Henkilöt

Kirsi Alm-Siira: ”Olin näsäviisas pikkuaikuinen, joka kiusasi opettajia”

Uutisankkuri Kirsi Alm-Siira tietää, että turvallinen koti ja rakastavat vanhemmatkaan eivät aina riitä, kun lapsen mieli kipuilee.
Teini-iässä Kirsi halusi kapinoida aikuisia vastaan. Myöhemmin hän yllätti kaikki omatoimisuudellaan ja määrätietoisuudellaan.

Kirsi-Alm Siira, 43, ei kaunistele. Hän tietää olleensa hankala lapsi. Aina hieman liian äänekäs ja levoton. Lapsuusvuodet Satakunnan Noormarkussa olivat vielä huolettomia, mutta haasteet alkoivat koulussa.

”Jouduin usein opettajien silmätikuksi, koska minulla oli vaikeuksia pysyä aloillani ja yhtä hiljaa kuin muut tytöt. Vilkkaus sallittiin pojille, mutta minä erotuin äänekkyydelläni joukosta”, Kirsi arvelee.

Murrosiässä Kirsi lopetti kaikki urheiluharrastuksensa. Koulunumerotkin romahtivat.

”Minusta tuli näsäviisas pikkuaikuinen, joka istui peräpulpetissa ja louskutti leukaperiään taukoamatta. Näin hirvittävästi vaivaa ja kaivoin tietoa, jotta olisin pystynyt kyseenalaistamaan kaiken, mitä minulle opetettiin. Se oli turhanpäiväistä opettajien kiusaamista.”

Vanhemmat yrittivät pitää tytärtä ruodussa. Varsinkin isän reaktioita Kirsi jännitti.

”Hän oli minulle vahvin auktoriteetti. Mitä enemmän kapinoin, sitä enemmän sain rangaistuksia.”

Lopulta ylittyi viimeinen pisara ja Kirsi joutui vastaamaan tekojensa seurauksista.

”Olen vasta myöhemmin tajunnut, kuinka lähellä se oli, etten ajautunut väärille raiteille. Uskon, että tietyn pisteen jälkeen elämässä on paljon sattumasta kiinni. Vaikka vanhemmat tekisivät kaikkensa suojellakseen lasta, hän voi silti luisua vaikeuksiin.”

Kuvat: Jouni Harala ja Kirsin kotialbumi

Mikä oli Kirsin elämässä ratkaiseva käännekohta? Entä kuinka pieni oivallus aiheutti sen, että hän päätyi uutisankkuriksi? Lue koko haastattelu Eevan numerosta 2/2018.

 


Huomioithan, että kaikki lehtitilauksiin liittyvät asiat hoituvat vain www.a-lehdet.fi/asiakaspalvelu
kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@a-lehdet.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Edellinen artikkeliSeuraava artikkeli