Mitä lahjaksi äidille, jolla on jo kaikkea? Eeva.fi:n toimitus vinkkaa 8 helppoa ja ihanaa äitienpäivälahjaideaa
Äitienpäivä
Mitä lahjaksi äidille, jolla on jo kaikkea? Eeva.fi:n toimitus vinkkaa 8 helppoa ja ihanaa äitienpäivälahjaideaa
Etsitkö äitienpäivälahjaksi jotain ihanaa ja erityistä, ei mitään turhaa krääsää? Anna äidille jalkahoito, yhteistä aikaa tai pieniä elämyksiä koko vuodeksi. Katso Eeva.fi:n toimituksen parhaat äitienpäivälahjavinkit.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 28.2.2023
Eeva

1. Piknik äidin suosikkisaarelle

Aika on kalleinta, mitä meillä on, ja sitä äiditkin arvostavat. Eräänä lämpimänä toukokuun päivänä otin töistä vapaata ja lähdimme kahdestaan jo iäkkään äidin kanssa piknikille Suomenlinnaan. Herkut sai helposti mukaan kauppahallista, pienen kuohuvan olin laittanut jo etukäteen kylmään. Arkena saarella sai kävellä rauhassa ja tuli juteltua asioista, joita ei isommissa perhetapaamisissa ehdi ottaa esille.

Outi Rastas

2. Hemmottelua tai yhteinen kulttuuririento

Mikään ei voita sitä tunnetta, kun joku hieroo jaloistasi pois päivän väsyt ja turvotukset. Ja vielä parempaa, jos hetkeen sisältyy pedikyyri ja valitsemasi lakkaus. Tästä lahjasta on perheessämme tullut perinne, ja aina on ollut yhtä onnellinen päivänsankari äitienpäivänä, ja varsinaisena hoitopäivänä.

Vinkki: Kun teet varausta, varaa Spa-pedikyyri, joka on perusjalkahoitoa laajempi ja hemmottelevampi elämys ja yleensä takaa pehmeät kesäjalat.

Toinen suosikkini on yhteinen äiti-tytär-matka. Tarjoa äidille kesäinen kulttuuripäivä tutustumalla menneiden aikojen elämään Tuusulanjärven idyllisessä järvimaisemassa. Piipahtakaa kansallisromanttisiin taiteilijakoteihin, kuten Ainolaan, Aholaan, Suvirantaan tai Halosenniemeen ja tutustukaa samalla yhteiskunnallisesti merkittävien naisten tarinoihin. Tuusulanjärveä on myös kiva kiertää pyöräillen.

Reetta Röynä

3. Elämyksiä koko vuodeksi

Tarjoa äidille inspiraatiota ja pieniä elämysmatkoja koko vuodeksi. Museokortilla äiti pääsee ilmaiseksi yli 350 museoon ja satoihin näyttelyihin ympäri Suomea nauttimaan taiteesta, designista ja historiasta.

Korkatkaa kortti vaikka äitienpäivänä yhdessä: ensin inspiroivaa taidetta, esimerkiksi Ateneumin Albert Edelfelt -näyttely, sen jälkeen kakkua ja skumppaa kivassa kahvilassa. Museokortin kevään tarjoushinta on 67 e, normaali hinta 76 e. Kortti on voimassa 12 kuukautta, ja sen voimassaolo alkaa ensimmäisestä käyttökerrasta.

Sari Hannikainen

4. Lahjaksi hotelliyö

Joskus äidin on hyvä vaihtaa maisemaa, yksin tai yhdessä valitsemansa henkilön kanssa. Kun ostimme äidille lahjaksi hotellilahjakortin, se kannusti häntä katsomaan Suomen karttaa toisella tavalla ja miettimään, mihin ketjuhotellin kohteeseen haluaisikaan matkustaan. Lopulta lahjakortti mahdollisti kivan teatterireissun ystävän kanssa toiselle puolelle Suomea.

Mari Paalosalo-Jussinmäki

5. Lasten tekemä illallinen

Teini-ikäiset poikani ovat innostuneet kokkaamisesta – ja parasta herkkua on istua perheen kesken ruokapöydässä, joten ihanin äitienpäivälahja minulle on lasten tekemä illallinen. He jo kyselivät, mitä ruokaa toivon, mutta en ole osannut enkä halunnut vastata. Ihaninta on istua olohuoneen puolella odottamassa kuohuviinilasin kanssa, kun yllätys valmistuu keittiössä.

Iiris von Knorring

Muista myös nämä kivat lahjaideat äidille

  • Hanki vedessä viihtyvälle äidille sarjakortti uimahalliin tai vaikkapa vesijumppaan. Parhaimmillaan hallikäynnissä voi päästä spa-tunnelmiin murto-osalla kylpylähinnoista. Jos äiti karttaa ruuhkia, hallien infoista osataan kertoa sen hetken rauhaisimmat halliajat.
  • Jos äiti on reissailevaa sorttia tai kukkamaultaan vaikeasti ennakoitavissa, hanki hänelle lahjakortti lempikukkakauppaan. Totaalisen kukkahulluille äidille saattaa sopia suorilta lahjakortti puutarhamyymälään.
  • Arvostaisiko äitisi ikkunoidenpesua? Aina ei tarvitse turvautua edes siivousfirmaan – nuoria & innokkaita ikkunanpesijöitä on keväisin tarjolla esimerkiksi Facebookin asuinalueiden ryhmissä. Kyllä kiiltää!
Kommentoi +