Bull Mentula: "Ilman parisuhdettamme en ole mitään"
Ihmiset
Bull Mentula: "Ilman parisuhdettamme en ole mitään"
Bull Mentula on oppinut monen mokan kautta, mikä on onnellisuuden ja menestyksen todellinen resepti. Nyt päivä alkaa keittämällä Maru-vaimolle kahvit.
Teksti

Kuvat
,

20.6.2019
 |
Kauneus ja Terveys

Bull Mentula on 135-kiloinen lihaskimppu, joka ei enää hätkähdä tuntemattomien mielipiteitä. Hän ei lue keskustelupalstoja, joissa kauhistellaan miehen ulkonäköä ja kadehditaan suuria tuloja.

FitFarm-valmennusyritystä pyörittävän Bullin katse on kääntynyt omaan tekemiseen ja läheisiin. Tärkeintä on, että omalla perheellä on hyvä olla.

Kova ulkokuori kätkee alleen herkän miehen. Bull on oppinut viime vuosina monen mokan kautta, mikä on onnellisuuden ja menestyksen todellinen resepti.

– Jotta menestyy, on oltava ehdottoman periksiantamaton. Olin sitä jo bisneksessä ja treenissä. Vasta hiljattain tajusin, että myös parisuhteessa pitää toimia samoin. Ilman parisuhdetta en ole mitään.

Bull Mentula ajatteli ennen, että parisuhde olisi pois treenaamisesta ja bisneksestä.

Entinen sitoutumiskammoinen

Kun suhde nykyiseen vaimoon Maruzella Mentulaan eli Maruun alkoi, Bull pelkäsi sitoutumista. Hän luuli, että se on pois treenaamisesta ja bisneksestä. Siksi seurustelu alkoi takkuisesti ja ajautui lopulta karille.

– Yhdessäolo tuntui hyvältä, mutta tein silti kaikkeni, että suhde olisi mennyt lunastukseen. Olin elänyt pitkään yksin ja pelkäsin, että rutiinini sotkeutuisivat, jos poistuisin omasta laatikostani. Siksi terrorisoin suhdetta.

Jos alku olisi ollut helpompi, suhde ei olisi nyt niin hyvä, hän uskoo. Bull ymmärsi kaiken arvon vasta, kun oli menettää Marun. He palasivat yhteen ja ovat nyt pitäneet yhtä kahdeksan vuotta.

Häitä juhlittiin Kreikassa 2016.

– Minusta tuntuu yhä, kuin olisimme tavanneet eilen. Intohimon säilyttäminen on tärkeää. En usko, että kukaan haluaa elää yksin. Ainakin itse kaipaan läheisyyttä ja kosketusta, en pelkkää seksiä.

Jari "Bull" Mentula ja Maru Mentula.

Sivukaupalla parisuhdevinkkejä

Parisuhteelle jää vähän aikaa, joten yhteisen ajan on oltava laadukasta. Puolisoa pitää ehtiä huomioida päivittäin, Bull sanoo.

Miten se onnistuu kiireessä?

Vaikkapa näin:

– Keitän vaimolleni kahvit aamulla valmiiksi ennen töihin lähtöä. Pieni vaiva minulle mutta todella mukava yllätys vauvaa yöllä hoitaneelle vaimolleni.

– Ihmiset ajattelevat, että puolison huomioimisen pitää olla jotain suurta ja väkinäistä, kuten timanttisormusta tai Pariisin-matkaa. Pienet päivittäiset teot arjessa pitävät kipinää yllä paremmin.

Parisuhde on nyt Bullille kaiken dynamo.

– Jos jokin hiertää suhteessamme, en voi keskittyä töihin enkä treeniin. En pysty edes lähtemään töihin. Mutta jos treeni ei kulje, sillä ei ole vaikutusta parisuhteeseen.

Pari vuotta sitten hän julkaisi Bull’s All Out -kirjan, jossa hän jakaa elämänohjeitaan. Moni saattoi odottaa treenikirjaa mutta saikin sivukaupalla parisuhdevinkkejä.

Sitä ennen lööpit kirkuivat, että Bull oli pettänyt Marua. Millä lihaksilla hän opastaisi rakkaudessa?

– Moni yllättyi, kun kirja ei käsitellytkään mikrofraktioita ja hauiskääntöjä vaan paljon isompia asioita. Kuten sitä, kuinka olen osannut tuoda periksiantamattomuuteni parisuhteeseen.

Vauvan syntymä herkisti

Bullille ja Marulle syntyi kesällä 2017 ensimmäinen yhteinen lapsi. Heidän perheeseensä kuuluu myös Marun tytär Ronja.

Vauva tuli maailmaan keisarileikkauksella, joten hän pääsi viettämään elämänsä ensihetket isänsä käsivarsilla.

– Leikkaus meni todella nopeasti. Yhtäkkiä ukko oli maailmassa. Menimme siitä pojan kanssa yhdessä putsailemaan.

– Moni oli sanonut etukäteen, että se hetki, kun saa oman lapsensa ensimmäistä kertaa syliin, on unohtumaton ja suuri. Se oli oikeasti sitä potenssiin kymmenen! Muistan kaikki hetket tarkasti, mutta toisaalta en kuitenkaan.

Pojasta tuli Romeo Maximus.

– Voit arvata, kumpi nimi oli minun keksimäni. Olen kova Gladiaattori-elokuvan fani, hän sanoo ja nauraa.

Lapsi ei rajoita elämää

Yhteiset hetket lapsen kanssa ovat isälle yhä antoisampia.

– Katselemme yhdessä kirjoja, kehitämme leikkejä ja touhuamme kaikenlaista. Napanuora äitiin löystyy päivä päivältä.

Romeo oli helppo vauva. Rikkonaiset yöt ja kello viiden aamuherätykset kuuluivat toki asiaan.

– Mutta mikä voisi olla parempi herätys kuin se, että oma poika nauraa vieressä? Vanhemmuus on paljon asenteesta kiinni. En ymmärrä, miksi ihmiset valittavat, että se rajoittavaa elämää. Itse en ole keksinyt siitä ainoatakaan negatiivista puolta.

Kovaan työntekoon tottunut Bull myöntää kuitenkin, että satunnainen ”miesten kesken” vietetty päivä voi tuntua yllättävän raskaalta.

– Kaikki kunnia vaimolle, joka normaalisti hoitaa ja pyörittää arkea.

Miten vauva on vaikuttanut parisuhteeseen?

– Se on syventänyt sitä entisestään. Olen äärettömän kiitollinen vaimolleni, että poika tuli maailmaan.

Mistä menestyvän bisneksen luonut ja hyvässä parisuhteessa elävä tuore isä sitten vielä haaveilee?

Tällä hetkellä yksi konkreettinen unelma on viettää osa vuodesta ulkomailla perheen kanssa.

– Se me vielä toteutetaan. Hienoja paikkoja on maailmassa paljon.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 7/2018.

Kommentoi +