Eevan vuosihoroskooppi 2023 – lue astrologi Markku Mannisen laatima horoskooppi
horoskooppi
Eevan vuosihoroskooppi 2023 – lue astrologi Markku Mannisen laatima horoskooppi
Astrologi Markku Mannisen vuosihoroskoopista voit nähdä vuoden 2023 kuviot. Sinä päätät, uskotko vai et.
Teksti

1.1.2023
 |
Eeva

Astrologi Markku Mannisen laatima vuosihoroskooppi 2023 lupailee tulevalle vuodelle suuria muutoksia, isoja ideoita ja monenlaisia mahdollisuuksia.

Vuosihoroskooppi: Oinas 21.3.–20.4.

YLEISKUVA Edessä on vuosikymmenen tärkein kevät. Myötätuuli pullistaa purjeitasi ja tuo monenlaisia tilaisuuksia.

Iästäsi ja henkilökohtaisesta tilanteestasi riippuen luvassa on rekrytointeja, tunnustusta elämäntyöstäsi tai kutsumukseen ja elämänsisältöön liittyvä tärkeä oivallus. Jokunen oinas joutuu myös julkisuuden valokeilaan. Kevään antimien sulatteluun menee pitkä aika.

Hyrskynmyrskyä voi tulla perheeseen tai sukuun liittyen, mutta jos puhuri kaataa pihapuun, juurakon alta saattaakin löytyä aarre.

Alkukesäkin on energinen ja antoisa, mutta heinäkuun puolivälin jälkeen elämänmeno tasaantuu.

Edessä on vuosikymmenen tärkein kevät. Myötätuuli pullistaa purjeitasi ja tuo monenlaisia tilaisuuksia.

TUNTEET JA SEURAELÄMÄ Vuoteen osuu kaksi tunne-elämän huippuvaihetta, joista ensimmäinen on hehkeämpi.

20. helmikuuta alkaen saat kuukauden verran nauttia muiden huomiosta rakastettuna ja viehätysvoimaisena persoonana. Aikaan voi liittyä myös innostusta laittautua parhaimpiin tai aloittaa treenaaminen.

Toinen vaihe kestää epätavallisen pitkään ja on edellistä selvästi sosiaalisempi. Tämä osuu välille 5.6.–9.10. Lomailu tuolloin on tavallista nautinnollisempaa, ja kuukausiin voi liittyä monta juhlatilaisuutta, kuten häät ja syntymäpäivät.

ERITYISTÄ Alkuvuodesta moni tuntee vetoa ihan uudenlaisiin harrastuksiin. Metsästys tai moottoripyöräily saattavat alkaa kiinnostaa. Kuvioihin saattaa tulla myös koiraharrastus. Kilpailuhenkisyyskin ehkä nostaa päätään.

Maaliskuussa syntyneenä olet pitkin vuotta altis tekemään äkillisiä osto- ja myyntipäätöksiä.

Jos synnyit huhtikuun puolivälissä, sinua pitkään vaivannut välikäsitilanne perheen tai suvun piirissä väistyy ennen kesää ainakin osittain jos ei kokonaan.

Vuosihoroskooppi: Härkä 21.4.–21.5.

YLEISKUVA Toukokuun lopulta alkaa suurten tilaisuuksien ja ideoiden vuosi. Tällainen toistuu kahdentoista vuoden välein.

Luvassa voi olla taipumuksiasi ja lahjojasi hyödyntävä oivallus, yritysidea tai vaikkapa patenttia tarvitseva keksintö.

Myös yleinen menestys ja tunnustukset ovat mahdollisia varsinkin, kun seitsenvuotiskriisi päättyy keväällä.

Koska suurvuoden myötätuuli puhaltaa pitkälle kevääseen 2024, eivät kaikki lahjat ole vielä jaossa. Yksi tyypillinen ilmentymä on julkaisutoiminta. Pöytälaatikossa olevaan käsikirjoitukseen kannattaa palata.

Toukokuun lopulta alkaa suurten tilaisuuksien ja ideoiden vuosi. Tällainen toistuu kahdentoista vuoden välein.

TUNTEET JA SEURAELÄMÄ Vuoden ensimmäinen tunnehuippu alkaa maaliskuun puolivälissä ja kestää neljä viikkoa.

Se on voimakasta aikaa varsinkin toukokuisille, joiden vaihtelunhalu on koholla. Tämä voi ilmetä omassa persoonassa mutta myös parisuhteessa.

Toinen emotionaalinen vaihe alkaa 9. lokakuuta ja kestää kuukauden.

Tuolloin myös lähimmäisten – esimerkiksi omien lasten – romanttiset käänteet voivat nousta esiin. Sopivia puitteita syystunnelmointiin kumppanin kanssa ovat esimerkiksi kulttuuritapahtumat tai ravintolaillalliset kynttilänvalossa.

ERITYISTÄ Maailmaa myllertävien kriisien astrologinen pesä on merkissäsi. Näinä murrosaikoina purkautuu hyvinkin kauan kertyneitä jännitteitä.

Yksittäinen härkä voi sekä kärsiä että hyötyä tästä. Erityisesti 8.–15.5. syntyneenä olet muutosten polttopisteessä.

Jokin mullistus voi auttaa oman unelmasi toteutumista: ikävän pomon eläköityminen tekee uranousun mahdolliseksi tai omaisuuden realisointi auttaa unelmayrityksen perustamisessa.

Jos muutos vie pohjaa nykyiseltä elämältäsi, ota omaa aikaa ja hiljenny kokoamaan palasia uuteen järjestykseen.

Vuosihoroskooppi: Kaksoset 22.5.–21.6.

YLEISKUVA Railakkaan ja särmikkään loppuvuoden 2022 käänteet heijastuvat myös uuteen vuoteen. Ennen maaliskuun loppua olet melko määrätietoinen – ja jopa komenteleva – luodessasi uusia elämänpuitteitasi ja monessa tapauksessa myös toimeentulosi ehtoja.

Toukokuussa syntyneet alkavat käydä läpi seitsenvuotispohdintoja, joiden tarkoitus on ajan myötä karsia turhia oksia elämänpuustasi. Kesäkuussa syntyneillä tämä on edessä vuosina 2024–2025.

Vuoden jälkipuoli on nousuineen ja laskuineen melko normaalia arkea. Kohokohdaksi noussee syyskuun alussa alkava sosiaalisesti aktiivinen kuuden viikon jakso.

Railakkaan ja särmikkään loppuvuoden 2022 käänteet heijastuvat myös uuteen vuoteen. Ennen maaliskuun loppua olet melko määrätietoinen – ja jopa komenteleva – luodessasi uusia elämänpuitteitasi ja monessa tapauksessa myös toimeentulosi ehtoja.

TUNTEET JA SEURAELÄMÄ Vuoden ensimmäiset kolme kuukautta ovat hyvin tunteikasta aikaa. Tämä voi merkitä sinkuille uusia mielenkiintoisia tuttavuuksia.

Romanttisempaa tunnelmaa tarjoaa huhtikuun puolivälistä äitienpäivään kestävä vaihe, joka voi nousta koko vuoden antoisimmaksi. Kevään myötä tunteetkin heräävät.

Kesä on aktiviteetteineen asiapitoisempi, ja vasta 8. marraskuuta alkaa seuraava neljän viikon lämpöaalto. Se voi tuottaa hämmentäviäkin tilanteita, koska individualistina joudut pois vahvuusalueiltasi, ja tunteet ottavat vallan.

ERITYISTÄ Kaksosihmisissä asuu ikuinen parikymppinen, joka tutkii kaikkea uutta ja näkee elämänsä sarjana kokeiluja.

Kun kohdalle tulee seitsenvuotiskriisi, kuten nyt toukokuisille, on hyvä löytää seniori-ikäinen mentori tai joku muu, jolla on elämänkokemusta enemmän kuin itsellä. Mentori auttaa näkemään päivän etusivua pidemmälle.

Jos synnyit 17.–21. kesäkuuta, käyt tämän vuoden aikana läpi hyväuskoisuustestiä. Läpäiset sen kyllä, kunhan suhtaudut harkitsevasti sinulle esitettyihin tarjouksiin ja houkutuksiin.

Vuosihoroskooppi: Rapu 22.6.–22.7.

YLEISKUVA Omaksut helposti uhmakkaan, minä yksin koko maailmaa vastaan -asenteen. Alkuvuosi tuo tätä luonteenpiirrettäsi esiin. Tuloksena saattaa syntyä merkittävä liikeyritys, persoonallinen asunto tai vaikkapa taidetta.

Maalis-huhtikuuhun osuu myös vuoden tärkein voima-aalto, joten kanssakulkijoille pontevuutesi saattaa olla jo vähän liikaakin.

Lokakuun jälkipuolella ja marraskuussa nousee jälleen esiin tarmokkuus. Loppuvuodesta sinusta kuoriutuu esiin kuitenkin myös lempeä kotikissa, jolle hyvä arki ja töiden hoitaminen ovat ensimmäinen luonto.

Suven lomailua suunnitellessa loppukesä on otollisempi. Kesälaitumille kannattaa kirmata 11. heinäkuuta alkaen.

Omaksut helposti uhmakkaan, minä yksin koko maailmaa vastaan -asenteen. Alkuvuosi tuo tätä luonteenpiirrettäsi esiin.

TUNTEET JA SEURAELÄMÄ Vuoden ensimmäinen tunteikas jakso alkaa 27. tammikuuta ja kestää nelisen viikkoa. Tämä on myös vuoden yleissosiaalisinta aikaa.

Puolison ohella jaat huomiotasi myös ystäville, tuttaville ja naapurille.

Astetta intohimoisempi jakso osuu huhti-toukokuulle. Lomailun kannalta on harmi, että tämä vaihe loppuu jo 5. kesäkuuta.

Syksy on arkinen ja työntäyteinen, mutta joulukuusta näyttäisi tulevan hehkeä ja ehkä myös romanttinen.

ERITYISTÄ Ravut vierastavat yleensä kaikkea virallista. Kesäkuussa syntyneenä sinulla on nyt kuitenkin kiinnostava tilanne, jossa oivallat hyötyväsi siitä, että mukaudun johonkin säädökseen. Asia voi liittyä asumiseen. Voit myös pohtia suostumista jonkinlaiseen luottamustehtävään.

Heinäkuun puolivälin aikoihin syntyneet ovat jo pitkään olleet syvässä vastakkainasettelussa jonkin tahon kanssa. Vastapuolena on voinut olla vakuutusyhtiö tai pankki – ellei sitten joku sukulainen. Tämä jännite purkautuu alkuvuoden kuluessa.

Vuosihoroskooppi: Leijona 23.7.–23.8.

YLEISKUVA Alkuvuoden ajan meno on antoisinta pitkään aikaan. Sarja innostavia käänteitä ruokkii elämänhaluasi ja saa menojalkasi vipattamaan. Ura urkenee ja edessä voi olla myös luottamustehtäviä. Tätä on tarjolla pitkälle kevääseen.

Kun myötäle taittuu 17. toukokuuta, esiin nousevat arkitason tarmokkuus sekä tunne-elämä. Tunteet roihuavat heinäkuun puoliväliin asti, joten siinä olisi myös otollinen kesäloma-ajankohta.

Loppuvuoden aikana monessa leijonassa herää iloista särmikkyyttä ja jopa riskejä rakastava uhkapeluri.

Alkuvuoden ajan meno on antoisinta pitkään aikaan. Sarja innostavia käänteitä ruokkii elämänhaluasi ja saa menojalkasi vipattamaan.

TUNTEET JA SEURAELÄMÄ Riehakkaan alkuvuoden tunnehuippu alkaa 20. helmikuuta ja kestää nelisen viikkoa. Ikävän varjo väistyy, ja jos juhlan aiheita ei löydy, niitä voi aina keksiä itse. Symboliikkaan sopii romanttinen matka tai vieras ulkomailta.

Vuoden toinen tunneaiheinen vaihe on pitkä ja hieman mutkikaskin neljän kuukauden jakso, joka alkaa kesäkuun alussa. Siihen liittyy mietiskelyä mielihyvästä, nautiskelusta ja rakkaudestakin. Tätä voisi verrata sielunelämän määräaikaishuoltoon, koska tällainen toistuu kahdeksan vuoden välein.

Syksyn tullen sydämessä vallitsee jälleen tasapaino.

ERITYISTÄ Julkisuudessa on näkynyt monia leijonia, joiden käänteet taloudessa ja politiikassa ovat olleet myrskyisiä. Nyt kun seitsenvuotiskriisi päättyy, ovat varsinkin heinäkuun puolivälissä syntyneet tilanteessa, jossa he voivat haastaa ja uudistaa jämähtäneitä käytäntöjä.

Yksityiselämässäkin voi olla sattumuksia ja tapahtumia. Kyse on 20 vuoden välein ilmenevästä tarpeesta kapinoida ja uudistua persoonana.

Leijona on kiinteä merkki. Se ilmenee siten, että muutoksia jarrutellaan, kunnes niiden paine kasvaa tarpeeksi voimakkaaksi.

Vuosihoroskooppi: Neitsyt 24.8.–22.9.

YLEISKUVA Vuosikausiin rasittavin vaihe työkiireineen ja asumispulmineen kestää vielä maaliskuun lopulle asti. Tämä viime syksynä alkanut prosessi on saanut aikaan muuttoja, remontteja ja perhejärjestelyjä. Tänä aikana olet kuitenkin saanut uutta oppia tehtävien priorisoinnista ja jaksamisesi rajoista.

Kun kalenterissa kääntyy huhtikuu, asiat ovat jo varmasti kunnossa.

Vuoden selvästi paras jakso alkaa kesän korvalla ja kestää ensi vuoden puolelle. Se palkitsee ahkeruuden ja viitseliäisyyden.

Intoa lisää maanläheinen aktiivivaihe 10.7.–27.8., joka on samalla lomasuositus. Vuoden motto on: loppu hyvin, kaikki hyvin.

Vuosikausiin rasittavin vaihe työkiireineen ja asumispulmineen kestää vielä maaliskuun lopulle asti. Tämä viime syksynä alkanut prosessi on saanut aikaan muuttoja, remontteja ja perhejärjestelyjä.

TUNTEET JA SEURAELÄMÄ Kun alkuvuoden stressi on maaliskuussa lopuillaan, alkaa kuukauden puoli- välissä vuoden ensimmäinen tunteikas neliviikkoinen. Siihen liittyy etäisyyden ottoa tutuista ympyröistä: hiihtoreissu tai matka jonnekin kauas kumppanin kanssa. Herkuttelukin on luvallista, kuten kaikki muukin mukava.

Kesän kohokohta on elokuun alkupuoli. Varsinainen tunteiden lämpöaalto on kuitenkin vuorossa vasta lokakuun toisesta viikosta alkaen. Se onkin vuoden palkitsevin ja sävyltään hyvin kahdenkeskinen.

ERITYISTÄ Elokuisena aloittelet seitsemän vuoden välein läpikäytäviä pohdintoja siitä, mikä elämässä on pyhää ja keskeistä. Kaikenlaista aikansa elänyttä ja joutavaa karsiutuu pois prosessin aikana, joten lopputulosta ei kannata pelätä.

Syyskuun puolivälissä syntyneet ovat olleet jo pari vuotta tilanteessa, jossa jokin este tai vastavoima on ylivoimainen. Sen edessä taipuminen ei ole heikkoutta vaan järkevyyttä. Elämässä on asioita, joille ihminen ei yksinkertaisesti mahda mitään.

Vuosihoroskooppi: Vaaka 23.9.–22.10.

YLEISKUVA Vuosi on kaikenlaisten vaikutteiden tilkkutäkki. Voimakkaimpana nousee esiin vuoden alusta toukokuulle kestävä alttiutesi kohdata henkilöitä, jotka ovat aivan eri elämänpiiristä kuin sinä itse. Tämä voi olla hyvinkin hauskaa – tai varsin hämmentävää.

Vaa’at ovat myös kykyjenetsijöiden ja rekrytoijien mielenkiinnon kohteina. Suhdehakuiset sinkut voivat löytää tanssittajan.

Vuoden voimajakso, joka edistää varsinkin työasioitasi, osuu syyskuuhun ja lokakuun alkupuolelle. Kokonaisuutena vuosi on kevyehkö, vailla ajan hampaan rasitteita tai sen kummempia vaaroja.

Vuosi on kaikenlaisten vaikutteiden tilkkutäkki. Voimakkaimpana nousee esiin vuoden alusta toukokuulle kestävä alttiutesi kohdata henkilöitä, jotka ovat aivan eri elämänpiiristä kuin sinä itse.

TUNTEET JA SEURAELÄMÄ Energinen alkuvuosi testaa tilannetajuasi. Maaliskuun lopulle asti sinulla riittää tarmoa työhön ja liikuntaan, mutta 21. helmikuuta alkava neliviikkoinen on myös tunteiden ja seuraelämän huippua.

Huhti-toukokuussa olet sosiaalinen magneetti, mutta kiinnostavat kohtaamiset voivat herättää kanssaihmisissä kateutta tai mustasukkaisuutta.

Loma-ajaksi sopisi alkukesä, koska heinäkuun puolivälin jälkeen taivaanmerkit mutkistuvat pitkälle syksyyn. Tuolloin edessäsi on lukuisia syitä pohtia elämääsi ja ihmissuhteitasi.

Tilanne kirkastuu viimeistään lokakuussa, ja marraskuu onkin loppuvuoden parasta aikaa.

ERITYISTÄ Harvinaisen moni asia puhuu sen puolesta, että sinun olisi opeteltava erilaisia uusia taitoja.

Esimerkiksi sopii jokin käsityö, mutta myös jonkin laitteen haltuunotto sopii symboliikkaan. Liikuntaa harrastavalle kyseessä voi olla lihashuollon opettelua kipeytyneen selän takia.

Mielenkiintosi saattaa syttyä myös tyylisi kehittämiseen pienin ja hienovaraisin tavoin.

Joihinkin taitoihin voi liittyä sokea piste, jonka oivaltaminen vaatii syvällisempää perehtymistä.

Vuosihoroskooppi: Skorpioni 23.10.–22.11.

YLEISKUVA Seitsenvuotiskriisi loppuu maaliskuussa. Sen myötä elämäsi kevenee, varsinkin kun maaliskuun lopulla alkaa myös kuusiviikkoinen voimavaihe, jota voit kanavoida sekä työhön että tunnepuolelle.

Toukokuulta alkaa vuoden jakso, joka tuo selvyyttä kumppanisektorille. Myös sydänystävät ja muut luottohenkilöt joutuvat suurennuslasin alle. On selvää, että moni tärkeä lähimmäinen läpäisee testin.

Asioiden selkiinnyttyä elämäsi on taas vakaammalla pohjalla.

Seitsenvuotiskriisi loppuu maaliskuussa. Sen myötä elämäsi kevenee, varsinkin kun maaliskuun lopulla alkaa myös kuusiviikkoinen voimavaihe, jota voit kanavoida sekä työhön että tunnepuolelle.

TUNTEET JA SEURAELÄMÄ Tunneihmisenä elät kohtaamisesta toiseen. Muuten vaatimattoman alkuvuoden huippuvaihe on 25.3.–20.5. Kriiseistä vapautuneena on mukava tavata ihmisiä ja käydä tilaisuuksissa.

Yksinelävälle kevät koittaa uusien tuttavuuksien kera. Myös vakituisessa parisuhteessa olevan elon odottaisi olevan mallillaan. Kesä ei näytä kovin kummoiselta. Sen paras anti tulee esille 10. heinäkuuta alkaen. Loma kannattaa viettää aktiivisissa merkeissä, koska tunnelmat voivat mutkistua, jos suvenvietto on kovin passiivista.

Loppuvuosi on hyvin antoisa. 12. lokakuuta alkaa harvinaisen pitkä, joulukuun loppuun asti kestävä tunteita lietsova kausi.

ERITYISTÄ Kun maailma on yleisesti murroksessa, yksittäisenkin ihmisen käyttäytyminen muuttuu. Mieleen voi tulla, mitä on jäänyt tekemättä ja kokematta.

Skorpionit ovat erityisen alttiita kammoamaan elämätöntä elämää. Tämä tuntemus korostuu marraskuun alkupuolella tai puolenvälin aikoihin syntyneillä.

Mitä sitten asian hyväksi pitää tehdä, riippuu kunkin henkilökohtaisesta tilanteesta. Etenkin 15.–18.11. syntyneenä voit löytää väyläksi kuvataiteen tai proosan, ja luomuksillasi pystyt koskettamaan suurempaakin yleisöä.

Vuosihoroskooppi: Jousimies 23.11.–21.12.

YLEISKUVA Ajan henki nostattaa esiin tulisieluisuuttasi kevääseen saakka. Sinussa herää osallistuja, samooja tai mieli- pidevaikuttaja. Vapaudenhalu ja kasvuhakuisuus korostuvat näin voimakkaasti neljän vuoden välein. Ihmissuhteille ei ole aikaa, koska asiat ja periaatteet ajavat niiden ohi.

Alkukesäkin on energinen, mutta ihmisläheisempi. Lähes läkähdyttävän voimakkaan alkuvuoden hedelmiä säilötään ja nautitaan vielä vuosia.

Kesäloma kannattaisi viettää ennen heinäkuun puoliväliä, koska sen jälkeen suvitunnelmat väistyvät ja arjen pulmat vaativat taas huomiotasi.

Ajan henki nostattaa esiin tulisieluisuuttasi kevääseen saakka. Sinussa herää osallistuja, samooja tai mieli- pidevaikuttaja.

TUNTEET JA SEURAELÄMÄ Helmi- maaliskuuhun osuva tunteikas jakso sekoittuu henkisiin ja kulturelleihin intohimoihin.

Tunne-elämän ja juhlien kannalta vuoden parasta aikaa on alkukesä. Myös loma-ajankohdaksi voi suositella kesäkuuta ja heinäkuun alkupuolta.

11. heinäkuuta alkaa töiden, vastuiden ja omien toiveittesi ristiriitoja sisältävä kuusiviikkoinen.

Syyskuu suosisi tunnelmiltaan jälleen lomailua. Menojalka vipattaa myös pikkujouluaikaan, joten loppuvuosi on hieno.

ERITYISTÄ Ajan hammas vaikuttaa myös ideoihin ja päämääriin. Vielä muutama vuosi sitten hyvältä tuntunut ajatus voikin olla jo aikansa elänyt. Tai aiempi suosikkimatkakohde onkin nyt mennyt jotenkin pilalle.

Näitä vertauskuvia jousimiehet saavat miettiä parin vuoden ajan – ja tänä vuonna erityisesti marraskuussa syntyneet. Uusia ideoita kehittyy ajan kanssa.

Joulukuun puolivälissä syntyneenä sinulla on toisenlainen haaste. Sinulle saatetaan tyrkyttää vilpillisiä tai epätodellisia rahantekokeinoja tai maailmankatsomuksia. Kaikkea kannattaa epäillä ja muistaa, että hedelmistään puu tunnetaan.

Vuosihoroskooppi: Kauris 22.12.–20.1.

YLEISKUVA Vuosi on hyvin kaksijakoinen, ja taitekohta osuu toukokuun puoliväliin.

Alkuvuodesta on luvassa kädenvääntöjä sekä lähipiirissä että talouteen liittyvien tahojen kanssa. Tämä korostuu varsinkin huhtikuussa.

Kesän alkaessa jännitteet ovat purkautuneet ja vuorossa on jopa moneen vuoteen antoisin jakso, joka suosii niin työtä, henkisiä asioita kuin mahdollisuuksien puitteissa myös matkailua. Tästä myötätuulesta saat nauttia pitkälle vuoteen 2024.

Joulukuussa syntyneissä korostuu perinteiden mukainen toiminta, tammikuiset puolestaan ovat enemmänkin kasvuhakuisia.

Vuosi on hyvin kaksijakoinen, ja taitekohta osuu toukokuun puoliväliin. Alkuvuodesta on luvassa kädenvääntöjä sekä lähipiirissä että talouteen liittyvien tahojen kanssa.

TUNTEET JA SEURAELÄMÄ Alkuvuosi on harvinaisen epäsosiaalista aikaa. Sen ainoa lämmin tuulahdus on 17. maaliskuuta alkava neliviikkoinen. Tuolloin kuvioissa ovat sydänystävät, mutta romantiikkaa jakso ei lupaile.

16. toukokuuta alkaa pitkäkestoinen henkis-sosiaalinen myötäle. Lomasuositus voisi olla 11. heinäkuuta alkaen, tosin tunne-elämä pysyy hieman syrjässä aina syksyyn asti.

Ruusujen aika on loka-marraskuussa. Sinne voisi sijoittaa suuremman juhlan ystävien ja suvun kesken. Pikkujouluaikakin näyttää seuralliselta.

ERITYISTÄ Peruskauriit ovat varovaisia ja suunnitelmallisia. Monilla on pahan päivän varalle varallisuutta säästössä.

Vuoden jälkipuolella saattaa herätä ajatuksia johonkin omaan hankkeeseen sijoittamisesta. Sen voi perustella itselleen satsauksena tulevaisuuteen. Jos vaikkapa haluat myöhemmällä iällä muuttaa jonnekin kauas, voisit nyt käydä tutustumassa unelmiesi kohdemaahan ja kieltäkin voisi jo alkaa opiskella.

Eniten alttiina tällaiselle – samoin kuin muillekin irtiotoille – ovat 5.–13. tammikuuta syntyneet. Heihin kohdistuu uudistumispainetta ilman kriisejä ja kyyneleitä.

Vuosihoroskooppi: Vesimies 21.1.–18.2.

YLEISKUVA Ajan viisari on osoittanut vesimiehiin reilut kaksi vuotta ja nostanut heitä esille. Tämä kosminen luottamustehtävä päättyy keväällä, mutta varsinkin helmikuisilla jatkuu mahdollisuus luoda uudenlaista kulttuuria ja yhteisöllisiä toimintamalleja.

Alkuvuoden teema on aktiivinen osallistuminen lähiympäristön hankkeisiin. Myös viestintä ja kirjalliset työt sopivat kuvaan.

Kesästä alkaen sinussa herää riskinottaja ja härnääjä, jonka maalitauluksi pääsevät arjen jarrumiehet.

Kokonaisuutena vuosi näyttää kepeältä, vaihtelevalta ja varsin sosiaaliselta.

Ajan viisari on osoittanut vesimiehiin reilut kaksi vuotta ja nostanut heitä esille. Tämä kosminen luottamustehtävä päättyy keväällä.

TUNTEET JA SEURAELÄMÄ Heti tammikuussa on tarjolla suosiollista seuraelämää ja myös tanssiseuraa sitä haluaville. Toiminta miesten kanssa on sujuvaa huhtikuulle asti.

Alkuvuoden pohjavire innostaa spontaaniin kanssakäymiseen naapureiden ja harrastuspiirien kanssa, mutta kesän alkaessa muutut seuran suhteen aiempaa valikoivammaksi.

Loma-ajankohtaa on vaikea suositella. Pitkin kesää ilmassa on yhteenottojen ja väärinkäsitysten vaara, mutta alkukesä on kuitenkin tunnepitoisempi kuin kuivakka loppukesä.

Syyskuu näyttää hyvinkin mukavalta, samoin pikkujoulujen aika.

ERITYISTÄ Vesimiehet kehittyvät hamaan vanhuuteen asti. Merkin henkinen ideaali-ikä on 70–77 vuotta. Kun työura on takana ja useimmat vastukset poistuneet tieltä, voit toimia ja ilmaista mielipiteitäsi vapaasti.

Vapauksien ottaminen on nyt iästä riippumatta luontevinta helmikuun alkupuolella syntyneillä. Heissä voi viritä halu tehdä jotain räväkkää. Mitä jos myisi asuntonsa ja lähtisi kiertämään maailmaa? Tai jos kirjoittaisi suorasukaiset muistelmat, joissa kertoisi aivan kaiken.

Vuosihoroskooppi: Kalat 19.2.–20.3.

YLEISKUVA Maaliskuusta alkaen on kalojen vuoro edustaa ajassa liikkuvia ideoita ja pyrkimyksiä.

Tänä vuonna ajan viisari osoittaa helmikuisiin, joiden merkitys kylälle, maalle ja maailmalle voi nousta suuremmaksi kuin he itse osaavat kuvitellakaan. Maaliskuisena vuorosi on vuosina 2024–2025.

Alkuvuoden painopiste on raha-asioissa, loppuvuoden matkustelussa sekä korttelin ja kylän yhteishankkeissa. Niissä roolisi määräytyy aina vähimmän vastuksen mukaan.

Maaliskuusta alkaen on kalojen vuoro edustaa ajassa liikkuvia ideoita ja pyrkimyksiä. Tänä vuonna ajan viisari osoittaa helmikuisiin, joiden merkitys kylälle, maalle ja maailmalle voi nousta suuremmaksi kuin he itse osaavat kuvitellakaan.

TUNTEET JA SEURAELÄMÄ Vuosi on kontaktien suunnalla tilkkutäkkimäinen. Helmikuu sopii kuherteluun mutta myös yleissosiaaliseen kanssakäymiseen.

Huhti-toukokuun voimavaiheen aikana jokin maskuliininen harrastus voi alkaa kiehtoa. Tunteet nousevat esiin tämän jakson loppupuolella ja kantavat siitä lempeillä siivillään kesäkuuhun.

Loma-ajankohta on hieman haasteellinen, mutta alkukesä on harmittomampi kuin loppupuoli, joka tuo vastaan ärsyttäviä kanssaihmisiä.

Marras-joulukuu voi olla koko vuoden antoisinta aikaa. Se tarjoaa tunteita ja tanssijalan vipinää.

ERITYISTÄ Kun ajan hidas viisari siirtyy merkkisektoriisi 7. maaliskuuta, on hyvä katsoa taaksepäin ja miettiä, millaista elämä oli edellisillä jaksoilla. Siitä voit saada tärkeää vinkkiä, mitä nyt on odotettavissa.

Edelliset jaksot olivat tammikuusta 1994 huhtikuuhun 1996 sekä maaliskuusta 1964 maaliskuuhun 1967.

Tyypillisiä tapahtumien ilmenemispintoja ovat nuoremmille aikuistumisen vaiheet, astuminen työelämään ja perheen perustaminen.

Jos iän puolesta edellä mainitut on jo ohitettu, saattaa vuorossa olla nimitys tai muu uusi vastuu. Seniori-ikäiselle muutto pois hälystä ja kiireestä vaikkapa toiseen maahan voi alkaa kutkutella.

Toteutuiko viime vuoden ennuste? Katso Eevan vuosihoroskooppi 2022.

Artikkeli ilmestyy myös Eevassa 1/2023.

Kommentoi +