40-vuotias, hyödynnä vitamiinit ja ehkäise pigmenttiläiskiä – näin hoidat ihoasi oikein joka päivä
Kauneus
40-vuotias, hyödynnä vitamiinit ja ehkäise pigmenttiläiskiä – näin hoidat ihoasi oikein joka päivä
Osaatko arvioida itse, mitä ihosi tarvitsee? Lue, miten iho muuttuu ja millaisia tehoaineita kannattaa käyttää juuri tässä iässä. Anna ihollesi, mitä se tarvitsee!
Teksti

Kuvat
,,

22.4.2020
 |
Kauneus ja Terveys

Mitä ihossasi tapahtuu

Iho menettää kosteuttaan helpommin kuin ennen. Se voi tehdä ihostasi pintakuivan ja samean. Kollageeni vähenee. Ilmeryppyjä on etenkin silmien ja huulten ympärillä.

Ihonalaisen rasvan määrä alkaa vähentyä otsalta ja suun ja silmien seudulta. Se saattaa jo näkyä kasvoillasi etenkin, jos laihdut merkittävästi. Pigmenttiläiskät alkavat usein vaivata juuri tässä iässä. Takavuosina ihon suojaamista auringolta ei pidetty niin tärkeänä kuin nykyään.

Rosacea eli ruusufinni tunnistetaan monesti 40–45 -vuotiailla. Sen selkein merkki on pysyvä punoitus nenässä ja poskilla. Kroonisen tulehdussairauden syytä ei täysin tunneta, mutta sen yhteyttä suoliston kuntoon tutkitaan aktiivisesti. Vaihdevuosien alla myös ruusufinnin lievin muoto couperosa pahenee. Laajentuneita hiusverisuonia tulee lisää ja ne erottuvat selkeämmin.

Hoida kotona

Vaihda puhdistustuote hoitavampaan. UV-suoja päivällä on ehdoton. Ruusufinni-iho tarvitsee suojakertoimen 50.

Ota käyttöön peptidit, jotka muun muassa kiinteyttävät, kirkastavat ja kosteuttavat ihoa. Hyödyt myös A- ja C--vitamiinista sekä hedelmähapoista. Pigmenttiläiskiä estävät ja vaalentavat hedelmähapot, koji-happo, B3-vitamiini ja lakritsiuute.

1. Peptidejä. Evolve Multi Peptide 360 Moisture Cream -kosteusvoide 31,90 e. 2. Pro- ja prebiootteja ja kosteutta. Lancôme Advanced Genifique -seerumi 124 e.
3. Vaalennusta pigmenttiläiskiin. Eucerin AntiPigment -tuplaseerumi 61 e. 4. B3-vitamiinia. pH Formula Vita B Mask Vibrance Boost -kasvonaamio 42 e. 5. Apua ruusufinniin. BTB13 Medical Rosacea + Acne -täsmähoitogeeli 29,50 e.

Hoida kauneushoitolassa tai lääkärissä

Kokeile kollageenin tuotantoa vilkastavia HIFU-ultraääni- ja radiofrekvenssihoitoja. Ihon rei’ittäminen mikroneulauksella huijaa ihosi luulemaan, että siihen tuli haava. Silloin se alkaa parantaa itse itseään ja tuottaa lisää kollageenia.

Rubiinikuorinta uudistaa ihoa ja vilkastaa sen toimintaa. Pigmenttimuutoksia voit vaalennuttaa happokuorinnalla tai laserkäsittelyllä.

Jos haluat hoitaa kuivuutta tai täyteläisyyden puutetta täyteaineilla, kokeile uusia tekniikoita. Nyt on suosittua pistää pieniä määriä hyaluronihappoa kaikkialle ihoon sen sijaan, että täytetään tiettyjä kohtia. Myös botuliinia voidaan käyttää vain ihon pintakerroksiin silottamaan ryppyjä.

Näyttelijä Charlize Theron, 44.

Vinkit antoivat:

SKY-Cidescokosmetologi, EAT Hannele Aallos/ Kauneuskoulutus Baroque, Tampere. Ollut alalla 35 vuotta. Kouluttaa kosmetologeja.

Erikoiskosmetologiestenomi Lauri Salmi/ Ihonhoito Salmi, Helsinki. Ollut alalla 15 vuotta. Kauneushoitolayrittäjä ja tuotekouluttaja

Pistoshoitoihin erikoistunut lääkäri Richard Vikor, Ruotsi. Allergan Medical Instituten kouluttajalääkäri.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 04/2020.

Kommentoi +