Kotijumppaguru Anna Saivosalmi: ”Saan eniten kiitosta siitä, että olen tavallinen”
Ihmiset
Kotijumppaguru Anna Saivosalmi: ”Saan eniten kiitosta siitä, että olen tavallinen”
Anna Saivosalmi tunsi ulkonäköpaineita, kun hän aloitti työt personal trainerina. Nykyisin hän on ylpeä kehostaan ja siitä, että se on terve ja tasapainoinen. Ihana juuri näin -juttusarjassa Kauneus ja Terveys esittelee naisia, jotka tekevät somesta aidompaa.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 11.11.2021
Kauneus ja Terveys

”Minusta tuli äiti vähän alle kolmikymppisenä. Esikoinen oli vasta kahdeksan kuukautta, kun aloin odottaa kuopusta. Raskauskilot lähtivät pikkuhiljaa imetyksen aikana, mutta olin heikompi kuin ennen lapsia. Tunsin oloni aikaansaamattomaksi ja väsyneeksi.

Se oli alkusysäys elämänmuutokselle.

Ensin aloitin kävelylenkit. Nuorempana olin harrastanut juoksemista ja juossut maratoninkin.

Kun yritin synnytysten jälkeen juosta, trikooni kastuivat sadan metrin jälkeen pissasta. Lantionpohjanlihakseni olivat niin huonossa kunnossa.

Kävelyn ohella aloin tehdä kotijumppia. Lihaskuntoni oli aivan nollissa, sillä en ollut treenannut sitä aiemmin.

Edistystä tuli nopeasti. Ensimmäisellä viikolla jaksoin tehdä yhden punnerruksen, toisella viikolla jo kaksi.

Tyytyväisyys kehooni kasvoi, kun lihaskuntoni parantui. Huomasin, että olenkin vahva ja pystyn moneen.

Nykyisin treenaan monipuolisesti. Käyn salilla, teen kotijumppia, kävelen, venyttelen ja juoksen taas. Teen jotain joka päivä.

Kun aloitin personal trainerina kahdeksan vuotta sitten, tunsin ulkonäköpaineita. Ajattelin, että minun pitää olla hyväkuntoisen näköinen, jotta olen uskottava.

Somessa olen kuitenkin saanut silti eniten kiitosta siitä, että olen tavallinen. Olen normaalipainoinen ja terveen näköinen mutta en huippuunsa viritetty.

Ulkonäköäni on kritisoitu myös. Jaoin somessa talvella itsestäni avantokuvan. Yksi nainen oli kommentoinut kuvaan, että onpa huono kuva vatsastani.

Kymmenen vuotta sitten kommentti olisi mennyt ihon alle. Nyt se ei kuitenkaan hetkauttanut mitenkään, sillä tunnen oloni hyväksi. Kehoni on jäntevä ja kestävä.

Haluan välittää lapsilleni terveen vartalosuhteen enkä siksi koskaan kommentoi omaa kehoani tai muiden kehoja heidän kuultensa.

Herkuttelen lähes päivittäin. Olen makean perään ja rakastan pullaa ja karkkia. Syön säännöllisesti kaikkea.

Nukkuminen on minulle pyhä asia, ja menen sänkyyn jo kymmenen aikaan myös viikonloppuisin. Tarvitsen kahdeksan tuntia unta. Jos en nuku tarpeeksi, minusta tulee ikävä ja flegmaattinen.

Ihonhoidossa tärkeintä on kosteuttaminen. Ihoni on kuivunut iän myötä, ja saatan käyttää yövoidetta päivälläkin. Kosteutettu iho näyttää paremmalta. Lisäksi olen käyttänyt kollageenia sisäisesti kolme vuotta.

Kynsissäni on geelilakkaus. Se on kestävä ja kätevä, ja olen ylpeä kauniista käsistäni. Kynteni lakataan noin kolmen viikon välein, ja samalla kulmani värjätään.

Minulle tuo voimaa se, että olen nelikymppisenä saanut rakennettua elämästäni tasapainoisen paletin, jossa on aikaa perheelle, itselle, työlle ja harrastuksille. Kun kokonaisuus on kunnossa, pystyn vaikka mihin.”

Anna Saivosalmi

on 42-vuotias hyvinvointivaikuttaja, personal trainer ja lukion opettaja, joka tunnetaan treenivideoistaan. Hän asuu Turussa aviomiehensä, kahden lapsensa ja koiran kanssa.

Anna Saivosalmen luottotuotteet

Hiusten pehmentäjä. ”Liikun niin paljon, että pesen hiukseni vähintään joka toinen päivä. Sampoo tekee hiukseni pehmeiksi ja pieni määrä riittää pesuun.” Maria Nila True Soft Shampoo 27 e. Kraattereiden tuho. ”Juoksen paljon, mikä näkyy kantapäissäni. Voide on erittäin hyvä urheilijan jaloille. Se hoitaa kuivuuden, kraatterit ja kovettumat kahdessa viikossa.” Salvequick Foot Rescue All In One Cream 29 e.

Ihon virkistäjä. ”Yövoide sopii iholleni todella hyvin. Ihoni pysyy kosteana ja juonteet pienempinä. Aamuisin olen virkeän ja levänneen näköinen.” Nivea Q10 Anti-Wrinkle & Extra Nourishing Night Cream 15 e. Silmien korostaja. ”Olen käyttänyt tätä nestemäistä eyelineria lukiosta asti. Se korostaa silmiäni ja kuuluu perusmeikkiini.” L’Oréal Paris Matte Signature Eyeliner 11,95 e.
Kommentoi +