Grace Kelly haki turhaan isänsä hyväksyntää
Ihmiset
Grace Kelly haki turhaan isänsä hyväksyntää
Eevan Nostalgianumero kertoo Grace Kellyn tarinan. Varakkaan perheen tunnollinen tytär ja palvottu elokuvatähti ja ruhtinatar tunsi itsensä riittämättömäksi koko uskomattoman elämänsä ajan.
Teksti

Julkaistu 15.12.2020
Eeva

Viileän kaunis Grace Kelly on uransa huipulla. Edellisenä vuonna ensi-iltansa oli saanut peräti viisi hänen elokuvaansa, nyt hän on Cannesin elokuvajuhlien kirkkain tähti.

Ennen kotiinlähtöä Gracen on hoidettava vielä yksi velvollisuus. Paris Match -lehti on järjestänyt näyttelijän ja Euroopan tavoitelluimman poikamiehen, Monacon ruhtinas Rainier III:n, tapaamisen.

Grace on turhautunut. Hän oli nähnyt ruhtinaan cocktailkutsuilla hotellissa, mutta mies oli vain vilkaissut häntä. Tapaamisen sijaan näyttelijä haluaisi ehtiä kampaajalle ennen elokuvajuhlien päätösillallisia, mutta miesystävä Jean-Pierre Aumont kauhistuu ajatuksesta. Grace on tunnettu omapäisyydestään, mutta tällä kertaa hän myöntyy.

Hotellin sähköt ovat poikki, joten Grace ei saa hiuksiaan kuivattua, saati pukuaan silitettyä. Ainoa kuvauskelpoinen asu on tilaisuuteen liian hieno musta taftimekko, jossa on suuria vaaleanpunaisia ruusuja. Kosteat hiuksensa näyttelijä peittää silkkiruusuista tehdyllä pannalla. Asu saa kelvata, sillä Grace on varma, että lehden ilmestymisen jälkeen kukaan ei näkisi tapaamisessa otettuja valokuvia.

Palatsiin täsmällisesti saapunut tähti on nälkäinen ja turhautunut. Kello tikittää, mutta ruhtinasta ei näy. Grace on jo lähdössä, kun Rainier kävelee pitkin harppauksin paikalle. On 6. toukokuuta 1955, kello on neljä, ja mies on tunnin myöhässä.

Pari kättelee kohteliaasti ja suuntaa palatsin puutarhaan ja ruhtinaan yksityiseen eläintarhaan valokuvaajat perässään. Leijonanhäkin luona Rainier kehottaa vierastaan silittämään isoa kissaa. Sen sijaan, että pelästyisi kehotusta tai naurahtaisi hermostuneesti, Grace tarkastelee miestä pitkään hiljaa, kuin tarkistaakseen, onko tämä tosissaan. Sitten hän kävelee epäröimättä kalterien toiselle puolelle.

Tapaaminen muutti nuoren naisen elämän lopullisesti.

Lue Grace Kellyn koko tarina Eevan Nostalgianumerosta 13/2020.

Kommentoi +