Henkilöt

Merja Varvikko: ”Ymmärsin, että elin vankina omassa unelmassani”

Merja Varvikolla oli nuorena monta haavetta, joista jokainen toteutui. Miss Suomesta tuli suurperheen äiti, yrittäjä ja ison talon omistaja. Saavutusten ylläpitäminen oli viedä terveyden.

Joskus yksi puhelu voi jäädä mieleen loppuelämäksi. Merja Varvikko, 56, muistaa yhä kesäillan kolmisen vuotta sitten, kun hän havahtui kännykkänsä soittoon sipoolaisen kaupan parkkipaikalla. Soittaja oli sisko, joka tunnisti Merjan äänen heti uniseksi ja kysyi, oliko hän onnistunut herättämään kesken unien.

”Olin tullut tuolloin työtapaamisesta ja koukannut kotimatkalla ruokaostoksille. Kun sain auton parkkiin, minulle tuli yhtäkkiä niin uupunut olo, etten jaksanut lähteä heti kauppaan”, Merja kertaa.

Pienet torkut vain, Merja muistaa ajatelleensa, kun hän rullasi auton penkin makuuasentoon ja ummisti silmänsä. Pelastava uni humahti väsyneen päälle kuin peitto.

”Sisareni sanoi heti, ettei tällainen väsymys ole normaalia.”

Toki Merja oli havainnut muutoksia itsessään jo aiemmin. Syitä mystisiin huimauskohtauksiin, näköhäiriöihin ja heikkoon verenkiertoon hän oli käynyt selvittämässä lääkärissäkin, mutta diagnoosia oireille ei ollut löytynyt.

Elämänarvot remonttiin

Merja on pyörittänyt Bedmil-sisustusyritystään yksin 18 vuotta, enimmäkseen ilman lomia ja vapaapäiviä. Työ on ollut tarmokkaalle naiselle intohimo siitä lähtien, kun hänet kruunattiin Miss Suomeksi vuonna 1981.

Seitsemän vuotta sitten Merja toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja osti Sipoosta yli sata vuotta vanhan hirsitalon.

”Minulle talon ostaminen symboloi aitoutta, pinnallisesta elämästä luopumista.”

Käänteentekevää oivallusta Merja ei kuitenkaan löytänyt maalta, vaan Thaimaasta, jonne lapset hänet edellistalvena houkuttelivat.

”Minun piti matkustaa niin kauaksi nähdäkseni, minkälaiseksi elämäni oli mennyt. Ymmärsin, että elin vankina omassa unelmassani”, Merja sanoo nyt.

Kuvat: Jouni Harala

Lue Merjan koko haastattelu Eevan numerosta 11/2017.

 


Huomioithan, että kaikki lehtitilauksiin liittyvät asiat hoituvat vain www.a-lehdet.fi/asiakaspalvelu
kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@a-lehdet.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Edellinen artikkeliSeuraava artikkeli