsa. Sukupuolettomissa vaatteissa on monille sopiva leikkaus, mitoitus, kokohaitari – ja vapaus olla juuri sitä mitä on. Yhteistyömallistoissa ideat lentävät yhä villimmin – kyllä puhumme esimerkiksi Guccin ja Xboxin yhteistyöstä.

4. Hilkkamaiset huivit

Kaulalla tovin viihtynyt silkkihuivi saa ylennyksen, sillä pää on huivin ensi kesän trendikohde. Inspiraatiota saat historiasta: merirosvot, karjakot ja hipit näyttävät mallia. Huivilla tai hilkalla voi suojautua auringolta ja peittää tyvikasvun tai pienen likaisuuden. Mikä parasta: silkkihilkka ei sähköistä hiuksia!

Silkkinen päähuivi 19,99 e, H&M Premium Selection.

5. Oversized-vaatteet

Jos tykkäät ajatella isosti, sinulle on hyviä uutisia! Oversized-vaatteet ovat tulevana vuonna vielä entistäkin väljempiä. Etenkin bleiserit ja housut saavat uudet, isommat mittasuhteet. Puntit ovat paitsi väljät myös pitkät ja leveät. Psst! Jos lahkeet ovat sinulle liiankin pitkät, massiivisen paksupohjaiset kengät voivat pelastaa lyhennysurakalta.

6. Metsä tulee iholle

Metsän hyviä pöpöjä on jo siroteltu kosmetiikkaan, nyt on vaatteiden vuoro. Ruskovilla on lisännyt silkkivillaan metsäuutetta, joka sisältää samoja mikrobikantoja kuin metsät. Miksi? Koska altistus luonnon mikrobeille tukee terveyttä.

7. Paljas iho

Vatsan ihon paljastaminen on tulevan vuoden hitti muuallakin kuin kuntosalilla tai tanssikilpailuissa. Kokeile vatsan paljastavaa neuletta tai sujahda mekkoon, jonka kyljissä on kurkistusaukot. Tai pue bleiserin ja korkeavyötäröisten housujen kanssa pelkkä lyhyt toppi tai bikiniliivit.

Fay Rib Knit Crop Top 99,95 e, Filippa K.

8. Hapsut vaatteissa

Hapsut olivat muotia sata vuotta sitten ja nyt sitten heti taas. Hameen helmat, takit ja laukut! Vaikutteita sopii ottaa niin Great Gatsbystä kuin lännenleffoista, sillä kaikenlaiset hapsut käyvät. Ne tuovat asuun liikettä ja ilmavuutta – ja hauskuutta!

9. Virkatut mekot

Hurahdus käsitöihin näkyy ensi kesän hittimekossa, joka on tietenkin virkattu. Kaikki värit valkoisesta tilkkutäkkimäisesti riemunkirjavaan menevät täydestä. Reilureikäisessä trendimekossa on runsaasti takavuosien vaikutteita. Ehkä löydät mekon second handina tai teet sen itse?

Carolyn Dress 440 e, A.L.C.

10. Virtuaalimuoti

Verkkoshoppailu kasvoi pandemian alettua, nyt yhä suositummaksi nousee live shopping. Vaatteista tulee heti kiinnostavampia, kun niitä pääsee katsomaan liikkuvan ja puhuvan mallin päällä. Toinen shoppailutrendi on kuntosaliketjuilta tuttu sitoutus. Optikkoliike tarjoaa all inclusive -palvelua, jossa saa kuukausisummalla käyttöönsä kolmet silmä- tai aurinkolasit ja pääsee vaihtamaan ne uusiin kerran vuodessa.

Kullatut hopeakorvakorut 249 e, Blue Billie.

Kevään väritrendit

Muina morsiamina

Kokovalkoisten asujen trendi tekee ensi vuodesta todellisen hääsesongin, onpa siviilisääty mikä tahansa. Mitä pitsisempi tai röyhelöisempi mekko, sitä parempi. Kokovalkoiseen pukeutuvan paras kaveri on itseruskettavan lisäksi tekstiilinsuojasuihke, joka muodostaa vaatteiden pinnalle lialta suojaavan kalvon.

Kultakuume

Voi, mango, sitruuna tai sahrami – ei väliä, sillä kaikki keltaisen sävyt ovat hot. Keltaiseen voi pukeutua päästä varpaisiin tai auringon sävyjä voi hyödyntää laukussa, kengissä, hatussa tai koruissa. Miten olisi keltainen housupuku tai takki? Kokeile väriparina esimerkiksi valkoista, beigeä, pinkkiä tai farkunsinistä.

Klikkaa pinkkiä

Kirkas pinkki tekee näyttävän paluun kärkiväriksi. Sitä nähtiin runsaasti useissa kevätmuodin näytöksissä. Trendikkäimmät sävyt ovat hot pink ja bubble gum pink eli hätkähdyttävä magenta ja söpö purkkapinkki. Samat sävyt toistuvat myös kiinnostavasti hiusväreissä ja meikissä.

Juttu on julkaistu Trendissä.

Kommentoi +