5 ihanan turhamaista hiusrutiinia, joita et tiennyt tarvitsevasi
Kauneus
5 ihanan turhamaista hiusrutiinia, joita et tiennyt tarvitsevasi
Hiusten uusi hemmottelurutiini voi olla juuri se elvyttävä taikatemppu, jota kutrisi kaipaa.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 25.11.2020
Trendi

1. Gua sha -hieronta hiuspohjalle

Omistat ehkä jo jaderullan, jota pyörittelet kasvoillasi, vaan miten on hiuspohjasi laita?

Gua sha on kiinalaisen lääketieteen menetelmä. Siinä ihoa sivellään lastalla tai rullalla, joka on yleensä valmistettu jadesta, ruusukvartsista tai bian-kivestä. Se parantaa ihon verenkiertoa ja aineenvaihduntaa ja rentouttaa.

Hiuspohjan käsittelyyn sopii erityisesti kammanmuotoinen lasta, se sama, joka käy myös kasvoille ja vartalolle. Tee-se-itse-päähieronta lievittää stressiä ja parantaa hiuspohjan verenkiertoa. Kammata voi vaikka päivittäin tai aina, kun pipoa kiristää. Lupaus: se tuntuu taivaalliselta.

Tee se näin holistiseen ihonhoitoon erikoistuneen kosmetologin Katja Kokon ohjeilla:

1. Aloita otsan yläosasta pään keskiosasta. Sivele hiuspohjaa hiusrajasta taaksepäin siksak-liikkeellä. Hoida ensin pään oikea puoli kamman leveys kerrallaan korvaan asti, sitten vasen puoli. Päätä jokainen liike ke­vyeen pyörittelyyn kamman kärjellä.

2. Kampaa pitkillä vedoilla ensin oikea puoli ja sitten vasen puoli. Aloita taas keskeltä päätä ja etene kamman leveys kerrallaan.

3. Kampaa takaraivo nopeilla ja napakoilla vedoilla alhaalta ylöspäin.

2. Hiusten luonnollisuuden buustaaminen

Oletko kasvattanut oman värisi takaisin, kokeillut curly girliä tai antanut harmaiden näkyä? Olet luonnollisuustrendin aallonharjalla.

Hiusväreissä luonnollinen lämpö on trendikäs. Toffee, suklaa ja kupari ovat suosittuja tummia sävyjä, vaaleissa suosikkeja ovat hunaja, puuteri ja hiekka.

Lämpimiä sävyjä havitteleva voi suunnata tänä syksynä hyvillä mielin myös ekokampaajalle, sillä kasvivärit sopivat hyvin tähän ilmiöön.

Oma hiusvärikin saattaa vaatia ylläpitoa ollakseen kaunis. Siinä auttavat syväpuhdistavat hoidot, joiden jälkeen väri näyttää kirkkaammalta.

Jos oman hiusvärin kasvattaminen on tarkoittanut harmaiden hiusten esiintuloa, niitä voi korostaa hyvällä leikkauksella tai kasvivärillä. Harmaista saa kasvivärin kanssa kauniita luonnon­raitoja tai niitä voidaan korostaa esimerkiksi kultaisella sävyllä. Ne tekevät väristä monivivahteisen.

Myös curly girl on hyvä esimerkki siitä, miten hiusta ei pakoteta sille luonnottomaan muottiin vaan tehdään sen ominaisuuksista vahvuus. Ei enää suoristusrautoja vaan kiharan korostamista ja hoitamista.

3. Hiusturbaanilla spa-tunnelmaa

Tätä et ehkä todella tiennyt tarvitsevasi: hiusturbaani, joka toimii ainakin kolmella tavalla: kuivattaa hiukset ennätysnopeasti, toimii hiusnaamion parina ja tekee hiustenpesusta luksusta.

Vastapestyt hiukset kiepautetaan turbaanin sisään ja turbaani kiepautetaan rullalle ja kiinnitetään niskapuolella olevalla napilla. Miten ylellistä! Paksummat hiukset kuivuvat turbaanin ansiosta tehokkaammin, koska kangas imee kosteutta loistavasti.

Turbaani toimii erityisen hyvin hiusnaamion parina. (Psst! Kerroimme parhaat hiusnaamiot täällä). Levitä hiuksiin tehohoito, ja turbaaniin kiedottuna voit myös löylytellä hiusnaamion kanssa.

Ennen kaikkea turbaanilla saa suihkutteluhetkiin ihanaa ylellisyyttä: turbaani päässä tuntee olevansa spassa! Kun turbaani on koonnut hiukset pois kasvoilta, on iholle loistohetki lisätä kasvonaamio. Myös meikkaamisen aikana hiukset voivat odotella turbaanin sisällä. Psst! Nappaa turbaani mukaan myös saunavuorolle, uimahalliin.

4. Räätälöity hiusseerumi

Ihan kuten kasvojen ihollekin, on hiuksillekin omat tehohoitonsa eli hiusseeruminsa. Hiusseerumia käytetään samassa järjestyksessä kuin ihonhoitoseerumiakin: pesun jälkeen, ennen mahdollista jätettävää hoitoainetta.

Kuten ihonhoitoseeruminkin, voi hiusseeruminkin valita tarpeen mukaan. Kaipaavatko hiuksesi ekstrakosteutusta, korjaavaa hoitoa vai kiiltoa ja elinvoimaa? Kysele vinkkejä kampaajaltasi!

Voit selvittää hiustesi kuntoa myös räätälöidyssä hiushoidossa. Esimerkiksi Schwarzkopf Professionalin Fiber Clinix -hiustenhoidossa hiuksille tehdään räätälöity hoito ja kotihoidon suunnitelma. Hoidon yhteydessä tehdään infrapunaa hyödyntävällä laitteella hiusten kunnon analyysi, joka kertoo, kuinka rasittunut tai hyväkuntoinen hius on. Hoito räätälöidään siis esimerkiksi kosteuttavaksi ja rakennepaikkaavaksi. Kotiin voi ostaa räätälöityjä hiustuotteita, ja myös tehoboosterin eli hiusseerumin.

5. Jätettävä hiustenhoitoaine

Ajattelitko, että jätettävä hiustenhoitoaine on vain markkinoijien keino saada sinut ostamaan enemmän? Jos sinulla on pitkät hiukset, et taatusti ole enää tätä mieltä.

Kun hiukset ovat pitkät, latvoilla alkaa olla jo runsaasti ikää. Ne kuivuvat helposti eikä kaksihaaraiset tai takkuuntuminenkaan ole vierasta. Silloin tarvitaan hyvää kosteuttavaa ja silottavaa tuotetta.

Valitse tuote makusi ja hiustyypin mukaan. Hoitosuihkeet ovat kevyitä, eivätkä varmasti tuo öljyistä tai raskasta tunnetta latvoihin. Kokeile esimerkiksi Joicon Moisture Recovery Leave-In Moistuzeria. Jos taas kaipaat vahvempaa, kokeile esimerkiksi hiustenyövoidetta. (Kyllä, sellaisiakin on kehitetty!) WeDon Nourishing Night Shift -voiteen voi levittää koko päähän yöksi, jos peset hiukset aamulla. Tai laita vain kuiviin latvoihin ja anna kosteuttaa latvoijen kuivat kohdat.

Kommentoi +