Alison Krauss: Windy City
Kulttuuri
Alison Krauss: Windy City
Aluksi levyn tarinat eivät avaudu, mutta sitten kaikki muuttuu.
Teksti

26.3.2017
 |
Eeva

Bluegrassin ja countryn supertähden Alison Kraussin uuden albumin, Windy Cityn, ensimmäinen kuuntelukerta oli hämmentävä. Tähän mennessä 27 Grammylla palkittu Krauss on parhaimmillaan mestarillinen tarinankertoja. Levyn melankolisen kauniiden kappaleiden tarinat eivät kuitenkaan avautuneet.

Sitten ymmärsin kuunnella albumin Deluxe-version. Sen seitsemän lisäkappaletta muuttivat kaiken. Emmylou Harrisin tunnetuksi tekemä Till I Gain Control Again ja Willie Nelsonin Angel Flying Too Close to The Ground -balladit olivat tuttua, jokaisen ihokarvan nostattavaa Kraussin tulkintaa. Deluxe-painokseen sisältyvät liveversiot ovat nekin studiokappaleita sielukkaampia.

Hiljalleen albumin punainen lankakin alkoi hahmottua. Sydänsuruista tämä kokonaisuus on tehty. Levy on omistettu parisuhteen päättymisen tuskalle, joka on puettu kauniiksi mutta surullisiksi nuoteiksi.

Päärooli on Kraussin kuultavan kauniilla äänellä ja hetkittäin Dolly Partoniakin nopeammalla vibratolla. Mukana on myös koko joukko huippumuusikoita ja toki Kraussin oman Union Station -yhtyeen jäseniä.

Teksti: Emma Suominen

Arvio löytyy Eevan numerosta 4/2017.

Kommentoi +