Eevan vuosihoroskooppi 2018
Kulttuuri
Eevan vuosihoroskooppi 2018
Mitä tähdet lupaavat vuodelle 2018? Astrologi Markku Manninen kertoo.
Teksti

Kuvat

2.3.2018
 |
Eeva

Oinas 21.3. – 20.4.

Oinailla vuoden 2018 yleiskuvaa hallitsee joka seitsemäs vuosi eteen tuleva henkinen inventaario. Varsinkin maaliskuisten ja huhtikuun alussa syntyneiden on hyvä tiedostaa, mihin ovat kyllästyneet. Työkuvioita ja omaa jaksamista on syytä syynätä tarkasti. 5.–19.4. syntyneillä tilanne ei ole vielä akuutti ja pelivaraa on enemmän.

Kahdella oinasryhmällä on erityisiä haasteita: 15.–20.4. syntyneet saavat tutustua sisäisiin muutospaineisiinsa. Jopa vuosikymmenten takaa nousevat ajatukset ja unelmat vaativat päästä esiin. Kapina voi ilmetä alanvaihdoksena, mullistuksena ihmissuhteissa tai vauhdikkaan menopelin hankkimisena. Tätä kestää vuoden 2019 tammikuuhun. 7.–11.4. syntyneet ovat ankarassa kädenväännössä auktoriteetin kanssa tai käyvät sisäistä taistelua jonkin ristiriidan vuoksi. Tilanne helpottuu ainakin osittain alkusyksyllä.

Alkuvuoden tärkein suhdejakso on tammikuun lopulta maaliskuun lopulle. Rennosti energisenä oinas toimii miesten kanssa luontevasti. Maaliskuussa oinaat ovat viehättävimmillään. Toukokuussa kuvaan astuu mutkikas sosiaalisen elämän vyyhti. Vakiintuneille se tuo muutoksia suhteeseen ja sinkkujen elämään uuden henkilön. Uuden tuttavuuden merkitys selviää vasta syyskuussa.

Lomailulle otollinen aika on kesäkuun puolivälistä nelisen viikkoa. Heinäkuukin on ihan kelpo, mutta ei kovin romanttinen.

Härkä 21.4. – 21.5.

Härkien elämässä on alkamassa kahdeksanvuotinen mullistusten ja uudistumisen kausi. Tänä vuonna sen sähköistävästä voimasta saavat nauttia 21.–23.4. syntyneet, joille on luvassa täyskäännöksiä ja kapinalipun nostoa oman tahdon ja itsetunnon nimissä.

Vuoden toinen suuri teema on, että härkien persoonat ja taidot nousevat voimakkaasti esiin. Merkkiin kohdistuu julkisuuspaine, joka parhaassa tapauksessa tuo paremman työn ja elintason, mutta joka voi myös paljastaa luonteen heikkouksia. Ajan vaatimusten kanssa harmoniassa olevat taidot tukevat luovia hankkeita ja työssä jaksamista.

Syyskuusta joulukuulle kestävä kimurantti vaihe liittyy kyllästymiseen johonkin arjen osa-alueeseen. Muutoksen kohteeksi voivat joutua niin kodin sisustus kuin elämäntavat.

Kevät on tunteiden ja romantiikan kannalta mitä parhain. Maaliskuun puolivälistä toukokuun puoliväliin suhdepuolella hyrrää ja miesten seura hivelee mieltä. Huhtikuu on koko vuoden hehkeintä aikaa ja sinkut löytävät seuraa. Kesä on ongelmallisempi, koska härät ovat pitkäaikaisen ärsykevirran maalitauluina.

Loppuvuoden suhdekuviot ovat melko kimurantit, mutta joulukuu näyttää kuhertelun kannalta otollisimmalta kuukaudelta.

Loma-ajankohtaa ajatellen kesä on haasteellinen. Suositeltavin jakso alkaa 11.7. ja kestää nelisen viikkoa. Myös elokuu on alkukesää parempi.

Kaksoset 22.5. – 21.6.

Seitsenvuotiskriisin mentyä ohi kaksosilla on ärsytyksineenkin iloisen kirjava välivuosi, jossa ei ole selvää polttopistettä. Kepeintä on toukokuisilla, jotka saavat loppuvuodesta tilaisuuksia tempautua tähänastista suurempiin kuvioihin.

Kesäkuun ensimmäisen viikon päivänsankarit selvittelevät unelmien ja illuusioiden välisiä eroja. Heidän on tiedostettava tilanteet, joissa taistellaan tuulimyllyjä vastaan. Vääjäämättömän on annettava tapahtua, niin vapautuu. Pienen ankeuden paikkaa loppuvuoden huima henkinen noususuhdanne.

8.–21.6. syntyneiden antoisimmat hankkeet syntyvät ystävien ja kollegoiden kanssa sekä harrastuksissa. Nämä kaksoset pääsevät osaksi kokeilevaa ja rajoja rikkovaa joukkoa.

Alkuvuoden sosiaalinen elämä tarjoaa menoa rohkealle. Romantiikkaa on tammikuun loppupuolella ja helmikuun alussa. 17.3. asti tähtikartalla näkyy elämään vaikuttava nuori mies. Tämä voi tietää intohimoa, mutta myös ristiriitatilanteita. Vapun alla suhdepuoli nousee jälleen esiin.

Loman voi pitää koska tahansa, sillä kaikki kesäkuukaudet ovat siihen sopivia.

Rapu 22.6. – 22.7.

Alkanut vuosi on ravuille harvinaisen kaksijakoinen, koska siihen vaikuttavat sekä seitsenvuotiskriisi että sosiaalinen ja henkinen myötätuuli. Varsinkin kesäkuussa tai heinäkuun alussa syntyneiden tilanne tuo mieleen henkilön, joka saa samana päivänä mätkyt ja arpajaisvoiton.

Seitsemän vuoden välein ihmisen on aika tarkastella elämäänsä kriittisesti. Omia odotuksia on päivitettävä, muuten aika ajaa ohitse. Ravuilla kriisipohdinnat liittyvät hoivarooleihin ja niissä jaksamiseen. Asia voi liittyä lapsiin, lemmikkeihin tai ikääntyneisiin vanhempiin. Asumisasiakin saattaa pakottaa muutoksiin.

Myötätuulta tarjoaa innostuksen aalto, joka vie kohti opintoja, matkoja sekä uusia tuttavuuksia ja ideoita. Oivallukset voivat liittyä taiteeseen tai oman yrityksen perustamiseen.

Käänteikkäintä on 17.–22.7. syntyneillä, joilla muutoksen puhuri voi olla niin kova, että siviilisääty, ammatti tai kotipaikka vaihtuu. Jos ja kun muutos tulee, sen pontimena on yli kaksikymmentä vuotta kertynyt painolasti, joka pitää siivota pois. Ajankohtaista on vähintään elämäntavan tai tyylin vaihtaminen.

Omaa aikaa rakastavalle ravulle kesäloma on tärkeä. Tänä vuonna lomalle ei ole helppoa löytää parasta ajankohtaa, mutta 10.7. alkavaa neliviikkoista voi suositella. Myös kesäkuun alku on tunnelmiltaan mukava.

Leijona 23.7. – 23.8.

Yleisvaikutelma vuodesta 2018 on, että merkkien kuningas ottaa tavallista enemmän riskejä ja koettelee rajojaan. Leijonahan on nuorena puolivilli, jonka särmät hioutuvat pikku hiljaa. Alkava vuosi palauttaa monia nuoruuden tunnelmiin, ja se näkyy sekä työssä että ihmissuhteissa. Sinkkuleijona voi ällistyttää lähipiirinsä uudella kumppanillaan.

Vaikka vuosi näyttää vaihtelevalta, pitkäaikaiset stressikuviot eivät vaivaa. Arjen tylsyyttä inhoavalle leijonalle voi luvata värikkäitä käänteitä tammikuun puolivälistä maaliskuun puoliväliin. Sinkut huomaavat suosionsa kasvavan. Tasaisemman loppukevään jälkeen alkaa kesäkuun puolivälissä vuoden toinen draamasesonki.

Loka–marraskuu on sosiaalisesti erittäin vilkasta aikaa. Sen huipentaa 8.11. alkava vuosijakso, jonka aikana ulkomaat nousevat vahvasti esille. Merkin alkupuolella syntyneille avautuu melkoinen kiitorata, jonka suurin hyöty tulee tosin vasta vuoden 2019 puolella, mutta joka ehtii jo nyt innostaa välähdyksillä paremmasta.

Loman voisi aloittaa kesäkuun puolivälissä. Heinäkuukaan ei ole hassumpi, mutta sitä sävyttää sarja käänteitä, joissa miehillä on jokerikortteja käsissään. Etenkin heinäkuussa tai elokuun alussa syntyneet kohtaavat uroksia, joita ei niin vain ohiteta. Vakituisessa suhteessa olevalle puoliso voi järjestää epätavallisen yllätyksen.

Neitsyt 24.8. – 22.9.

Edessä on melko rento, hiukan tilkkutäkkimäinen vuosi, jonka kirkkaimmat laikut sirottuvat sinne tänne. Painopisteitä on kaksi, jälkikasvun asiat ja lähiympäristössä vaikuttaminen.

Tammikuun lopulla alkaa hermoja testaava seitsenviikkoinen. Ärsytyskynnys madaltuu, mutta toisaalta neitsyt saa myös paljon aikaan. Pieni kiukku tai sopiva määrä stressiä karkottaa merkkiä usein vaivaavan jahkailun. Meno muuttuu auvoisammaksi 17.3.

Syksyllä taivaanmerkit jämähtävät niin, että vain 9.9. käynnistyvä ystävyyden ja yhteishankkeiden aika nousee plussan puolelle. Tämä tukee alussa mainittua lähiympäristössä toimimista. Kokkauspiirit, myyjäiset, kulttuuri-iltamat ja taideharrastukset sopivat kuvaan. Joulukuu lopettaa vuoden vilkkaana ja värikkäänä ja piristää pimeyttä.

Ajan henki haastaa 4.–9.9. syntyneiden arvomaailmaa ja tekemisiä tavalla, joka voi tuntua lannistavalta. On hyväksyttävä, että joillekin asioille ei mahda mitään. Toki tämänkin ryhmän jäsenillä on arkisia ilonaiheita siinä missä muillakin. Maaliskuun puolivälistä alkaen suhteet miehiin paranevat jopa niin, että aprillipäivästä alkaa alkuvuoden romanttisin jakso. Vaikka se loppuu ennen vappua, elo on varsin lokoisaa pitkälle kesäkuuhun.

Lomailulle otollisin aika alkaa 10.7. ja kestää neljä viikkoa. Jos matkustelee, ulkomaita parempi vaihtoehto on kotimaa. Elokuu ei suosi lomailua.

Vaaka 23.9. – 22.10.

Vaa’at joutuvat arvioimaan sitä, mikä on aikansa elänyt, mihin on kyllästynyt ja minkä ajan hammas on kuluttanut loppuun. Tämä seitsemän vuoden välein koettava vaihe koskee erityisesti syyskuisia ja lokakuun alussa syntyneitä, mutta muidenkin on syytä pohtia menneen ja tulevan suhdetta. Seitsenvuotiskriisi vaivaa eniten maaliskuun lopulta yli äitienpäivän.

Kevään edetessä madaltuu myös ärsytyskynnys sekä kotona että työssä. 17.–23.10. syntyneille alkuvuosi tuottaa yllätyksiä ja äkillisiä uramuutoksia, jotka vievät kohti vapautta.

Lokakuun alusta joulukuun puoliväliin vaa’at käyvät läpi tunteisiin ja yhteisöön liittyviä asioita, jotka voivat heijastua sekä lähisuhteeseen että ystäväpiiriin. Marraskuun toisella viikolla työssä tai ystäväpiirissä viriää innostus, joka nostaa tunnelmia ja kirkastaa tulevaisuuden näkymiä.

Kaiken kaikkiaan vuoden pohjavire on vähän kuivakka, mutta tarjolla on myös iloa ja kohokohtia.

18.1. alkaa alkuvuoden ehdottomasti antoisin vaihe niin seuraelämässä kuin työssäkin. Ensin nelisen viikkoa se suosii romantiikkaa ja sen jälkeen työtä aina maaliskuulle asti. Maaliskuu on myös henkisesti antoisa ja tarjoaa ainakin sinkulle hauskoja tilaisuuksia kiinnostavassa seurassa.

Kesälomailulle löytyy useampikin sopiva ajanjakso. Paras on elokuussa, sillä pimenevät illat sopivat vaakojen sielunmaisemaan. Toiseksi paras alkaa viikkoa ennen juhannusta ja kestää nelisen viikkoa. Fyysisestä aktiivisuudesta pitäville voi suositella heinäkuutakin.

Skorpioni 23.10.–22.11.

Suuri tuuletus pullistaa edelleen skorpionien purjeita, ja he saavat kokea vauhdin vain kiihtyvän. Skorpionit ottavat nyt riskejä 12 vuoden edestä.

Päivämäärää enemmän kellonaika vaikuttaa vuoteen. Kello 6–14 syntyneille luvassa on taitojen äärirajoille vievä ylennys tai nimitys. Myös ammatilliset ahaa-elämykset ovat ajankohtaisia.

Kello 14–22 syntyneillä puhuri ilmenee suhdealueella. Sinkuille se saattaa tuoda varteenotettavan seuralaisen. Vakituisessa parisuhteessa olevalla jokin käänne voi saada liiton natisemaan, mutta voi myös olla, että kumppanin vaurastuminen tai ylennys parantavat elämänpuitteita.

Kello 22–6 syntyneillä elämänlaatu voi parantua uuden asunnon myötä. Esiin saattaa tulla myös omaan taustaan ja lapsuudenperheeseen liittyvä salaisuus. Luovat persoonat löytävät itsestään kirjailijan tai taiteilijan.

Kaikille skorpioneille voi luvata, että 8.11. jälkeen he tuntevat itsensä paremmin kuin ennen sitä.

Loppuvuoden hehkein meno on joulukuussa. Tunne-elämän huiput osuvat tammi-, huhti- ja kesäkuuhun. Kesäkuu on lomallekin otollisinta aikaa, sillä loppukesä näyttää kärjekkäältä ja vähän stressaavalta.

Jousimies 23.11.–22.12.

Jousimies on valmis kohtaamaan uusia haasteita. Lisääntynyt itsetuntemus ja vankistunut itsetunto auttavat vastaamaan sosiaaliseen tilaukseen. Alkanut vuosi tutustuttaa kulissien takaiseen vaikuttamiseen ja avaa ovia. 8.11. alkaa huikea etenemisen ja ylenemisen vuosi, josta ehtivät nauttia marraskuiset ja joulukuun alun päivänsankarit, mutta muutkin tuntevat, että kohta mennään ja kovaa.

Parin vuoden välein koettava nousuvaihe terävöittää motivaatiota ja saa hoitamaan rästiasioita. Vaihe alkaa 26.1. ja antaa vauhtia marraskuisille 8.2. asti ja joulukuisille 17.3. asti. Odotettavissa on myös kotipiiriin tai ammattiin liittyviä yllykkeitä.

Alkusyksy on tasaharmaata marraskuun toiselle viikolle asti. Silloin jousimiesten purjeisiin osuu 12 vuoden välein koettava puhuri, joka siivittää menoa ja matkoja yli vuoden.

3.–8.12. syntyneiden kannattaa olla tarkkana suureellisten lupausten suhteen. Ventovierailta saatuihin viesteihin ja romanttisiin aloitteisiin on syytä suhtautua kriittisesti. Jokunen kupla voi puhjeta, mutta vuoden lopussa jalat ovat maassa tukevammin kuin sen alussa.

Maaliskuu lupaa romanttisia tunnelmia. Toukokuun alkuviikotkin ovat mukavaa aikaa. Lomailulle otollisin vaihe alkaa jo 13.6. Heinäkuukin on melko sopiva, ainakin liikunnasta ja matkustelusta pitävälle. Elokuussa kiusaa peruutusten ja pienten harmien suma.

Kauris 23.12.–20.1.

Ajan viisari siirtyi kauriin sektoriin vähän ennen joulua. On kauriin vuoro näyttää, mitä osaa. Nuorille vuosi 2018 tuo nimityksiä ja ylennyksiä, vanhemmalle voi tulla olo, että aika ajaa ohitse. Noin joka kahdeskymmenes kauris tekee rajunkin elämänmuutoksen. Vaihe on ohi keväällä 2020.

Vuoden toiseksi tärkein tapahtumasarja liittyy toiminnalliseen profiilinnostoon, joka siivittää kauriiden elämää harvinaisen pitkään. Sisäinen tuli syttyy kahdessa erässä. Ensimmäiseksi 17.3. alkaen herätellään joulukuisia tarttumaan toimeen työssä, yksityiselämässä ja harrastuksissa. Tammikuisille aihe on ajankohtainen toukokuun puoliväliin mennessä. Voimavaiheen finaali on 13.8.–11.9. Sen jälkeen kauriit ovat kovassa iskussa sekä henkisesti että fyysisesti.

Käänteikkään vuoden todennäköisiä veneenkeikuttajia ovat 14.–20.1. syntyneet, jotka päästelevät pinnanalaisia, esimiehiin, suvun hierarkiaan ja vastuisiin liittyviä paineitaan esiin aina tilaisuuden tullen. Kun neuvottelu tai joustaminen ei auta, on suoran toiminnan aika.

Yksityiselämä ja miehiset teemat nousevat esiin joulukuisilla maaliskuun puolivälissä ja tammikuisilla toukokuun puoliväliin mennessä. Romantiikka ja intohimo kukkivat huhtikuussa. Loppuvuodesta erottuu kiihkeä ja tunteikas joulukuu. Kesän taivaanmerkit ovat lomailun kannalta hieman hankalat, mutta ainakin väli 11.7.–6.8. on ihan kelpo.

Vesimies 21.1.–18.2.

Keväästä alkusyksyyn vesimiehiä villitsee harvinainen taivaanilmiö. Asia liittyy selvästi miehiin, muttei välttämättä suhdemielessä. Kyseessä voi olla myös miehisenä pidetty ammatti tai harrastus. Jos kuitenkin romanssi syttyy, se ei saa kestotakuuta mutta kiihkeystakuun kyllä. Ken uskaltaa, hän näkee.

Rosoisen tammikuun 18. päivän jälkeen tunteet, kulttuuri ja muoti ovat vahvasti esillä kuukauden ajan. Helmi- ja maaliskuu soljuvat luontevan aikaansaavissa merkeissä, mutta huhtikuussa hiljenee.

Sisältä pursuava energia siivittää vesimiehiä melkoiseen menoon 10.9.–15.11. Työkeskeisillä eli kello 6–14 syntyneillä tulokset näkyvät ammatissa ja jonkin asian edistämisessä. Suhdekeskeisille eli kello 14–22 syntyneille voi luvata railakkaita käänteitä parisuhteessa, sinkkuelämässä ja harrastuksissa. Kello 22–6 syntyneiden on aika keskittyä kunnon kohottamiseen tai omaan henkiseen projektiin.

Kaikilla marraskuu näyttää erittäin tunteikkaalta ja luovalta.

Alkuvuoden hehkein neliviikkoinen alkaa 18.1. Myös kesäkuun puolivälistä heinäkuun puoliväliin on luvassa romanttisia hetkiä. Niitä suorastaan tuputetaan tänä vuonna normaalisti melko viileälle vesimiehelle. Sinkut voivat löytää varteenotettavan kumppanin kuntoilun tai matkan merkeissä.

Antoisin loma-ajankohta alkaa 13.6. Elokuukin näyttäytyy lomailun kannalta varsin suopeana.

Kalat 19.2.–20.3.

Voimakas sosiaalinen myötätuuli tukee kalojen persoonaa ja pienimuotoinenkin osallistuminen yhteisöllisiin hankkeisiin tuo tuloksia, mielihyvää ja suosiota. Seitsenvuotiskriisi loppui joulun alla, joten askel on kepeämpi kuin pitkään aikaan. Vuosi tarjoaa myös tavallista enemmän syitä ja tilaisuuksia matkusteluun. Myös julkisuus- ja kustannuskynnys madaltuu. Maailma avautuu ja kutsuu osallistumaan.

Vaikka vuosi 2018 luo henkistä vahvuutta, stressiä on tiedossa muuten melko mukavan tammikuun lopussa. Helmikuussa ja maaliskuun alkupuolella hermoja koettelevat kohtaamiset ärsyttävien ihmisten kanssa. Niistä tosin voi ammentaa myös pontta omiin projekteihinsa.

Kevät toukokuun puoliväliin asti on tuottoisaa aikaa. Kesäkuu sujuu mukavissa merkeissä, mutta heinä- ja elokuussa kalat ajautuvat jollain tavoin sivuraiteille.

Loppukesä ja syksy ovat maailmankin mittakaavassa kaoottista aikaa. Kaloilla se ilmenee tuttavien ja ystävien elämänkäänteinä työssä ja rakkaudessa. Osaksi voi tulla olkapäänä tai tukihenkilönä toimiminen, mutta kannattaa varautua myös siihen, että joku vastaeronnut haluaa tehdä lähempää tuttavuutta. Tilanteet rauhoittuvat talven alkaessa.

Romantiikkaa on 10.2.–6.3. Joulukuussa tunne- ja rakkauselämä ovat palkitsevia. Ne täyttävät vajetta, jonka 8.11. päättyvä myötätuuli jättää. Kesä on lomailun kannalta hiukan hankala, koska vain kesäkuu on kokonaisuutena mukava. Jos lomailee heinä- tai elokuussa, kannattaa suunnata ulkomaille.

Kommentoi +