3 x tehokas kasvohoito
Kauneus
3 x tehokas kasvohoito
Odotatko tuloksia hemmottelun sijaan? Siedätkö jopa vähän epämukavuutta? Nämä kasvohoidot ovat sinua varten.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 27.1.2020
Kauneus ja Terveys

Hehkeyttävä happokuorinta: pH Formula TCA-touch

Hoito: Syvä kemiallinen kuorinta, jossa kasvojen iholle laitetaan trikloorietikkahappoa (30 %), arbutiinia ja magnesiumia. TCA-touch on lääketieteellinen toimenpide, joten sen voi tehdä vain lääkäri tai sairaanhoitaja.

Kenelle: Ihon ikääntymismuutoksista, pigmenttiläiskistä, punoituksesta, herkkyydestä tai aknesta kärsiville. Sopii kaikille ihotyypeille, myös useimmille iho-ongelmaisille.

Mitä tekee: Uudistaa ihoa tehokkaasti. Tasoittaa, kirkastaa ja kiinteyttää ihoa. Vaalentaa pigmenttiläiskiä ja supistaa ihohuokosia. Hillitsee epäpuhtauksia ja rauhoittaa aknea.

Miltä tuntuu: Liuos levitetään iholle enintään kahdesti. Ensimmäisellä levityskerralla happo ei tunnu miltään, toisella kierroksella se kuumottaa voimakkaasti. Tunne laittaa vähän puhaltelemaan. Jännä, miten epämukavaa oloa sietääkin, kun tietää, että siitä saa palkinnon: kauniimman ihon! Kokonaisuutena hoito on miellyttävämpi kuin miltä se kuulostaa.

Miltä iho näyttää: Heti hoidon jälkeen iho punoittaa. Se hälvenee nopeasti. Kun hilseily helpottaa, iho näyttää hehkuvammalta, tasaisemmalta ja kiinteämmältä kuin ennen hoitoa.

Hyvä tietää: Iho voi kuoriutua eli hilseillä voimakkaasti noin viikon hoidon jälkeen. Silloin kasvoja pitää kuoria hellästi ja hoitaa rauhoittavalla voiteella, joka ostetaan mukaan hoitolasta. Iho tulee suojata auringolta. Hoito on hyvä ottaa kaksi kertaa kuukauden välein.

Erityistä: Hoitopäivän iltana iholle ei saa laittaa kosmetiikkaa, eikä kasvoja pestä. Ajoita saunominen ja hikitreeni toiseen päivään.

Hinta ja hoitopaikka: 199 e/45 min + kotihoitotuotteet 129 e. Day Spa Yade, Helsinki. dayspayade.fi. Löydä toinen hoitola: phformula.fi.

Kasvonaamio helpottaa kuumotusta TCA-Touch -hoidon päätteeksi. Testaajan iho alkoi hilseillä kaksi päivää kuorinnan jälkeen ja sitä kesti neljä päivää.

Uudistava mikroneulaus: AQ Skin Solutions Derma Stamp

Hoito: Mikroneulaus, jossa kasvojen ihoa ”leimataan” neulatyynyllä. Pikkuruiset neulat tekevät ihon pintaan reikiä, joihin imeytetään 2,5–5 ml sarjan kasvutekijäseerumia.

Kenelle: Kaikille, jotka haluavat pitää ihonsa nuorekkaana. Sopii myös iho-ongelmista, kuten aknesta ja ruusufinnistä, kärsiville.

Mitä tekee: Kasvutekijät ovat proteiineja, jotka aktivoivat solujen uudistumista. Siksi hoito korjaa tehokkaasti ihoa: vilkastaa ihosolujen uudistumista, verenkiertoa ja kollageenin sekä elastiinin tuotantoa. Estää ihon pintakerrosten ohenemista. Kasvutekijät auttavat säätelemään ja vähentämään tulehdusta.

Miltä tuntuu: Riippuu, miten herkkä on. Itselleni hoito on pääosin ”rentouttavaa rapsuttelua” eikä satu. Huulten, nenän seudun ja ohimoiden käsittely tuntuu epämukavimmalta, mutta sen sietää kyllä.

Miltä iho näyttää: Heleältä ja kirkkaalta. Iho voi punoittaa hiukan, mutta se laantuu pian.

Hyvä tietää: Jo yhdellä mikroneulauksella saa näkyvän tuloksen, jos ongelma ei ole suuri. Järeämpi sarjahoito sisältää kolme hoitoa 3–4 viikon välein. Vaikka verkkokaupoista voi ostaa kotiin monenlaisia mikroneulausvälineitä, ihon rei’itys kannattaa jättää ammattilaisen tehtäväksi. Tee se itse -mikroneulauksella voi saada aikaan kudosvaurioita tai tulehduksen.

Erityistä: Turvallinen valinta, koska neulat lävistävät ihon pystysuorasti. Esimerkiksi kotona käytettävät neulausrullat rei’ittävät ihon 45 asteen kulmassa, mikä voi aiheuttaa repeäviä haavoja. Leimasinhoito on myös kivuttomampi eikä vaadi toipumisaikaa.

Hinta ja hoitopaikka: 375–520 e/hoito. Skinmed, Helsinki. skinmed.fi. Löydä toinen hoitola: aqskinsolutions.fi/jalleenmyyjat.

Derma Stamp -mikroneulauslaite on kuin piikikäs leimasin. Sillä tehdään kasvojen ihoon pieniä reikiä, joiden kautta imeytetään kasvutekijäseerumia.

Kotimainen BTB13 Vitamiinikasvohoito

Hoito: Suomessa kehitetyn BTB13-ihonhoitosarjan kasvohoidossa iho puhdistetaan ultra-äänilaitteella. Iho voidaan puhdistaa myös mekaanisesti eli käsin. Sen jälkeen kasvoille imeytetään ultraäänilaitteella C-vitamiinia sekä sarjan Pro Age -seerumia. Hoitoon kuuluu pitkä kasvo- ja hartiahieronta.

Kenelle: Kaikille, myös iho-ongelmaisille ja herkkäihoisille. Loistava anti-age -käsittely, mutta hoito räätälöidään aina ihon mukaan.

Mitä tekee: Puhdistaa, kosteuttaa ja kirkastaa ihoa. Tehostaa sen uudistumista.

Miltä tuntuu: Pääosin ihanalta: sekä tehokkaalta että rauhoittavalta. Ultraäänilaitteen sirkuttava ja piipittävä ääni voi häiritä, mutta itse pidän sitä jopa meditatiivisena.

Miltä iho näyttää: Puhtaalta ja terveeltä. Käsin puhdistetut kohdat punoittavat päivän pari. Iho on hehkeä ja hyvinvoiva viikkoja.

Hyvä tietää: Ihonpuhdistuksen jälkeen ihohuokoset voivat erottua selkeämmin jonkin aikaa, koska ultraääni avaa ja puhdistaa ne. Tilanne normalisoituu muutamassa päivässä.

Erityistä: Testihoitolassa on poikkeuksellisen rauhoittava tunnelma! Kasvohoidon teho perustuu Oulun yliopiston tutkijoiden kehittämään, patentoituun BTB13-yhdisteeseen. L-karnitiini (BT) ja oroottihappo (B13) auttavat kantasoluja tuottamaan uusia ihosoluja.

Hinta ja hoitopaikka: 85–95 e/60 min. Kauneushoitola Hilla, Helsinki. kauneushilla.fi. Löydä toinen hoitola: naviter.fi.

C-vitamiini kirkastaa, vahvistaa ja suojaa ihoa. Lisäksi se hillitsee epäpuhtauksia. Ilman C-vitamiinia ihossa ei synny kollageenia, joka pitää ihon täyteläisenä ja kiinteänä.

Kasvohoidosta ei ole apua, jos ihoa ei hoida kotona. Anna kosmetologin valita sopivat tuotteet. Vältyt hutiostoksilta, joten säästät rahaa.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehden numerossa 6/2019

Kommentoi +