Harmittavatko juonteet kasvoissa? Kauneustoimittaja selvitti, oikovatko fillerit ryppyjä
Ihonhoito
Harmittavatko juonteet kasvoissa? Kauneustoimittaja selvitti, oikovatko fillerit ryppyjä
Jos kaipaat täsmäapua kasvojen juonteisiin, kokeile rypyntäyttöaineita eli fillereitä. Ne tuovat pika-avun ja silottavat ihoa myös pitkällä aikavälillä.
Teksti

Kuvat

3.3.2023
 |
Eeva

Rypyntäyttöaineita eli fillereitä, hienommin sanottuna täsmäseerumeita, on karkeasti kahdenlaisia.

Pika-fillerit piilottavat rypyt ja isot ihohuokoset välittömästi. Jatkuvakäyttöiset fillerit taas antavat pesunkestävän juonteiden kohotuksen pitkään käytettynä. Uutena näiden rinnalle on myös tullut fillereitä, jotka tekevät molempia: toimivat pika-apuna ja silottavat ihoa pitkällä aikavälillä.

Fillerit levitetään suoraan rypyn päälle (siitä tulee myös nimi täsmäseerumi). Välittömästi pintaa silottavat pika-fillerit taputellaan meikin alle ja ihoa hoitavat kasvovoiteen alle.

Fillerit täyttävät ihoa sisältäpäin

Jatkuvassa käytössä ihoa silottavat fillerit sisältävät lähes poikkeuksetta hyaluronihappoa, joka sitoo itseensä nestettä jopa kymmenen kertaa painoonsa nähden. Hyaluronihappo ikään kuin täyttää ihoa sisältäpäin samalla kuin se kosteuttaa ihoa. Näissä seerumeissa on usein myös peptidejä ja muita aineita, jotka aktivoivat ihon napakkuudesta vastaavan kollageenin tuotantoa.

Myös pika-fillerit sisältävät yleensä hyaluronihappoa ja lisäksi silikonijohdannaisia tai muita aineita, jotka piilottavat juonteita kasvoissa pinnallisesti. Pika-fillereissä saattaa olla myös AHA-happoja, kuten maito- tai glykolihappoa, jotka ”kiristävät” ihon pintaa seuraavaan pesuun saakka.

Vaikutus on väliaikainen

Luonnonkosmeettisissa fillereissä ei ole silikonijohdannaisia, mutta niidenkin ainesosaluetteloista löytyy lähes poikkeuksetta hyaluronihappoa. Usein niissä on myös jotain botuliinin kaltaista kasviperäistä ainesosaa, joka hillitsee ihonalaisten lihasten supistelua. Vaikutus on toki vain väliaikainen ja kaukana botox-ruiskeen tehosta.

Luonnonkosmeettisissa ihon täyttäjissä on usein myös biopolymeerejä ja polysakkarideja, jotka antavat sen kaivatun välittömän silottavan vaikutuksen hiukan samaan tapaan kuin silikonijohdannaiset.

Silota juonteita kasvoissa näillä tuotteilla

Välittömästi ja pitkällä aikavälillä ihoa täyttävä luonnonkosmeettinen seerumi sisältää hyaluronihappoa ja kosteutta sitovia kasvisokereita. Seerumi luo ihon pinnalle kiinteyttävän, joustavan verkon aminolipdien ja kasviperäisten biopolymeerien avulla. Mádara Boost Amino-Fill 3D 27,90 e.

Ihon toimintoja energisoivaa Q10:a ja Bioxifill-peptidejä sisältävä täsmäseerumi levitetään aamuin illoin suoraan ryppyjen päälle ennen hoitovoidetta. Se tasoittaa ihoa heti ja pitkällä aikavälillä. Nivea Q10 Anti-Wrinkle Expert Targeted Wrinkle Filler 20,35 e.

Nestemäinen seerumi silottaa syviä ryppyjä hyaluronihapon ja peptidien avulla ja antaa pikasilotuksen polysakkarideilla. Seerumissa on myös ihoa kevyesti kuorivaa merifenkolia, joka silottaa kuivuudesta johtuvia pintajuonteita. Käytä sitä aamuin illoin voiteen alla. Filorga Time-Filler Intensive 69 e.

Kommentoi +