Eevan vuosihoroskooppi 2022 – lue astrologi Markku Mannisen laatima horoskooppi
Kulttuuri
Eevan vuosihoroskooppi 2022 – lue astrologi Markku Mannisen laatima horoskooppi
Astrologi Markku Mannisen laatima vuosihoroskooppi kertoo, mitä vuosi 2022 tuo tullessaan. Luvassa on myrskyisiä aikoja, suloisia hetkiä ja paljon, paljon muutoksia.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 9.2.2022
Eeva

Astrologi Markku Mannisen laatima vuosihoroskooppi 2022 lupailee tulevalle vuodelle paljon suuria muutoksia. Entä kuka ikoninen tähti jakaa saman tähtimerkin kanssasi?

Vuosihoroskooppi: Oinas 21.3. – 20.4.

Itsenäisyys on ihmisen perustila, joka nousee pintaan aina keväisin. Oinas on oman elämänsä solisti. Tästä hieno esimerkki on mikrofoniin kujerteleva laulajatarlegenda Carola. Duetto tai kuoro ei voisi tulkita kappaletta Rakkauden jälkeen. Carola oli myös esimerkki ihmisläheisestä vanhasta sielusta, suuresta tunteiden tulkista.

Carola eli Carola Standertskjöld-Liemola syntyi 23.3.1941 ja menehtyi 12.11.1997. Hänen ensimmäinen hittinsä oli 1966 ilmestynyt Kielletyt leikit.

Ajan pääviisari lähenee merkkisektoriasi viitaten siihen, että saat keksiä elämäsi perustan uusiksi neljän tai viiden vuoden päästä. Vuonna 2022 luvassa on suuria oivalluksia ja tilaisuuksia, jotka auttavat tulevina vuosina.

Tapahtumasarja osuu nyt voimakkaimmin maaliskuussa syntyneisiin, koska huhtikuisten ahaa-elämykset venyvät vuodelle 2023. Edellisen kerran tällainen vaihe oli vuosina 2009–10.

Vuosi starttaa aktiivisella tammikuulla. 6. maaliskuuta alkaa vilkas ja sosiaalinen vaihe, joka kutittelee tunne-elämää.

Oinas, huhtikuun puoliväliin asti jokin hanke ystävien ja harrastuspiirien kanssa tuo piristystä.

Vapusta alkaa romantiikan ja nautiskelun vaihe. Se yhdistyy voimajaksoon, joka alkaa 24. toukokuuta ja päättyy 5. heinäkuuta. Arjen tasolla tuo aika on vuoden ehdoton huipentuma. Jakso on erinomainen myös lomailun kannalta. Toisaalta työtkin sujuvat tuolloin triplateholla.

Oivallusten myötäle nousee äitienpäivän jälkeen ja vaikuttaa lokakuulle asti. Koska ammennat itsestäsi, saatat löytää sisältäsi yrittäjän, kouluttajan tai mielipidevaikuttajan. Tästä johtuen julkisuuskynnyskin alenee.

Joihinkin merkin edustajiin iskee matkustusvietti. Suhdehakuisille sinkuille tulee puolestaan tilaisuuksia saada päänsä pyörälle kiinnostavan kumppaniehdokkaan tullessa vastaan. Rajojen rikkomisesta haaveileville sopivat maraton, ampumaharrastus, moottoripyöräily tai ralliautoilu.

Huhtikuussa syntyneiden menoa hieman jarruttavat viralliset asiat, jotka vaativat toimenpiteitä ja kylmäpäisyyttä.

Loppukesän paras vaihe alkaa 11. elokuuta ja kestää syyskuulle asti. Loppuvuosi tuo jonkin lähipiirin projektin, joka alkaa pienestä mutta kasvaa suureksi.

Vuosihoroskooppi: Härkä 21.4. – 21.5.

Vaistot, lahjat ja tarpeet, mutta myös viat pakkautuvat härkään jo varhaisessa vaiheessa. Näyttelijä Audrey Hepburnin paketissa oli siroutta, suloutta, kissamaista viehätysvoimaa ja tyylitajua. Vanhemmiten mukaan tuli myös valoisan vuodenajan perusidea, oikeamielisyys.

Audrey Hepburn syntyi 4.5.1929 ja kuoli 20.1.1993. Hän voitti Oscarin elokuvasta Loma Roomassa.

Tarvitsemme seitsenvuotiskriisejä, jottemme jämähtäisi paikoillemme vaan huomaisimme muuttua. Härkien tämänkertaiseen kriisiin liittyy toinen, paljon harvinaisempi prosessi, joka helpottaa perinpohjaisiakin alanvaihdoksia ja elämäntaparemontteja.

Huhtikuiset ovat jo muutoksensa kokeneet. Nyt on 1.–12. toukokuuta syntyneiden vuoro. Esiin voi kaivautua toteuttamiskelpoinen toimeentuloon, asumiseen tai harrastuksiin liittyvä nuoruudenhaave. Myös ravintotottumukset saattavat kokea mullistuksen. Jos olet suhdekeskeinen, voit pohtia siviilisäätysi tilaa.

Mitä sinulle on tapahtunut, olet kuin uusi ihminen, moni härän lähipiirissä ihmettelee. Kun sekä kyllästyy vanhaan että haluaa uudistua, muuttuu härkäkin.

Jos synnyit 13.–21. toukokuuta, sinulla on vielä aikaa pohtia nykyistä olotilaasi ja tulevia vuosia. Mahdollisia tympääntymisen syitä kannattaa kuitenkin analysoida jo nyt.

24. tammikuuta alkaa härkien voiman ja mielihyvän sulauma, joka tuonee romantiikkaa mutta ainakin halun hemmotella itseä ja nauttia maailman herkuista. Työkin sujuu laulain. Tätä kestää 6. maaliskuuta asti.

Vuoden tärkein vaihe alkaa 5. heinäkuuta ja päättyy 20. elokuuta.

Härässä piilevä alkuvoima saa tuolloin raivaamaan mökkirannan pajukot, siivoamaan varastot tai ajamaan polkupyörällä Hangosta Utsjoelle ja takaisin. Esteet ja vastukset saavat muutenkin väistyä. Parisuhteen painopisteet saattavat vaihtua.

Jos kesäloma on tuolloin ajankohtainen, sen viettämiseen voi suositella mahdollisimman spontaania otetta.

Syksyn parhaat tunnelmat vallitsevat syyskuussa ja joulukuussa. Kokonaisuutena vuosi on vaihteleva, kuohuttava ja jännittävä.

Vuosihoroskooppi: Kaksoset 22.5. – 21.6.

Kaksosten motto on ”voihan sitä kokeilla”. Aurinkoisen ja peruslujan kesälapsen ego ei yleensä pahasti naarmutu, vaikka kokeilu ei onnistuisi. Rock-tähti Elvis Presleyn ja teinitytön suhde oli aikanaan sensaatio, mutta leskenä Priscilla Presleystä sukeutui taitava raha-asioiden hoitaja ja Mies ja alaston ase -elokuvia tähdittänyt komedianäyttelijä.

Priscilla Presley syntyi 24.5.1945 New Yorkissa. Hän aloitti näyttelijänuransa Dallas-televisiosarjassa.

Ajan pääviisari on sopusoinnussa merkkiisi nähden. Tämä lupaa hidasta mutta varmaa etenemistä elämässä ja erityisesti uralla.

Vuonna 2022 tapahtumat koskevat eniten kesäkuussa syntyneitä, koska toukokuisten prosessi alkoi jo tänä vuonna. Kehitysmahdollisuuksiin, koulutukseen ja matkoihin liittyvä tapahtumasarja tukee toimintaa ja parantaa asemia yrityksissä ja järjestöissä touko-lokakuun aikana.

Alkuvuoden antoisin, vilkkain ja hauskin vaihe alkaa 6. maaliskuuta ja päättyy 14. huhtikuuta.

Antoisimpaan vaiheeseen liittyy energiaa ja nautiskelua, mikä siivittää romansseja, kaikenlaisia harrastuksia ja myös työntekoa.

Kesäloman ajankohdaksi kaksoselle sopisi parhaiten juhannuksesta alkava neliviikkoinen. Elokuukin on ihan kelpo lomakuukausi, varsinkin jos olet liikkuvainen.

Vuoden tärkein vaihe alkaa 20. elokuuta. Edellisen kerran tällaista on ollut syksystä 1990 kevääseen 1991. Tuolloin alkoi lama, ja nytkin talouteen voi tulla käymistilaa. Normaalisti kuusiviikkoinen voimavaihe venyy seitsemän kuukauden mittaiseksi.

Tapahtumien vaikutus merkin edustajiin vaihtelee, joten siitä seuraavassa esimerkkejä.

Jos ammennat omista voimavaroistasi, löydät tulilangan pään ja sytytät sen. Seurauksena voi olla uusi henkilökohtainen intohimo johonkin harrastukseen tai kulkuneuvoon.

Bisneshenkinen kaksonen voi perustaa yrityksen tai vähintään pop-up-myymälän.

Sinkku heittäytyy railakkaaseen suhteeseen.

Toisaalta on mahdollista, että huonot suhdanteet uhkaavat nykyistä työtä ja tarvitaan luonteenlujuutta, vakituisessa suhteessa on kuohuntaa tai tärkeä kulkupeli tarvitsee jatkuvasti huoltoa.

Vaihe sotkee kaikkien pakkaa, mutta joustavana persoonana kaksonen hyötyy siitä suurella todennäköisyydellä eniten.

Vuosihoroskooppi: Rapu 22.6. – 22.7.

Rapu on merkeistä kissamaisin: itsenäinen mutta kiintyvä, kesyyntyvä mutta helposti livistävä, ujo mutta räväkkä. Rapu vierastaa organisaatioita ja korvaa sosiaaliset pelit vaistoilla. Prinsessa Diana eli hovin protokollan ja perinteiden viidakossa, koki täyttymyksen saadessaan lapsia ja karkasi lopulta omille teilleen.

Prinsessa Diana syntyi 1.7.1961 ja menehtyi 31.8.1997. Viime kesänä hänen muistokseen pystytettiin patsas Kensingtonin palatsin puutarhaan.

Tammi-toukokuuhun osuu vuosikausiin paras jakso. Sarja henkisesti innostavia ja kannustavia käänteitä siivittää sinua eteenpäin. Monelle suunta kohti jotain aivan uutta voi merkitä myös ulkomaita tai aiempaa laajempia sosiaalisia kuvioita. Ahaa-elämykset saavat näkemään opintojen hyödyt, ja varsinkin kielet inspiroivat.

Jos olet luonteeltasi omaehtoinen, elämänlaatusi saattaa parantua myös asumisen suhteen.

Kesäkuussa syntyneille paras anti osuu tammikuuhun ja helmikuun alkuun, mutta myönteinen ilmapiiri jatkuu äitienpäivän paikkeille asti. Heinäkuisille kosmiset etusetelit jaetaan helmikuun ja toukokuun välillä. Jos synnyit 18.–22. heinäkuuta, saat purjeisiisi myötätuulta myös loka-marraskuussa.

Arkisemmalla tasolla alkuvuotesi on ärsyttävä. Tammikuusta maaliskuulle miesten kanssa tulee ristiriitoja, ja saatat huomata joutuvasi toistuvasti napit vastakkain erilaisten myyjien ja kauppiaiden kanssa.

Usko itseen kuitenkin kantaa, ja huhtikuun puolivälissä meno muuttuu sujuvammaksi.

Suuretkin edistysaskeleet ovat luontevia lähes kesään asti, rapu.

Riitaisa ilmapiiri pilaa kesäkuun, joten lomaile toisena aikana. Suven paras vaihe alkaa 5. heinäkuuta, josta eteenpäin loppukesä on enimmäkseen mukava. Yhteisiä vapaa-ajanhankkeita naapureiden ja ystävien kanssa syntyy kuin itsestään.

Syksy alkaa vähän valjusti, ja parempaa joudut odottelemaan lokakuun lopulle saakka. Tuolloin seuraelämäsi vilkastuu ja tarjolle tulee sarja henkisiä virikkeitä. Jos syyslomaa voi pitää, se kannattaisi ottaa tähän kohtaan.

Pikkujoulukauden paras osa alkaa itsenäisyyspäivästä.

Vuosihoroskooppi: Leijona 23.7. – 23.8.

Suomifilmien tähti Helena Kara oli urbaani, sanavalmis ja huumorin-tajuinen. Hänen uransa alkoi ja eteni leijonamaisesti: hän hurmasi ne, jotka hänet työllistivät. Naisen paikasta hänellä oli selvä käsitys. ”Ei se ainakaan hellan ja nyrkin välissä ole. Ihmisen täytyy saada lukea, menestyä ja pitää oma ammattinsa.”

Helena Kara syntyi 16.8.1916 ja menehtyi 26. helmikuuta 2002. Hänen tunnetuin elokuvansa on melodraama Valkoiset ruusut.

Leijonien ennuste vuodelle 2022 riippuu syntymäajankohdasta.

Heinäkuussa syntynyt on vapautunut seitsenvuotiskriisistä ja voi nauttia elämästä heti tammikuusta asti. Äitienpäivän aikoihin nousee yleinen myötätuuli, joka innostaa ja kannustaa uusiin aluevaltauksiin ja ruokkii juhlamieltä.

Paras lomakuukausi on kesäkuu, toiseksi paras elokuu. Heinäkuun taivaanmerkit näyttävät valitettavasti rosoisilta ja riitaisilta.

Elokuusta alkaen loppuvuosi lupaa vilkasta menoa harrastusten ja rientojen parissa. Marraskuun loppupuolella voit odottaa romantiikkaa ja huvituksia.

1.–11. elokuuta syntyneiden seitsenvuotispohdintoja keventää vuoden aikana nouseva vahva uudistumishalu. Sen ansiosta on helpompi luopua aikansa eläneistä puitteista. Suhteet esimiehiin ja auktoriteetteihin järkkyvät. Muutosten todennäköisin tapahtuma-alue on työ, mutta myös tyylissäsi ja julkisessa imagossasi voi näkyä jotain aivan uutta.

Vuoden aikana harrastuksesi saattaa kehittyä uudeksi ammatiksesi, etenkin jos se liittyy muotiin, ruuanlaittoon tai kiinteistöihin.

Jos synnyit 12.–23. elokuuta, olet siirtymävaiheessa kohti uutta. Alkukesä antaa tästä aavistuksen. Uudet asiat voivat liittyä opintoihin ja ulkomaihin.

Vuosi tarjoaa sinulle useita pieniä kohokohtia. Tammikuu tuo liikunnallisuutta ja muutenkin aktiivista elämää. Toukokuun puolivälissä alkava seitsemän viikon jakso on puolestaan tunteita hivelevä ja intohimoinen.

Heinäkuu sopisi erinomaisesti lomailuun, koska 5. heinäkuuta alkaa yleinen ”leijonanmetsästyskausi”.

Loppuvuoden parhaat tunnelmat koet syyskuussa ja joulun alla.

Vuosihoroskooppi: Neitsyt 24.8. – 22.9.

Näyttelijä Lauren Bacall oli räväkkä ja teräväkielinen mutta ehdottomasti huoliteltu, kuten neitsyt-merkin alla syntyneelle sopii. Hän oli täydellisen tyylitietoinen ja käytti ääntään loistavasti. Bacalliksi ei synnytty, vaan kehityttiin peilin ja kameran edessä. Kun tyyli oli valmis, se kantoi häntä 89-vuotiaaksi.

Lauren Bacall syntyi 16.9.1924 ja kuoli 12.8.2014. Viisi vuotta ennen kuolemaansa hän sai Oscarin elämäntyöstään.

Vuoden 2022 yleiskuva on kaksijakoinen, ja taitekohta osuu elokuun jälkipuolelle.

Tammikuusta toukokuulle vallitsee erittäin vilkas ja eksotiikkaan painottuva sosiaalinen aalto, johon sopisi oleskelu jonkin vieraan kulttuurin parissa.

Vastaantulijoita on joka lähtöön, ja suhdehakuisena sinkkuna saat pääsi pyörälle. Osa elämääsi tulevista ihmisistä edustaa henkisesti vastakohtaasi, joten voit joutua pöyristymään heidän asenteistaan.

Vakituisessa parisuhteessa olevien kumppani saattaa kokea onnenpotkun tai suuren mielenmuutoksen, jossa neitsyellä on sulattelemista.

Kesän paras ja myös lomailuun suositeltavin aika alkaa 5. heinäkuuta ja kestää 20. elokuuta asti. Pursuat energiaa ja viihdyt kädet mullassa. Jakso kaivaa esille maalaisjuuriasi, eikä olisi ihme, jos alkaisit vakavasti harkita siirtäväsi puolet elämästäsi järvimaisemiin.

20. elokuuta jälkeen alkaa särmikäs loppuvuosi. Hyvin harvinainen vaihe kestää pitkälle vuoteen 2023. Edellinen vastaava osui 1990–91. Luvassa on työpaineita, kädenvääntöä miesten ja poikien kanssa, hermoille käyviä tilanteita liikenteessä sekä tarvetta tehdä asunnossa pikaisia korjauksia.

Stressaavat tilanteet ilmenevät pistemäisesti, ja niiden välillä ehdit vetää henkeä. Paras vain ajatella, että jakso onneksi purkaa suurimmat paineet. Elokuun puolella syntyneet läpäisevät pahimman stressitestin muutamassa viikossa, 17.–22. syyskuuta syntyneet pääsevät merkin edustajista helpoimmalla.

Vuoden loppupuolelle mahtuu myös antoisia jaksoja. Syyskuu on ristiriitoineenkin nautinnollinen, samoin joulukuu itsenäisyyspäivästä alkaen.

Vuosihoroskooppi: Vaaka 23.9. – 22.10.

Tyyli on sitä, että on oma itsensä tarkoituksella. Kun se on luontevaa, käytös, vaatetus ja puhe kertovat muille, millainen ihminen on. Tyylin takana on maku, tilannetaju ja huumori. Näyttelijä Rita Hayworth antoi vaaka-merkille kasvot. Gilda ei ehkä ole ihmeellinen elokuva, mutta sen nimiroolin esittäjä oli.

Rita Hayworth syntyi 17.10.1918 ja kuoli 14.5.1987. Hänen oikea nimensä oli Margarita Carmen Cansino.

Vuosi 2022 on perusmukava, koska merkkisi on harmoniassa ajan vaatimusten kanssa.

Tammi- ja helmikuu ovat tunne-elämän kannalta hieman alavireisiä, mutta 6. maaliskuuta alkaa yksi vuoden kohokohdista. Silloin nouseva energia ruokkii sosiaalista viettiäsi ja viehätysvoimaasi. Sinkkujen määrä vähenee ennen kuin huhtikuu on puolivälissä.

Touko-kesäkuussa on aktiivista mutta hieman ristiriitaista. Sanavalmiudella ja selkä- ydinreaktioilla selviät tuolloin mahdollisista riidanhaastajista. Jos olet suhdekeskeinen, tämäkin jakso voi olla hyvin antoisa.

Parasta kesäloma-aikaa olisi juhannuksesta alkava neliviikkoinen. Osalle merkin edustajista heinäkuu tosin näyttäytyy hieman ärsyttävänä: koneet hajoilevat ja ötökät kiusaavat.

Elokuun jälkipuolella alkaa erittäin mielenkiintoinen, yli puoli vuotta kestävä jakso. Se innostaa sinua mitä yllättävimmillä tavoilla. Vakituisessa parisuhteessa sattuu ja tapahtuu, ja uuteen liittoon ryhtyvä saattaa kokea ikimuistoisia käänteitä. Töissä järjestelyt ja uudelleenjärjestelyt voivat itkettää ja naurattaa. Energiatasosi on kuitenkin kohdallaan, minkä ansiosta veneen keikkuessa on helppo hypätä laiturille.

Syksyn ehdottomasti antoisinta aikaa vaa'alle on harvinaisen täyteinen lokakuu.

Jos synnyit 19.–22. lokakuuta, vuosi 2022 sisältää lisäksi syvällistä perspektiivinmuutosta, joka luultavimmin liittyy sukuun ja mutkan kautta työhön. Sinua saatetaan painostaa epämiellyttävään päätökseen. Yllättävää tukea asiaan voit saada toukokuun alkupuolella tai marraskuussa.

Ehkä on syytä ottaa huomioon myös se vaihtoehto, että nielet päätöksen ja saat huomata, että putoatkin jaloillesi.

Vuosihoroskooppi: Skorpioni 23.10. – 22.11.

Skorpioni on tunneihminen, vaikka ei siltä ulospäin aina vaikuta. Hänen ympärillään on psykologinen savuverho, joka hälvenee vain totuuden hetkellä. Tauno Palo oli siinä mielessä tyypillinen skorpioni, että hän pystyi teatterissa ja valkokankaalla ilmentämään patoutuneita kiellettyjä tunteita.

Tauno Palo syntyi 25.10.1908 ja kuoli 24.5.1982. Hän näytteli Suomen Kansallisteatterissa 41 vuotta.

Näinä vuosina ajankohtainen teema on uupumus- ja uudistumistesti. Lokakuisena olet jo ruotinut elämääsi ja astut vuoteen 2022 uusin kujein.

Marraskuisena olet välitilassa, jossa vanhat vastuut ja uudet mahdollisuudet kampittavat toisiaan. Merkkiäsi leimaava tarve kontrolloida asioita voi pahentaa tilannetta. Väärän hevosen puolesta vedon lyönyt voi tuntea menettävänsä kasvonsa, mikä on skorpionin painajainen.

Jos synnyit 13.–22. marraskuuta, elämäsi on mukavassa uomassa. Kiinnitä kuitenkin huomiota parisuhteesi hyvinvointiin ja siihen, miten viihdyt työssäsi.

Skorpionien vuosi alkaa navakalla henkis-sosiaalisella myötätuulella. Se siivittää ensin lokakuisia uuteen suuntaan. Ahaa-oivallukset voivat tuottaa yritysideoita tai ruokkia taiteellista luovuutta. Marraskuussa syntyneitä tukee helmikuusta toukokuulle myötäle. Heidän kannattaa ehkä kuitenkin välillä ottaa etäisyyttä vakiympyröihin ja lähteä vaikka matkalle.

Kevät saattaa tuoda skorpionille odottamatonta tukea, myös taloudellista.

Myötätuuli laantuu kesäksi mutta nousee uudelleen marras-joulukuussa.

Kesälomaa ajatellen jokaisessa suven kuukaudessa on jotain plussaa ja jotain miinusta. Kesäkuu on sinkuille miellyttävä, samoin vakiintuneessa ja hyvin toimivassa suhteessa oleville.

5. heinäkuuta alkaa melko kipakka puolentoista kuukauden vaihe, jonka aikana joudut puolustautumaan kriittisiä ja ärsyttäviä henkilöitä vastaan. Heinäkuu tarjoaa kuitenkin myös henkistä innostusta ja lempeitä tunnelmia. Elokuu suosii lokakuussa syntyneitä.

Syksyn paras jakso sijoittuu lokakuun loppupuolelle ja marraskuun alkuun. Pimenevän vuodenajan yleissävy on kuitenkin arvaamaton.

Vuosihoroskooppi: Jousimies 23.11. – 21.12.

Talven pimeys kutistaa yksilön merkitystä ja korostaa ympäristöä ja yhteisöä. Jousimiehen on löydettävä paikkansa. Näyttelijä-laulaja Frank Sinatralle se oli New York, New York, ja yhteisöä hänelle edusti The Rat Pack. Talviyön pimeydessä syntyneen Sinatran tunnusmusiikiksi sopi hienosti Strangers in the Night.

Frank Sinatra syntyi 12.12.1915 ja kuoli 14.5.1998. Hän esiintyi Suomessa huhtikuussa 1989.

Vuosi 2022 on kaksijakoinen. Elokuulle asti siinä on normaalia elämän kirjavuutta. Syksystä talveen esillä on sarja kädenvääntöjä ja vastakkainasetteluita. Loppuvuoden luonne heijastelee voimakkaita ja ehdottomia mielipiteitäsi.

Tammikuuta hallitsee jo ennen joulua alkava, aloitekykyä lietsova voimajakso. Se kirittää joulukuisia 24. tammikuuta asti. Aikaan sopisi jokin liikunnallinen haaste, ellei sitten kotiin saavu koiranpentu.

Menon tasaannuttua maalis-huhtikuuta leimaa antoisa yhteistyökuvio, joka voi tuoda asuinympäristöäsi parantavan hankkeen tai ohjelman, jousimies.

Toukokuussa nousee tärkeä ja kauaskantoinen henkinen myötätuuli, joka vuoden 2022 aikana ehtii puhaltaa marraskuisten ja joulukuun alussa syntyneiden purjeisiin. Jos kuulut heihin, on aika ottaa suuri askel julkaisemalla tuottamaasi materiaalia tai perustamalla yhdistys tai yhteisö hyvän asian puolesta.

Arkisemmalla tasolla sulotuulet hivelevät myös muita joulukuisia, samoin kuin alku- kesää energisoiva hyvästä vuorovaikutuksesta syntyvä lisäpotku.

Parasta loma-aikaa ovat kesäkuu ja heinäkuun alku, mutta on loppukesälläkin tarjottavansa.

20. elokuuta alkava käymistila liittyy ajassa liikkuvien aatteiden yhteenottoon. Edellisestä vastaavasta on 32 vuotta. Teemat ilmenevät varmasti myös yhteiskunnassa.

Jos olet suhdekeskeinen, jakso voi vaikuttaa myös parisuhteeseesi. Lemmen ja lämmön saareke marraskuun jälkipuolella ja joulukuun alkupuolella pehmentää tunnelmia. Loppuvuoden käänteistä selviät parhaiten, jos olet omissa oloissasi viihtyvä mietiskelijä.

Vuosihoroskooppi: Kauris 22.12. – 20.1.

Talvi on naisten valtakunta ja sen ydinosa on kaurisvaihe. Kaurisnaisen voi sanoa olevan ihmisen mallikappale. Heitä on monenlaisia: vakavia ajattelijoita, perinpohjaisia organisaattoreita, hulvattomia huvittelijoita ja ultranaisellisia femme fatale -tyyppejä, kuten näyttelijätär Ava Gardner.

Ava Gardner syntyi 24.12.1922 ja kuoli 25.1.1990. Ujosta maalaistytöstä kasvoi Hollywoodin seksisymboli.

Alkavalla vuodella 2022 ei merkkisi kannalta ole yhtä suurta teemaa, mutta sitä ei kannata pitää ongelmana.

Ajan pääviisari osoittaa talousasioiden sektoriin. Vallitseva vanhan ja uuden välinen jännite voi aiheuttaa sen, että joudut järjestelemään omistuksia ja muita raha-asioita. On vain tehtävä se, mikä on pakko.

Henkisen kasvusi suunta on viestinnässä, mukaan lukien uudenlaiset laitteet ja väylät. Maailmankuvaa avartava kirjallisuus ja opinnot ovat myös korkeassa kurssissa.

Vuoden tärkein toimintajakso alkaa 24. tammikuuta ja kestää maaliskuun ensimmäiselle viikolle. Muuten melko rauhaisasti elelevänä joulukuisena saat tuona aikana pariksi viikoksi totisesti ytyä työhön, liikuntaan ja asunnon korjauksiin.

Tammikuun alkupuolella syntyneenä olet altis tuoreille aluevaltauksille. Ehkä asia liittyy kulkuneuvoon tai harrastukseen – tai sitten työssä on tarjolla jotain aivan uutta. Elämään voi tulla myös romantiikkaa.

Jokin dramaattinen siirto pitkään vaivanneen ongelman poistamiseksi on mahdollinen 15.–20. tammikuuta syntyneille.

Meno Kauriilla tasaantuu 6. maaliskuuta, ja siitä alkaa hieman tasapaksu kevät.

Kesälomakauden alussa sinua vaivaavat ristiriitaiset kuviot ja lempeän suosiollista perustunnelmaa häiritsevät aina jostain ilmestyvät ärsykkeet.

Tilanne rauhoittuu 5. heinäkuuta, josta alkaakin mitä sopivin lomailujakso: sosiaalinen ja pitkälle elokuuhun ulottuva. Pehmeästi liikunnalliseen ajankohtaan voi suositella luonnonläheistä ajanviettoa ja puutarhassa puuhailemista.

Loppuvuoden parhaat näkymät ovat syyskuussa ja joulukuussa itsenäisyyspäivästä alkaen. Pitkin syyskautta pinnaa tosin kiristävät hajoavat koneet ja laitteet.

Vuosihoroskooppi: Vesimies 21.1. – 18.2.

Vesimiehen tehtävä on tuoda ilmassa olevia ideoita esiin puhein, lauluin tai kirjoituksin niin että vastaanottajat voivat ajatella niiden vastaavan heidän omia tunteitaan. Varsinkin naisille merkki antaa myös henkistä arvovaltaa. Näyttelijä James Dean oli moderni nuori vesimies, jonka tyyliin samaistui moni.

James Dean syntyi 8.2.1931 ja kuoli 30.9.1955. Hän on ainoa näyttelijä, joka on ollut kuolemansa jälkeen kahdesti Oscar-ehdokkaana.

Vuosi 2022 jatkaa merkkisi kosmista sukupolvenvaihdosta. Nuoret nousevat esiin, keski-ikäiset tuntevat olevansa ajan hermolla ja iäkkäämpien voi olla aika siirtyä nauttimaan eläkepäivistä.

Polttopisteessä ovat helmikuun alkupuolella syntyneet. Heitä värvätään kaikenlaisiin yhteisöihin. Tosin mahdollista on sekin, että nykyinen tie päätyy umpikujaan ja eteenpäin pääsy vaatii kehityshyppyä. Sitä kuitenkin edesauttaa erittäin ärhäkkä, vain muutaman kerran elämässä koettava uudistumispaine. Luvassa on muutoksia eri elämänaloilla.

Jos synnyit tammikuussa, olet jo uudella uralla. Edessäsi on melko mainio vuosi ja elämässäsi on rock’n’rollia etenkin loppuvuodesta.

Kaikkia vesimiehiä koskee 6. maaliskuuta alkava tunteita ja intohimoja nostattava kuutisen viikkoa kestävä jakso.

Miten se tarkalleen vaikuttaa, riippuu iästä, rohkeudesta ja siviilisäädystä. Jos olet vapaa sielu, voit purjehtia avioliiton satamaan. Konservatiivisempi saattaa menettää mielenrauhansa televisio-ohjelman tai parvekkeella parveilevien pulujen vuoksi.

Musiikki, tanssi ja ystävien kanssa vietetyt antoisat hetket muodostavat alkuvuodelle kohokohtia.

Kesän taivaanmerkit ovat joko olemattomia tai rosoisia. Lomaa ajatellen paras aika olisi kesäkuun puolivälistä alkava viisiviikkoinen.

Elokuun lopulla alkaa yli puolen vuoden mittainen, erittäin harvinainen aktiivivaihe, jonka antoisin osa on lokakuu. Silloin toistuvat kevään riehakkaat tunnelmat.

Loppuvuosi on mitä parhainta aikaa työssä, harrastuksissa ja yhteisöllisissä riennoissa. Vain marraskuun alkupuolella on tilapäisesti hiljaisempaa.

Vuosihoroskooppi: Kalat 19.2. – 20.3.

Kalojen moottori on mielikuvitus, jolla luodaan taidetta, muotia ja tiedettä. Musiikki, kirjallisuus, teatteri ja elokuva ovat kalamaisia näyttämöitä niille, jotka kaipaavat huumoria tai lumoa tai haaveilevat rakastetun kanssa kuunsillalla. Elizabeth Taylorin elämän glamour auttoi myös hänen ihailijoitaan kestämään arjen harmautta.

Elizabeth Taylor syntyi 27.2.1932 ja kuoli 23.3.2011. Hänen uransa alkoi Lassie-elokuvien lapsitähtenä ja hänestä kasvoi Hollywood-legenda.

Vuoden 2022 kohokohta on vuodenvaihteesta alkava etusivun uutisten sarja, joka tuottaa tilaisuuksia edetä elämässä, oivalluksia arjessa, harrastuksissa ja työssä sekä tunteen kannattelussa.

Jos synnyit helmikuussa, koet vaiheen voimakkaimmin tammikuussa, mutta jakson hedelmiä riittää poimittavaksi pitkin vuotta.

Maaliskuussa syntyneiden tuuletus kestää helmikuun alusta toukokuun toiselle viikolle.

Jos olet erittäin herkkä ja omassa rauhassasi viihtyvä, voit kokea jakson myös hermostuttavana ja myrskyisänä. Siinäkin tapauksessa antina on kuitenkin jokin opetus – ainakin se, ettei maailmalta voi piiloutua.

15. huhtikuuta alkavalla ja 25. toukokuuta päättyvällä jaksolla kala tempautuu ylittämään toiminnallisia rajoja. Jos olet suhdehakuinen, mukaan tulee myös romantiikkaa.

Kesään mennessä kalat-tähtimerkillä tunnelmat tasoittuvat.

Lomailuun selvästi sopivin, viitisen viikkoa kestävä aika alkaa 5. heinäkuuta.

Loppuvuosi onkin sitten jotain aivan muuta. 20. elokuuta alkaa pitkä ja monivaiheinen jakso. Se näkyy varmasti myös laajemmin eri yhteisöissä. Edessäsi on sarja käänteitä eri elämänalueilla. Kodin halkeilevat vesiputket, työpaikan uudelleenjärjestelyt, kiistat liikenteessä sekä erimielisyydet kumppanin ja myös lasten kanssa muodostavat hermostuttavia sumppuja.

Helmikuiset ovat maalitauluina syyskuun toiselle viikolle, mutta teemat palaavat vuodenvaihteessa. Maaliskuussa syntynyt joutuu kestämään riepottelua pidempään.

Onneksi lokakuun lopulla ja marraskuun alkupuolella on rauhaisampi, hyviä uutisia tuova ja uskon tulevaan palauttava saareke. Eniten siitä saavat nauttia 15.–20. maaliskuuta syntyneet.

Vuosihoroskooppi 2022 julkaistiin Eevan Nostalgia -erikoislehdessä nro 13/21.

Kommentoi +