Tunnetko aurinkoihotyyppisi? Entä oletko ennakoija vai spontaani? Nämä tiedot auttavat myös aurinkovoiteen valinnassa
Aurinkotuotteet
Tunnetko aurinkoihotyyppisi? Entä oletko ennakoija vai spontaani? Nämä tiedot auttavat myös aurinkovoiteen valinnassa
Aurinkotuotteiden valinta helpottuu, kun tunnet itsesi, tarpeesi ja katsot meikkipussisi läpi. Näillä vinkeillä löydät itsellesi sopivat tuotteet.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 30.6.2023
Trendi

Haluatko välttää ihon palamisen ja aurinkovauriot tänä kesänä? Nyt on hyvä aika tarkistaa, että kotona on oikeanlaisia aurinkotuotteita valmiina.

1. Heitä vanhat tuotteet pois. Jäikö osa viime kesän purkeista puolilleen? Tuotteet säilyvät usein vuoden, mutta jos niitä on säilytetty lämpimässä tai auringonpaisteessa, niiden UV-suoja heikkenee nopeammin. Ne on heitettävä pois.

2. Hanki tuote, jossa on riittävä UV-suoja. Katso ostoksilla purkin kylkeä: onhan siinä merkintä sekä UVA- että UVB-suojasta? Osa valmistajista ilmoittaa myös PA-arvon. Mitä enemmän arvon perässä on +-merkkejä, sen korkeampi suoja on. Kolme tai neljä plusmerkkiä tarkoittaa varsin hyvää suojaa.

3. Valitse oikea suojakerroin. Aurinkoihotyypin tietäminen auttaa voiteen valinnassa. Jos olet tyyppiä 1, palat herkästi ja tarvitset hyvin korkean suojakertoimen. Jos olet tyyppiä 3, rusketut hyvin, mutta koska palat joskus, korkea suojakerroin ei ole pahitteeksi. Mieti valinnassa myös arkeasi: jos olet laiska lisäämään voidetta tunnin parin välein, valitse reilusti korkea suojakerroin.

4. Osta tuote mieltymystesi mukaan. Onko tapanasi laittaa aurinkovoide kasvoille juuri ennen kuin lähdet ulos? Valitse silloin fysikaalinen aurinkosuoja, joka torjuu auringonsäteitä heti. Jos taas olet hyvä ennakoimaan, sinulle sopii kemiallinen eli se perinteinen aurinkovoide. Se pitää levittää puoli tuntia ennen ulosmenoa, jotta se tehoaa.

5. Mieti, mitä muita aurinkotuotteita käytät. Jos käyttämässäsi meikkivoiteessa on suojakerroin 20 ja aurinkovoiteessasi suojakerroin 15, se ei valitettavasti tarkoita 35 suojakerrointa. Meikkivoidetta ei välttämättä ole levitetty yhtä peittävästi ja tasaisesti kuin aurinkovoidetta levittäisi. Satsaa siis mieluiten tuotteeseen, jota käytät koko kasvoille riittävästi ja jota voit lisäillä. Näin saat riittävän korkean suojakertoimen.

Psst! Aurinkovoidetta levittäessä ei kannata säästellä. Aikuinen tarvitsee parin ruokalusikallisen verran voidetta keholle, puolikkaan teelusikallisen kasvoille ja decolteelle. Jos laittaa vähemmän, suojakerroin on luvattua pienempi.

6 x uutuustuote

Aiheuttaako aurinkotuote epäpuhtauksia iholle? Voiteen sarkoosi estää niiden syntymistä. Ultra Light Sun Face Fluid SPF 30, 20,90 e / 40 ml, Aco.
Puuterimaista aurinkosuojaa on helppo levittää myös päänahkaan. S.U.N. powder SPF 30 -mineraaliaurinkosuojapuuteri 58 e / 4 g, pHformula.
Sävyttävä aurinkovoide voi korvata meikkivoiteen kesällä. Tinted Sun Face SPF 30 -sävyttävä aurinkosuojavoide 34 e/ 40 ml, Dr. Hauschka.
Haluatko voiteen koko kasvoille? Tätä saa levittää myös silmänympärysiholle. Sun Face Hydro Protect Ultra-Light Fluid SPF 50+ 21,90 e / 50 ml, Eucerin.
Puikkomaisella aurinkotuotteella voi suojalta myös silmäluomet, korvat ja vaikka arvet. Targeted Protection SPF 35 -puikko 33 e / 6 g, Clinique.
Tuote suojaa auringon lisäksi sinivalolta ja ilman epäpuhtauksilta. Sun UV Face Specialist Triple Protect SPF 50 + 16, 80 e / 40 ml, Nivea.

Juttu on julkaistu Trendissä 4/23.

Kommentoi +