Didem Özgun ja pitkän tukan salaisuudet: "Käyn kerran kuussa kampaajalla tehohoidossa"
Ihmiset
Didem Özgun ja pitkän tukan salaisuudet: "Käyn kerran kuussa kampaajalla tehohoidossa"
Raskaushormonit muuttivat muotivaikuttaja Didem Özgunin kuivan kiharatukan sileämmäksi unelmatukaksi. Nyt hän haluaa ylläpitää hiuksiaan kiiltävinä, pitkinä ja terveinä.
Teksti

Kuvat

1.6.2021
 |
Trendi

Miten kuvailisit hiuksiasi?

Hiukseni olivat ennen erittäin kuivat ja karheat luonnonkiharat korkkiruuvit. Hiuslaatu on osin perua isältäni, joka on turkkilainen. Haaveilin hyvinvoivista hiuksista koko nuoruuden, mutta koska telinevoimistelin ja taitoluistelin, pidin hiuksiani tiukoilla nutturoilla.

Kun tulin raskaaksi kahdeksan vuotta sitten, hiukseni ohenivat ja alkoivat muuttua sileämmäksi, hienommaksi ja helpommin käsiteltäviksi. On vaikeaa kuvitella, että niin erilaiset hiukseni kasvavat samasta päästä.

Miten olet saanut pitkät ja hyväkuntoiset hiukset?

Olen kasvattanut hiuksiani nyt vajaat pari vuotta. Luulin, etteivät hiukseni kasva kovin pitkiksi, mutta olin väärässä. Parin vuoden ajan olen syönyt kuuriluontoisesti myös biotiinia, ja se on mielestäni vahvistanut hiuksia.

Hiukseni ovat kuivat, joten käytän kosteuttavia tuotteita, kuten naamioita ja hiusöljyä. Latvojen tasoittaminen pitää hiuksen hyväkuntoisena, joten käyn leikkauttamassa hiuksiani pari kertaa vuodessa. Lisäksi käyn kerran kuussa kosteuttavassa hiushoidossa. Viimeisten muutaman vuoden aikana olen raidoittanut ensi kertaa muuten luonnollisen kullanruskeita hiuksiani kullansävyllä, koska löysin ensimmäiset harmaani enkä halua vielä harmaantua.

Kuvaile tavallinen hiusrutiinisi.

Pesen hiukset noin kolmen päivän välein ja vaahdotan sampoolla kahdesti. Sitten lisään hoitoaineen sijaan hiusnaamion. Rakastan kuohkeaksi tekevää blow dry -hoitoa ja siksi kuivaan hiukseni Dysonin kuivaajalla pää alaspäin. Tarpeen mukaan lisään hiuksiin tai hiuspohjaan hiusöljyä.

Pitääkö hiusmuutosta toivovalla olla luottokampaaja?

Kyllä, koska silloin kampaaja tuntee hiuksesi ja tietää, mistä pidät. Myös pidempää prosessia, kuten hiustenkasvatusta, on helpompaa edistää yhdessä. Oma luottokampaajani on Magnetic Head Span Henna Vierimaa. Häneltä olen oppinut luottokampaukseni: täydelliset laineet ja niska­ponnarin, jonka voi muuttaa helposti nutturaksi.

Millainen on ”se tavallinen” tilauksesi kampaajalla?

Latvojen tasoitus tai pari kertaa vuodessa tyven raidoitus, sävytys ja tehohoito ja värjäyskertojen välissä kosteuttavat tehohoidot. Värjäys- ja tehohoito -yhdistelmä maksaa 255 euroa. Mielestäni kaikki itsensä hoitaminen ei ole itsekästä. Sitä paitsi en käy säännöllisesti missään muussa kauneushoidossa kuin kampaajalla ja geelilakkauksessa. Haluan olla huoliteltu mutta luonnollinen.

Olet somevaikuttaja. Onko työsi vaikuttanut hiuksiisi?

Vuonna 2018 halusin leikkauttaa ennen Tukholman-muotiviikkoja samanlaisen long bobin kuin muotisuunnittelija Anine Bingillä. Tein hiuksiini myös samanlaiset loivat laineet, joiden latva jätetään suoraksi. Tuon kokeilun jälkeen en ole kulkenut hiustrendien perässä. Toki on paineita olla trendikäs, mutta minulle tärkeämpää on, että koko tyyli, asu ja hiukset, ovat yhtenäiset. Esimerkiksi punaisten huulten, valkoisen t-paidan, oversized-bleiserin ja kultaisten renkaiden pariksi sopii hyvin niskaponnari tai nuttura.

Haluan pärjätä mahdollisimman vähillä tuotteilla ja rutiinilla kauneudenhoidossa, koska ajattelen, että riitän tällaisena. Saan paljon palautetta seuraajiltani, jotka ovat äitejä. Heidän mielestään näytän hyvää esimerkkiä tytöille.

Huonon hiuspäivän pelastus?

Kammalla tehty keskijakaus ja niskaponnari. Saan pään takaosaan tuuheutta tupeeraamalla hiuksia kevyesti. Kampaus viimeistellään kiepauttamalla yksittäinen suortuva piilottamaan ponnaria. Käytän myös hiuspantoja. Gauharin ja & Other Storiesin pannat eivät paina korvan takaa.

Juttu on julkaistu aiemmin Trendissä.

Kommentoi +