Ahkerat auringonottajat, peli ei ole menetetty! Kosmetologi Camilla Aho antaa vinkit, joilla ihosi hehkuu kesän jälkeenkin
Kauneus
Ahkerat auringonottajat, peli ei ole menetetty! Kosmetologi Camilla Aho antaa vinkit, joilla ihosi hehkuu kesän jälkeenkin
Ärhäkkä syöpä opetti kosmetologi ja kosmetiikan maahantuoja Camilla Ahon, 68, ottamaan auringon vakavasti. Miten kesäihoa kannattaa hoitaa, entä mitä valovaurioille voi tehdä? Lue, mitä tuotetta Camillan mielestä saa ja kannattaa läträtä!
Teksti

Kuvat

18.8.2020
 |
Kauneus ja Terveys

"Ajattelen, että jokaisella pitäisi olla oma kosmetologi, aivan kuten on oma hammaslääkäri, sisustussuunnittelija tai kirjanpitäjäkin. Kosmetologi on ammattilainen, joka kertoo, miten ihollasi menee.

Hänen luonaan kannattaakin käydä kesän kynnyksellä, jotta saat neuvoja juuri omiin tarpeisiisi. Iho on usein hyvä valmistella kesään hoitokuurilla, ja kosmetologisi osaa neuvoa sinulle sopivan.

Jos iho on talven jälkeen väsynyt ja samea, se voi tarvita virkistävää C-vitamiinia. Silloin voi käyttää esimerkiksi C-vitamiiniseerumia kuurina. Se tekee ihosta paljon kirkkaamman.

Kuiva iho taas tarvitsee kosteutusta. Jos on taipumusta pigmenttiläiskiin, niitäkin voi ehkäistä tehohoidolla.

Rakastan aurinkoa ja haluan nauttia siitä. Säteiltä kannattaa kuitenkin suojautua. Nuorena en ymmärtänyt sitä vaan poltin ihoni monesti.

Suhtautumiseni muuttui, kun sairastin ärhäkän rintasyövän 25 vuotta sitten. Syöpäni oli tyyppiä, joka voi uusiutua iholla. Sairauden jälkeen olen suojannut ihoni auringolta tarkkaan.

Laitan kasvoille ulkoillessa ja mökillä suojakerrointa 50. Aloitan maaliskuussa ja jatkan syyskuulle. Kaupungissa käytän päivävoidetta, jonka suojakerroin on 15–25. Nykyisin saa hyvin hoitavia aurinkosuojatuotteita. Kesällä sellainen voi riittää kasvojen ainoaksi kosteusvoiteeksi.

Moni kuvittelee, ettei aurinkovoiteen läpi rusketu. Se on väärä luulo. Iho päivettyy yhtä hyvin mutta turvallisesti. Jos makaa auringossa paljon ilman suojaa, ihosta voi tulla kurttuinen. Tosin rypistymiseen vaikuttavat muutkin elintavat, kuten tupakointi ja ravinto, ja geenit.

Peli ei ole menetetty, vaikka ihoon olisi jo tullut valovaurioita. Silloin kannattaa käydä ihotautilääkärissä varmistamassa, ettei kyse ole pahanlaatuisista muutoksista. Ihon ulkonäköä voi korjauttaa kosmetologilla esimerkiksi laser- ja radiofrekvenssihoidoilla.

Jos on ottanut aurinkoa tai vaikka nukahtanut veneen kannelle, after sun -voide viilentää ihoa. Rauhoittava kasvonaamio helpottaa punoitusta. Se hellii ihoa myös saunan jälkeen. Itse pidän naamiota aina mukanani.

Kasvonaamio voi myös suojata herkkää ja couperosaan taipuvaista ihoa saunoessa. Jos couperosa on paha, ei kannata ottaa kuumia löylyjä. Kaikki naamiot eivät silti sovi saunaan: vahvoja happoja on syytä välttää. Jos iho on terve, saunominen on ihanaa! Se kuorii ja puhdistaa ihoa sekä rentouttaa mieltä.

Suojaa herkkä iho saunoessa kosteuttavalla kasvonaamiolla.

Ihon kosteutus kesällä on erityisen tärkeää, sillä aurinko kuivattaa sitä. Juo paljon vettä ja käytä kosteuttavia tehotippoja tai seerumeita.

Oma luottotuotteeni on kasvovesi. Jos olen maalla, pyyhin sillä kasvot aamulla ja levitän päälle aurinkovoiteen. Illalla käyn usein uimassa. Sen jälkeen on kasvoveden ja kasvoja silmänympärysvoiteen vuoro. Muuta en tarvitse.

Meikkiä kannattaa muuttaa kesän tullen. Eihän kukaan käytä kesällä turkkiakaan vaan vaihtaa sen kukkamekkoon. Sama pätee meikkiin. Kesämeikit ovat kevyitä ja sävyt heleitä. Hohtoakin saa olla.

Itse käytän kevyttä meikkivoidetta tai sävytettyä päivävoidetta, voidemaista poskipunaa, kulma- ja ripsiväriä, heleää huulipunaa ja jotain makeaa luomiväriä. Ihoa ei kannata peittää liikaa. Meikki on piste i:n päälle ja osa hyvinvointiani.”

Camillan vinkit kesäihon hoitoon

  1. Käytä paljon kasvovettä. Se on maailman paras tuote, joka kosteuttaa ja pehmentää ihoa.
  2. Käytä kasvonaamiota pari kolme kertaa viikossa. Valitse rauhoittava, kosteuttava tai ravitseva versio.
  3. Muista silmänympärysvoide, joka hellii ohutta ihoa. Silmänympärykset ovat kesäisin kovilla, koska silmiä tulee siristeltyä.

Juttu on julkaistu Kauneus ja Terveys -lehdessä 8-9/2020

Kommentoi +