Enni Koistinen haluaa pukeutua hauskasti ja rohkeasti: "Jos asu naurattaa itseäni, se on oikea"
Tyyli
Enni Koistinen haluaa pukeutua hauskasti ja rohkeasti: "Jos asu naurattaa itseäni, se on oikea"
Viis muotisäännöistä, antaa ilon ohjata! Näin Enni Koistinen pukeutuu niin, että valintoja määrittää hauskuus, eivät muotisäännöt.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 8.10.2021
Trendi

”Metodi-Koistinen – niin nimitän pukeutumistyyliäni. Siinä yhdistän keskenään vaatteita, jotka vaikuttaisivat äkkiseltään huonolta idealta, mutta jotka sitten näyttävätkin kivalta yhdessä. Tykkään esimerkiksi yhdistää erilaisia ja voimakkaita kuoseja keskenään. Suosikkikuosejani ovat raidat ja kukat. Pukeutumistyylilläni on yksi mittari: jos asu naurattaa itseäni, se on oikea. Tämä asenne toimii myös elämässä.

Minulle ei ole tärkeää, mitä viestitän pukeutumisellani muille, vaan se, mitä viestitän sillä itselleni. Tosin koronakaranteenin aikana puin päälle sekopäiset vaatteet. Silloin sekoitin liikaa värejä ja kuoseja keskenään ja postasin kuvan Instagramiin. Halusin piristää muita tyylilläni.

Muistisääntö: hihat pitää olla

Olen aina ollut rohkea pukeutuja. Väliin mahtuu kuitenkin parin vuoden jakso, jolloin pukeuduin tylsästi. Minulla oli silloin pahoja selkäongelmia, ja energiani meni leikkauksesta toipumiseen. Kun selvisin siitä, vaatteet kiinnostivat taas ja aloin pukeutua vähän villimmin.

En noudata tiukkoja pukeutumissääntöjä tai suosi tiettyä vaatekappaletta. Käytän sekä mekkoja että housuja. Pidän kaikenlaisista silueteista.

Tykkään, että vaatteessa on hihat, se tuntuu turvalliselta. Pidän myös näyttävistä asusteista. Käytän paljon hattuja ja bandana-huiveja, ja yhdistän niitä monenlaisiin asuihin, kuten värikkään huivin harmaaseen huppariin.

Usein hyvä asu syntyy siitä, että se on asustettu. Tosin aina on vaarana, että kokonaisuus näyttää ’puetulta’. Etenkin hattujen kanssa ollaan vaaravyöhykkeellä, sillä tyylistä saattaa tulla liian alleviivattu.

Muotia pluskokoisille

En seuraa aktiivisesti muotia. Uskon tyyliini ja ajattomaan pukeutumiseen. Toisinaan menen johonkin trendiin mukaan, jos se tuntuu minusta hyvälle.

Saatan esimerkiksi pukea päälleni hiostavan, keinokuituisen vaatteen vain muodin vuoksi, ja jos vaate on niin upea. Muuten pidän luonnonmateriaaleista, kuten pellavasta, ja muuntokuiduista, kuten viskoosista.

Yritän välttää pikamuodin ostamista, mutta välillä ketjuliikkeet ovat ainoita paikkoja, joista löydän pluskokoisena ihmisenä sopivia vaatteita. Usealta merkiltä puuttuu isommat vaatekoot, mikä on harmillista.

Kotimaisista vaatemerkeistä rakastan Ivana Helsingin mekkoja, joita löytyy ilahduttavan isossa koossa.

Kivoja ja erikoisempia kenkiä hankin Asos-verkkokaupasta.

Sama tyyli vanhana

Joskus olen miettinyt, säilyykö tyylini hauskana ja rohkeana vielä vanhana. Pukeutumisen suhteen minulla on nimittäin teoria siitä, että ihmiset juuttuvat nuoruuden tyyliin.

Tässä tapauksessa puen mummona päälle kuluneen bändipaidan ja farkut – tai sitten omaksun rouvatyylin.”

Enni Koistinen, 33, on Helsingissä asuva graafinen suunnittelija, somevaikuttaja ja podcast-juontaja.

Juttu on julkaistu aiemmin Trendissä.

Kommentoi +