Henkilöt

Etsitkö elämänkumppania netistä? Vältä nämä virheet

Rakkaus ei kävele vastaan itsekseen, uskoo Mia Halonen. Hänen mielestään vanhempia sinkkuja vaivaa laiskuus, nirsous ja heittäytymiskyvyn puute.

Rakkausvalmentaja Mia Halonen, 52, uskoo, että moni suomalainen löytäisi itselleen kumppanin olemalla aktiivisempi ja rohkeampi.

”Mitä enemmän ikää kertyy, sitä herkemmin kangistumme kaavoihimme ja kadotamme heittäytymisen kyvyn. Asetamme mahdolliselle rakkaudelle jo valmiiksi niin paljon rajoituksia, että kenelläkään ei ole mahdollisuutta täyttää toiveitamme”, Mia sanoo.

Hän on huomannut, että varsinkin vanhemmat sinkut kaipaisivat rinnalleen seuraa, mutta eivät uskalla kokeilla netin deittipalveluja.

”Moni väittää, että netissä menee hirveästi aikaa, vaikka samaan aikaan he viettävät päivittäin tuntikausia television ääressä. Emmerdale on hyvä ohjelma, mutta potentiaalisen elämänkumppanin löytäminen on sen kautta aika epätodennäköistä.”

Mia tietää, mistä puhuu, sillä hän ehti itsekin etsiä kumppania pitkään ennen kuin rakastui netin deittisivustolta löytämäänsä kanadalaiseen Tim Poustieen, 53.

Mutta miten netin deittipalveluissa ja elämässä yleensä pitäisi sitten toimia, jotta se oikea osuisi kohdalle? Mia listasi omien havaintojensa perusteella seuraavat seikat.

  1. Kun laadit netin deittipalveluun itsellesi profiilia, ole rehellinen. Valitse itsestäsi luonnollinen ja hyväntuulinen kuva, älä sitä versiota, jonka otit 20 vuotta (ja kiloa) sitten. Muista päivittää profiiliasi riittävän useasti.
  2. Älä vedä roolia, vaan olen oma aito itsesi. Älä silottele elämäntarinaasi, vaan ole ylpeä kaikista kokemuksistasi. Myös niistä vastoinkäymisistä.
  3. Varo asettamasta kumppanille liian tiukkoja ehtoja ja rajoituksia. Jos ex-miehesi harrasti golfia, se ei tarkoita, että kaikki golfia pelaavat miehet ovat lähtökohtaisesti huonoja valintoja.
  4. Nettideittipalvelut ilmoittavat yleensä prosenttiluvulla, kuka on juuri sinulle todennäköisin ”match”. Älä tuijota lukuja liikaa. Jos sovitte koneen laskurin mukaan yhteen ”vain” 80-prosenttisesti, se ei tarkoita, että suhde kariutuu 20 prosentin todennäköisyydellä.
  5. Vaikka työssäsi tarkkuudesta olisikin etua, parisuhdemarkkinoilla pätevät eri lait. Suhtaudu kumppaniehdokkaisiin avoimin mielin sen sijaan, että keskittyisit etsimään heistä virheitä.
  6. Tutustu vastapuoleen kirjoittelemalla, mutta yritä sopia mahdollisimman pian tapaaminen tai vaikka Skype-puhelu. Kasvokkain huomaat usein parhaiten, pelaavatko kemianne.
  7. Jos olet ollut pitkään sinkkuna, jo treffeille lähtiminen voi tuntua valtavalta ponnistukselta. Uskalla silti ottaa riski ja rikkoa rajojasi. Enemmän kadut sitä, jos jäät kotiin.
  8. Älä odota, että välillenne tapahtuu heti uskomaton alkuräjähdyksen kaltainen rakastuminen. Jos viihdytte yhdessä, sopivaa vaikka uudet treffit elokuviin tai kävelylenkille.
  9. Treffit eivät ole työhaastattelu. Kerro itsestäsi mahdollisimman totuudenmukaisesti ja monipuolisesti. Mieluiten muustakin kuin urasaavutuksistasi.
  10. Mitä sitten, jos rakkaus ei roihahdakaan! Voit saada tilalle kullanarvoisen ystävän, jonka kanssa saat kokea ikimuistoisia hetkiä.

Lue Mia Halosen koko haastattelu Eevan numerosta 08/2017.

Lue lisää!

Helluntaiheilaa tai ei, 2017 voi olla vielä rakkauden kesä

Mitä minulta kysytään ensimmäiseksi nettideittaamisesta – ja mihin en halua vastata

Netistä miehen löytänyt Sari Havas: ”En olisi uskonut, että saisin kokea näin suuren rakkauden”

2 kommenttia

 1. Kysyn vaan miksi pitäisi miehen perään vanhempana enää lähteä oikein netistä etsimään?
  Nuorena kerätyt muistot ja kokemukset riittää siitä hömpästä loppuiäksi.
  Vapaus elää omaan tahtiin ja tyyliin elämäänsä on 1000 krt mukavampaa.
  Mihin miestä tarvitaan vanhempana, sänkyä lämmittämään vai talonmieheksikö?
  Voi poloisia naisparkoja.
  Yksin olo on hirveä häviö turhuuden markkinoillanne.
  Vapauden makuun päästyä huomaa kuinka ihanaa se voi olla ja siitäkö pitäisi muka luopua?

  1. Kyllähän parisuhteessakin voi olla vapautta! 🙂 Mutta se on varmasti totta, että kaikki olemme erilaisia: mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle. Mukavaa syksyä! T. Sanna / Eevan toimitus


Huomioithan, että kaikki lehtitilauksiin liittyvät asiat hoituvat vain www.a-lehdet.fi/asiakaspalvelu
kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@a-lehdet.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Edellinen artikkeliSeuraava artikkeli