60-vuotias, näin kannattaa treenata
Hyvinvointi
60-vuotias, näin kannattaa treenata
Miten kuusikymppisen kannattaa treenata? Lue mikä kehossa muuttuu ja kuinka kannattaa liikkua, kun ikä alkaa kuutosella!
Teksti

20.5.2019
 |
Kauneus ja Terveys

Mikä kehossa muuttuu?

Vanhenemisesta, perintötekijöistä ja elintavoista johtuvat erot ihmisten välillä tulevat iän karttuessa aiempaa selkeämmin esiin.

Suuri osa senioreista on niin terveitä, että he voivat liikkua turvallisesti enemmän kuin terveysliikuntasuositukset ohjeistavat.

Sairaudet voivat tehdä liikunnasta hankalaa. Nivelrikko alkaa olla naisilla yleinen. Se vaivaa erityisesti polvissa. Sairaus aiheuttaa kipua, mutta liikunta on osa hoitoa.

Miten kannattaa liikkua?

Erityisesti polvia tukevat lihakset kannattaa pitää kunnossa. Vahvat reidet, pakarat ja keskivartalo auttavat pysymään pystyssä.

Treenaa näin

Kestävyys:

3 x 40 min.

Valitse nivelille pehmeitä lajeja: uintia, vesijuoksua ja vesijumppaa. Treenaa tasapainoa: tiskaa yhdellä jalalla seisten minuutti ja vaihda jalkaa.

Lihaskunto:

1–2 x 40 min.

Kokeile tuolijumppaa. Se on rankempaa kuin miltä se kuulostaa! Kuntosaliharjoittelu on hyödyllistä ja turvallista, kunhan varmistat, että teet liikkeet oikein.

Kehonhuolto:

1 x viikossa

Tee kevyt tennispallohieronta. Ota kumppanisi mukaan, hierokaa toistenne hartioita ja selkiä. Se rentouttaa ja edistää verenkiertoa.

Tee ainakin tämä liike: Tarkasta ryhtisi kerran päivässä peilistä. Jos se on kumara, suorista ruoto! Pyöräytä olkapäät taakse ja vedä vatsa sisään.

Miksi: Hyvä ryhti ehkäisee selkäkipuja.

Juttu on julkaistu Kauneus ja Terveys -lehden numerossa 12/2017.

Kommentoi +