Unohda yöpuku! Alasti nukkuminen parantaa elämääsi yllättävillä tavoilla
Hyvinvointi
Unohda yöpuku! Alasti nukkuminen parantaa elämääsi yllättävillä tavoilla
Alastomana oleilusta ja nukkumisesta voi saada paljon hyötyjä. Pidä makuuhuone viileänä ja nuku ilman yöpukua. Saatat yllättyä ihanasti.
Teksti

Kuvat

17.3.2021
 |
Kauneus ja Terveys

1. Ihokosketus syventää parisuhdettasi

Ihokosketus lisää rakkaushormoni oksitosiinin tuotantoa, mikä vahvistaa parin yhteenkuuluvuuden tunnetta. Kosketus torjuu myös yksinäisyyden tunnetta ja vähentää stressiä, ja iho tehoaa paremmin kuin pyjaman hiha.

2. Alastomuus parantaa unia

Kehon viileneminen on elimistölle merkki uneen valmistautumisesta. Nakuna nukahdat nopeammin. Ihminen myös nukkuu paremmin viileässä. Koska kehon lämpötila vaihtelee yön aikana, alastomuus helpottaa unenaikaista tuuletusta. Peiton saa päältä heräämättäkin, vaatteita ei.

3. Viileys saattaa helpottaa painonhallintaa

Kun keho pysyy viileänä läpi yön, ruskean rasvan määrä todennäköisesti lisääntyy. Ruskea rasva polttaa energiaa pitääkseen kehon lämpimänä, joten aineenvaihdunta vilkastuu. Viileys helpottaa insuliinitasojen säätelyä ja hillitsee ruokahalua.

4. Alasti nukkuminen pitää ihon kunnossa

Vaikka pyjama ei hiertäisi tai kiristäisi, ihosi voi paremmin, kun se saa ilmakylpyjä. Nakuna nukkuminen torjuu tukkeutuneita ihohuokosia ja bakteereja. Pikkuhousutkin kannattaa jättää pois, sillä hiivatulehdus kehittyy, kun se saa lämpöä ja kosteutta.

5. Nukkuminen nakuna vahvistaa itsetuntoa

Alastomuus vahvistaa itsetuntoa. Yhden tutkimuksen mukaan ilman vaatteita oleskelu paransi ihmisten käsitystä omasta vartalostaan. Helppo tapa aloittaa on mennä nukkumaan nakuna.

Lähteet: Journal of Happiness Studies, National Health Study, International Journal of the Science and Practice of Sleep Medicine, Journal of Applied Physiology

Kommentoi +