Henkilöt

Alexander Stubb: ”Vaimo istui vierelläni, kun itkin voimieni äärirajoilla”

”Liian herkkä politiikkaan. Niin Suzanne sanoi minulle jo poliittisen urani alussa”, sanoo Alexander Stubb.

Alexander Stubb, entinen ministeri ja pääministeri pohtii, että puoliso Suzanne Innes-Stubb oli varmaan oikeassa.

”Jälkikäteen ajateltuna otin monet asiat liian henkilökohtaisesti”, Stubb sanoo.
Vuodet kotimaan politiikassa veivät energisen miehen elämänilon.

”Olin jo pienenä herkkä poika. Ulospäin ylivilkas ja energinen, mutta sisältä epävarma, toisilta hyväksyntää hakeva. Jännitin kouluun menoa. En osannut lukea. Äiti saattoi minut Lehtisaaren kerrostalokodista lähikoululle,” Alexander Stubb kertoo.

Vanhemmat kantoivat huolta koheltavasta ja ylivilkkaasta pojasta. Vanhempien helpotus oli suuri, kun tämä löysi paikkansa ja elämäntehtävänsä.

Maailmalla, diplomaattikoulussa Belgiassa Alexander Stubb kohtasi tulevan vaimonsa, Suzanne Innesin.

”Muistan, miten jo varhaisessa vaiheessa Suzanne sanoi, ettei usko elämän olevan kanssani koskaan tylsää. Mutta sitä, miten villiksi se lopulta meni, ei juristivaimonikaan osannut ennustaa.”

Puoliso on ollut hänelle tärkein tuki, kun ympärillä on myrskynnyt.

”Hän on pitänyt homman kasassa. Huolehtinut lapsista ja arjen pyörityksestä, istunut vierelläni pimeinä iltoina, joina olen itkenyt voimieni äärirajoilla.”

Yhdessä he myös joutuivat kohtaamaan hetken, joka järkytti perheen turvallisuuden tunnetta.

Teksti: Tellervo Uljas
Kuvat: Petri Mulari

Lue koko Alexander Stubbin haastattelu Eevasta 9/17!

2 kommenttia

  1. Posti toi uuden Eevan. Ulkona oli harmaata ja sateista, joten jäin sohvan nurkkaan lukemaan lehdestä juttua Aleksader Stubbista.

    Juttu oli hyvin rakennettu ja perustui vahvasti Alexin omaan tarinaan. Se oli hyvin vahva kannanotto ministerin kovaan, ohjelmoituun pakkotyötahtiin, julkisuuden tuomaan henkilön ryöpytykseen ja lopulta ihmisen sietokykyn pohtimiseen. Lukiessa tuli surullinen olo. Onko Suomi niin nurkkakuntainen ja sivistymätön, ettei se voi sietää erilaisuutta ja vierautta, joka johtuu siitä, että joku on vain älykäs, kosmopoliitti kansainvälisen politiikan tuntija ja verkoston omaava, ja joku on vain niin kielitaitoinen. Miten äänivyöry muuttui väkivaltaiseen reaktioon.
    Hienoa, että Alex teki ajoissa omat johtopäätöksensä ja hakeutuu parempiin tehtäviin. Toivottavasti hyviin kansainvälisiin tehtäviin Luxemburgin jälkeen.

    Harmi, että tämän jutun jälkeen ei pyydetty lukijalta palautetta siitä, mitä artikkeli toi lukijan mieleen. Hieno juttu.

  2. Alexanderhan sai potkut työstään, sitä ei kerrottu. Alexander on ADHD, joka ampui yli politiikassa ollessaan. On liian levoton.


Huomioithan, että kaikki lehtitilauksiin liittyvät asiat hoituvat vain www.a-lehdet.fi/asiakaspalvelu
kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@a-lehdet.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Edellinen artikkeliSeuraava artikkeli